YA > Nyheter

Sunday, 08 December, 14:58

YA - 02 dec 19 kl. 15:14

Spådomar som styr klimatpolitikenDrivmedelsbranschen ska vara klimatneutral år 2045. Det skriver nio företrädare för svenska drivmedelsföretag ihop med Svante Axelsson, samordnare för Fossilfritt Sverige på Di Debatt (2/12). Under måndagen startade FN:s klimatmöte i Madrid..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige, Di Debatt, FN, Madrid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spådomarsom , styr, klimatpolitiken
Regeringen - 18 feb 16 kl. 16:38

Förstärkt sekretesskydd för brottsoffer och andra utsatta i domstolarnas domar och beslut

Regler som styr möjligheterna att skydda brottsoffers och andra utsatta personers identiteter i domstolarnas domar och beslut ska bli ännu tydligare. Regeringen har i dag, torsdagen den 18 februari, beslutat att inhämta Lagrådets yttrande över ett sådant lagförslag..

Ekonomistas - 31 aug 18 kl. 09:22

Gästinlägg: Kolsänkor i klimatpolitiken

Klimatfrågan är central för vår framtid men svår att hantera då den är genuint global till sin natur. För att stimulera en konstruktiv diskussion kring hur en effektiv nationell och internationell klimatpolitik kan utformas har Ekonomistas bjudit in ett antal skribenter som forskar inom området. Först ut är docent Katarina Elofsson och professor Ing-Marie Gren, båda från Institutionen för ekonomi vid SLU i Uppsala.

Supermiljöbloggen - 03 sep 18 kl. 14:47

Fjellner (M): Framgång i klimatpolitiken handlar om utsläppsminskningar

Politik ska bedömas utifrån resultaten – inte utifrån intentionerna. Miljöpartiets klimatpolitik är i praktiken ineffektiv, skriver EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M). Sju av åtta klimatförslag i regeringens budget får kritik av Konjunkturinstitutet för att de är ineffektiva.

SVT Debatt - 21 nov 13 kl. 11:51

Sluta bromsa klimatpolitiken, Fredrik Reinfeldt

KLIMATTOPPMÖTE Förra året ökade kolutsläppen i Europa för första gången på decennier, trots att kol i dag är vårt största miljöproblem. Sverige har genom Moderaterna en stor möjlighet att gå i täten för en mer miljövänlig klimatpolitik – även internationellt – men väljer tvärtom att gynna kolkraftsindustrin. Vi måste omedelbart göra det dyrare att släppa ut koldioxid, och arbeta för ett utvinningsförbud av skiffergas, skriver Åsa Romson, språkrör Miljöpartiet.

Expressen - 07 feb 17 kl. 06:00

Kartläggning – de styr Malmös undre värld

205 män – med 1 779 domar på sig.Det är de som är drivande i Malmös undre värld, enligt polisens nya kartläggning.– Några av dem är definitivt farliga.

YLE - 30 mar 17 kl. 10:04

Narkotikabrott, rattfylleri och misshandel - flera kommunalvalskandidater har färska domar

En sannfinländsk kandidat i Esbo dömdes i januari för misshandel efter att ha tagit stryptag på sin sambo. En kandidat på Paavo Väyrynens lista "Terve Helsinki" dömdes i fjol för sex olika trafikbrott medan en piratpartist i Helsingfors dömts för användning av amfetamin. Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

Expressen - 21 okt 17 kl. 06:40

Nazist och grovt kriminell – nu är han med och styr Borlänge

BORLÄNGE. Pär Sjögren, 37, är nazistledare och har ett brottsregister med över 30 domar under de senaste 20 åren, bland annat för grovt vapenbrott och grov misshandel. Nu sitter han som ordinarie ledamot i Borlänges högsta beslutande politiska organ.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 16:28

Livsfarliga domar

Svenska domstolar har i några fall utfärdat närmast kassaskåpssäkra recept för den som vill bli friad från mordanklagelser. Det handlar om fall där misstänkta mördare behandlat de avlidnas kroppar på så makabra sätt att händelseförlopp och dödsorsaker inte går att fastställa, varför domstolarna dömer för griftefrid istället för att utfärda morddomar.
Det senaste aktuella fallet gäller en man i Stockholmsförorten Spånga.

Newsmill - 22 apr 11 kl. 15:03

Klimatförnekare som Svanberg underminerar klimatpolitiken

Både i politiken och näringslivet finns många företrädare som tar alltför lätt på klimatriskerna. De flesta är inte aktiva klimatförnekare i debatten men genom att ligga lågt - eller uttrycka sig som Svanberg - bidrar dom till att klimatpolitiken fortsätter att vara alltför svag. Det skriver Anders Wijkman, författare till Den stora förnekelsen (Medströms Förlag) tillsammans med professor Johan Rockström..

DI - 06 dec 11 kl. 13:09

Sverige har bästa klimatpolitiken

Sverige har den bästa klimatpolitiken av samtliga länder i en internationell jämförelse som gjorts av organisationerna German Watch och Climate Action Network..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Löfven till M-ledaren: "Bottenlöst omoraliskt"

Statsminister Stefan Löfven (S) är kritisk mot Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Han anser att Kristersson har svikit sitt löfte till Hédi Fried, 95 år, som överlevt Förintelsen..

YA - 5 minuter sedan

Mäktig IFK-klack förgyllde matchen: ”Det är fantastiskt”

612 åskådare såg matchen IFK Ystad–IFK Skövde. Ändå var stämningen en av de bästa på länge. En röststark och rödklädd hemmaklack såg till att göra matchen till något alldeles extra.

YA - 30 minuter sedan

Ostadig lussevecka på ingång – ”Vi är verkligen inne i en blåsig period”

Det blåsiga avslutet på veckan som gått ser ut att bli ett startskott för veckan som kommer. Ostadigt väder är att räkna med om vi kikar in i spåkulan för luciaveckan. .

YA - 30 minuter sedan

Svensk guld i terräng-EM

YA - 1 timme sedan

Myanmars landsmoder i unikt FN-förhör

Ett offer för Stockholmssyndromet eller ett bevis på att realpolitik kan få ideal att vittra? Aung San Suu Kyis omvandling från prisad frihetskämpe till folkmordsanklagad politiker har förbryllat världen. Nu ska hon försvara Myanmars övergrepp mot folkgruppen rohingya i en FN-domstol..

YA - 2 timmar sedan

De hoppas slå Boris Johnson – på hans bakgård

Det är nästan kolsvart ute när ett tiotal Labouranhängare sluter upp i en stilla vägkorsning i nordvästra London inför parlamentsvalet. Området är premiärministern Boris Johnsons egen valkrets – och en plats där hans stöd är sviktande..

YA - 2 timmar sedan

Svensktoppen: Första jullåten letar sig in

Linnea Henriksson blir årets första artist med en jullåt på Svensktoppen, i form av låten "Fira jul med mig", som kliver in på åttonde plats. Toppstriden är oförändrad mot föregående vecka, där Miss Lis tolkning av Petters "Lev nu dö sen" fortfarande går starkast..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.