Skånskan > Nyheter

Friday, 06 December, 12:54

Skånskan - 02 dec 19 kl. 15:00

Här är det som har prioriterats bortEslöv Här är listan på tomterna som hamnat i gruppen med de bortprioriterade detaljplaneönskningarna, de omfattar en bit över 300 bostäder: Abborren 9 (48 bostäder), Avbitaren 2 och 3, Banbyggaren 4, Bankmannen 5 och 9, Billinge transformatorstation, Bygelvägen-Solvägen-Apelvägen, Druvan 11 (13 bostäder), Falken 10 (Kvarngatan-Vasagatan 10 bostäder), Gjutaren 10 (högt hus vid Stora Torg 14 bostäder), Gårdstånga 15:25-28 (28 bostäder), Hangaren 1 (bensinstation), Harlösa 44:225 (två bostäder vid biblioteket), Kastanjen 1 (gamla brandstationen 20 bostäder), Sallerup 50:18 (gammal plantskola 7 bostäder), Sallerup 52:10 (10 bostäder), Sebran 38 (norr om Coop 20 bostäder), Sibbarp 25:33 i Marieholm (20 bostäder), Snickaren 17, Uttern 4, Västra Sallerup 53:16 (10 bost
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Här, solvägen-apelvägen, vasagatan, Stora Torg, Coop, Marieholm, Sallerup, Väggarp, Gårdstånga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är det som har prioriterats, bort
YA - 03 okt 17 kl. 00:01

Cykelled prioriteras bort: "Är mycket kostsamt"

Den länge inplanerade cykelvägen mellan Eljaröd och Brösarp finns inte längre med i Trafikverkets planer. Den har prioriterats bort till förmån för cykelvägar på mer tätbefolkade platser..

SmålandsPosten - 21 nov 16 kl. 06:54

Biblioteken har länge prioriterats bort

”Hållbar ekonomi ” är ett ofta förekommande uttryck när det blir tal om nedläggningar av befintlig verksamhet för kommunens invånare. Är det måhända ett nytänk?.

Barometern - 19 jun 14 kl. 07:37

Farlig vägsträcka ?glöms bort?

Bilar har prioriterats framför cyklister mellan Lindås och centrum. Cykelbana saknas och en del av väg 120 upptas av ett spärrfält som tillkommit för att göra trafiken säkrare. Cyklisterna har glömts bort i säkerhets tänket.

BT - 30 nov 14 kl. 09:31

Extrapengar ska få bort kö till BUP

BUP i Borås har fått extra pengar och i september nästa år ska kön vara helt borta. Hundratals barn och unga har fått vänta länge på att få en neuropsykiatrisk utredning. Men nu är väntan över.

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

Cornucopia - 01 jul 14 kl. 09:45

Det man äger kan man ge bort

Om man verkligen äger någonting är det fritt att ge bort det. Det innebär bland annat att du inte äger dina statliga pensionsrätter, "pappamånaderna" i föräldraförsäkringen eller en bostadsrätt. Och att (f!

BT - 19 apr 12 kl. 20:50

Farliga övergångar ska tas bort

Järnvägsövergångar är farliga och ska bort, säger Trafikverket. De har länge planerat att ta bort just den övergången i Horred där ett tåg och en personbil krockade i tisdags. Den man i 50-årsåldern som satt i bilen vid kollisionen i tisdags hade änglavakt.

YLE - 04 sep 16 kl. 19:11

Finländaren kastar bort mat för 125 euro per år

I Finland kastar man bort 24 kilogram mat per person per år. Det kostar både pengar och resurser. - Vi kastar bort fullt ätbar mat, och det är ett problem, säger Lisbeth Eriksson, hushållsrådgivare på Marthaförbundet och projektledare för Svinnkampen.

YA - 20 maj 14 kl. 06:30

Handlare tar bort allt importerat kött

Foto: Mark Hanlon
Köttupproret sprider sig. Ge-Ma livs i Köpingebro går ett steg längre och tar nu bort allt importerat kött från butiken.
– De svenska grisbönderna har det tufft och får stänga en efter en.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 15:53

Handlare tar bort allt importerat kött

Foto: Mark Hanlon
Köttupproret sprider sig. Ge-Ma livs i Köpingebro går ett steg längre och tar nu bort allt importerat kött från butiken.
– De svenska grisbönderna har det tufft och får stänga en efter en.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Fastigheten på Holmbytorp 125 i Flyinge har fått ny ägare

Flyinge Lars Arthur Örvin, 54 år, har tagit över fastigheten på adressen Holmbytorp 125 i Flyinge från Kirsti Tellervo Örvin. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i november 2019. Huset har en boyta på 109 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Skånska aktörer kräver miljöprövning av vindkraftsparker

Länsstyrelsen Skåne och skånska kommuner oroas över att två planerade danska vindkraftsparker i Öresund skulle kunna störa flyttfåglar, bottenlevande organismer och tumlare, samt leda till att inflygningen till flygplatsen i Kastrup oftare sker över Sverige. Därför vill man se en noggrann miljöprövning, där även svenska aktörer får komma med synpunkter.Svenska myndigheter har tagit ställning mot vindkraftsetableringar i Öresund eftersom de anser att andra värden väger tyngre, skriver Länsstyrelsen Skåne i sitt remissvar till svenska Naturvårdsverket, som samlat in svenska synpunkter på vindkraftsplanerna.

Skånskan - 1 timme sedan

Röjde sekretessbelagda uppgifter – kritiseras av JO

HÖRBY Socialnämndens förre ordförande Hans Frank (L) kritiseras av JO för att ha röjt sekretessbelagda uppgifter i en insändare i Skånska Dagbladet.
– Det var direkt olämpligt att han i insändaren uttalade sig om ett enskilt ärende på det sätt som skedde, skriver JO.En kvinna i Hörby JO-anmälde Hans Frank efter att han kommenterat hennes mors ansökan om hemtjänst i en insändare i Skånska Dagbladet den 20 februari 2018.

Skånskan - 1 timme sedan

Nattåg fråm Malmö till Berlin

Under sommaren kommer det att gå nattåg till Berlin varje dag.Det är Snälltåget som den kommande sommaren utökar antalet avgångar med 150 procent. Mellan den 22 juni och den 30 augusti kommer tåget att avgå varje kväll mot bara tre kvällar i veckan tidigare år.

Skånskan - 4 timmar sedan

Misstänkte Tollarpsmördaren begärs häktad

Tollarp Den man som misstänks för att ha mördat den 20-åriga kvinnan i Tollarp begärs häktad.I onsdags anhölls en person på sannolika skäl misstänkt för mord på en ung kvinna i Tollarp. Häktningsförhandlingen hålls mot mannen klockan 11.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ansvariga för evenemanget skyller på varandra

höör Ansvarsfrågan för hästkortegen tycks vara oklar när SkD pratar med arrangörerna.
– Vi håller på med butiker och utställare. Hästarna har Sture Nilsson hand om, säger Anders Löfvall på huvudarrangören föreningsalliansen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Morgonens nyheter

Webb-TV Få koll på nattens händelser.

Skånskan - 5 timmar sedan

Menlöst när Jumanji är tillbaka igen

recension FILM
Jumanji: The Next Level
Regi: Jake Kasdan
Medverkande: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas med fleraNär Jumanji rebootades för ganska exakt två år sedan var succén lika omedelbar som gigantisk. Nära en miljard dollar tjänades in på biografer världen över. En sådan kassavältare kunde naturligtvis inte bara ignoreras, och denna uppföljare är konsekvensen av detta.

Skånskan - 5 timmar sedan

En sevärd maffiafilm

FILM
Camorrans barn
Regi: Claudio Giovannesi
Medverkande: Viviana Aprea, Francesco DiNapoli med fleraOm vi en gång trott att det här med gängkrig och maffia var fenomen som hörde hemma i Chicago och möjligen West Side Story lever vi i bättre vetskap nu när verkligheten kommit ikapp oss.
Som om inte problemet i sig själv är stort nog så växer det ytterligare av att det kryper allt längre ner i åldrarna och tar sin början redan i skolåren. Som ytterligare lök på laxen blir det allt vanligare med skjutvapen som snurrar runt på världskartan med någon öststat som avsändare.

Skånskan - 6 timmar sedan

Misstänkt dödsfall på rastplats

Skåne Vid kvart i sex-tiden på torsdagskvällen hittades en död man på Hallandsåsens rastplats.
Ärendet utreds som mord.Det var 17.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.