Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 06 December, 05:25

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 15:34

Leandoers och Sundströms avhopp ger bilden av en motvillig akademiNobelkommittén framstår som inhyrda kommunikatörer med ett grumligt uppdrag, skriver Ann Lingebrandt..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sundströms, Ann Lingebrandt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Leandoersoch , Sundströms, avhoppger , bildenav en , motvillig, akademi
Helsingborgs Dagblad - 02 dec 19 kl. 15:34

Leandoers och Sundströms avhopp ger bilden av en motvillig akademi

Nobelkommittén framstår som inhyrda kommunikatörer med ett grumligt uppdrag..

GöteborgsPosten - 02 dec 19 kl. 14:32

Stressa inte upp er över Nobelkommitténs avhopp

Den som påstår att Leandoer och Sundströms avhopp handlar om Peter Handke har, av allt att döma, fel..

SR - 02 dec 19 kl. 12:16

Dubbla avhopp – även Gun-Britt Sundström lämnar Nobelkommitten

Mats Malm, ständig sekretare i Svenska Akademien, meddelar att även Gun-Britt Sundström lämnar Nobelkommittén..

Barometern - 02 dec 19 kl. 16:27

Nobelkommittén skakas av två avhopp

Nobelkommittén skakas av två avhopp. De externa ledamöterna Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström lämnar – de är inte tillfreds med samarbetet med Svenska Akademien..

SvD - 30 jun 16 kl. 21:51

Efter Johnsons avhopp: ”Ingen vet vad som händer”

Efter att Boris Johnson oväntat förklarat att han inte ställer upp som partiledarkandidat för Torypartiet fortsätter kaoset inom den brittiska politiken. – Nästan ingen vet vad som händer nu, säger statsvetaren Mikael Sundström..

SvD - 12 feb 16 kl. 19:33

Anders Sundström och den ryggradslösa styrelsen

Styrelsen i Swedbank valde att sparka vd:n på dagen i början av veckan – utan att riktigt veta varför. Bara ordförande hade hela bilden. Det väcker nya frågor om ledarskapet i bankens högsta ansvariga organ och om en ryggradslös styrelse..

YA - 16 okt 13 kl. 05:50

Vinande piska i piskat parti

I morgon börjar Moderaterna sin stämma i Norrköping. Det kunde ha skett under bättre omständigheter. Partiet har flera bekymmer:
För det första, de sjunkande opinionssiffrorna.

YLE - 25 aug 14 kl. 09:10

Vackraste vykorten är nu utsedda

Fyra fotografier är utvalda och ska skickas till tryckeriet för att bli riktiga fotografier. Tre av bilderna valdes av en jury bestående av fotograferna Gunnar Bäckman, Martina Uthardt och redaktör Patrick Stenbacka. Den fjärde bilden valdes av Yle Österbottens lyssnare och läsare.

YLE - 20 mar 17 kl. 05:06

Företagarförening: Bättre företagsklimat i Pargas men upphandlingen fortfarande ett problem

Fler bostäder i centrumområdena inom Pargas stad och större chanser att delta i stadens upphandlingar. Det är några av de saker som företagare i Pargas önskar sig inför kommunalvalet. Under flera år har företagsklimatet väckt diskussion bland företagare i Pargas.

Kristianstadsbladet - 28 aug 13 kl. 07:00

Spår som leder in i vår tid

Foto: Ola Kjelbye
Det som först såg ut som en vanlig utvisning visade sig vara ett hemligt spel på hög nivå. I sin nya reportagebok följer Lena Sundström turerna kring avslöjandet om de två asylsökande som 2001 skickades till tortyr i Egypten, en nyhet med betydelse än i våra dagar.
Det pratas och surras i bakgrunden.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Darksiders” byter perspektiv

Strider, pussel och utforskning står fortfarande på programmet i nya "Darksiders genesis". Men perspektivet skiljer sig i det nya spelet. "Darksiders" byter kameran från så kallad tredjepersonsvy, bakom spelfiguren, till ett isometriskt, ovanförperspekt.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sexövergrepp ”för vanliga” hos Uber

Taxi- och samåkningsföretaget Uber säger att bolaget tog emot 3 000 rapporter förra året om sexuella övergrepp kopplade till resor med bolaget i USA, på omkring 1,3 miljarder resor. Förare var ungefär lika ofta offer som förövare enligt rapporten. "Jag.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Labour: BBC:s bevakning i valrörelsen partisk

Den 12 december ska britterna gå till valurnorna, och rallarsvingarna i valrörelsen är i full gång. Nu anklagar oppositionspartiet Labour det tunga mediebolaget BBC för partiskhet i sin bevakning. "Om de konservativa tillåts manipulera BBC, och detta be.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Blågult Frölunda tog revansch – efter 60 år

Frölunda kunde vända mot Djurgården och vinna. En härlig revansch i jubileumsmatchen där göteborgarna firade att det var 60 år sedan de spelade sin första match i högsta serien, mot just Djurgården. Då blev det förlust med 0–7.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Polisen söker efter cykelägare efter mordet på 15-åringen

Går ut med bild på cykel som misstänks ha stulits och använts vid mordet..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Laget ska belönas när det handlar om lagsporter, inte de enskilda spelarna

Jörgen Andersson: Individuella priser i lagsporter framstår som oförståeliga..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

”Gretaaktivister” ökar trycket på klimatmöte

Greta Thunbergs rörelse har fått miljoner människor att sätta press på politiker och beslutsfattare. Men hur stort inflytande har klimataktivisterna på förhandlingarna vid toppmötet i Madrid? Tiotusentals väntas demonstrera och ställa krav på förändring.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Kläfford populärast bland svenska Youtube-tittare

Chris Kläfford har inte bara gjort succé i "America´s got talent" – han är även omåttligt populär bland de svenska Youtube-tittarna. När Youtube Rewind summerar året bland Sveriges mest populära klipp domineras listan av lokalt innehåll och blandade hum.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Trendbrott: mässling skördar fler människoliv

Efter att ha sjunkit i flera år ökar antalet mässlingfall igen – och så även de som dör på grund av sjukdomen. Misstänksamhet mot vaccinet är en förklaring. Förra året dog 140 000 personer av mässling.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Svårt att komma åt exploateringen av nyanlända

Exploateringen av nyanlända på krogar och hotell i Sverige har ökat markant och är svår att komma åt, enligt Per Persson, avtalssekreterare på Hotell- och restauranganställdas förbund (HRF). – Människor hamnar i rena slaverikontrakt, säger han till TT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.