Sydöstran > Nyheter

Saturday, 07 December, 03:24

Sydöstran - 02 dec 19 kl. 15:00

Ni har tagit bort allt riktat stöd till synskadadeTill Ronneby kommuns tjänstemän och politiker. Den 28 november när budgeten klubbades var en mycket svart dag för synskadade i Ronneby kommun..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Ronneby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ni har tagit bortallt , riktat, stödtill , synskadade
HBL - 12 feb 15 kl. 08:45

RAY minskar stödet till synskadade

Förbunden för döva och synskadade drabbas när penningautomatföreningen RAY minskar på sitt understöd. Hundratals synskadade hantverkare kan mista sina jobb.Både på Finlands dövas förbund FDF och på Syns­ka­da­des Cent­ral­för­bund (SC) kommer man nu att inleda samarbetsförhandlingar efter att understödet från penningautomatföreningen RAY minskar för 2015.

YLE - 15 okt 14 kl. 11:51

Den synskadade möter på många hinder

De synskadade möter många hinder i stadsmiljön. Det kan handla om reklamskyltar framför butikerna eller byggnadsarbeten. Carita Andersson känner till alla allt för väl.

YLE - 10 feb 15 kl. 17:06

”Hundratals synskadade förlorar sitt jobb”

Social- och hälsovårdsministeriet meddelade i förra veckan att penningautomatföreningen RAY:s beslut om att sänka sitt bidrag till Synskadades Centralförbund håller i sig. Sokeva Käsityö blir helt utan bidrag och måste troligtvis läggas ner. Enligt RAY:s utredning håller de på med näringsverksamhet och är därför inte bidragsberättigade.

P3 - 27 jan 15 kl. 04:00

Nästan 100 000 personer hjälper synskadade främlingar att läsa - genom en app

För synskadade personer kan det vara svårt att veta om mjölken gått ut eller om en lampa i ett rum är tänd eller släckt. Men nu är hjälpen bara en app bort. Kommentera!

SVT - 08 mar 14 kl. 11:10

Modin sköt bort medaljen

Zebastian Modin fick en kanonstart på skidskyttet för synskadade. Svensken sköt fullt i första skyttet och lämnade vallen som tvåa. Men i andra skyttet sköt svensken bort medaljen..

SVT - 06 sep 15 kl. 17:04

Synskadade Henrik hoppas på ny sensationell genteknik

Den nya och sensationella tekniken CRISPR gör att man kan ta bort och lägga till gener i cellerna precis som man vill. Nu hoppas många som lider av ärftliga sjukdomar att tekniken inom några år ska möjliggöra att sjuka gener ska kunna tas bort. Men forskningsområdet är kontroversiellt och sätter etiken på prov..

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 11 kl. 18:17

Vill få bort trottoarhinder

Kommunstyrelsens arbetsutskott har fått veta att funktionshindrade har haft problem att ta sig fram på ortens trottoarer på grund av handlarnas varuexponeringar. Exempelvis skyltar, blommor och klädställningar gör det svårframkomligt för bland annat synskadade, flanörer med rollator och permobilförare..

UNT - 05 mar 15 kl. 11:00

Läkarprotest från synskadade

Även Synskadades Riksförbunds avdelning i Tierp protesterar till landstingsstyrelsen mot beslutet att ta bort ögon- och öronläkarna från Tierps vårdcentrum..

SmålandsPosten - 27 feb 18 kl. 15:56

Synskadade reagerar på regeringsförslag om handikappersättning

Synskadades Riksförbund, SRF, i Växjö har reagerat starkt på regeringens förslag om att ta bort handikappersättningen för att ersätta den med merkostnadsskydd. – Vi är redan en svag grupp med låga inkomster. Det här kommer att påverka oss jättemycket, säger Lise-Lott Naess, ordförande på SRF.

Sydöstran - 28 okt 13 kl. 11:13

Rännor för synskadade byggs bort

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 1 timme sedan

USA skjuter upp terrorklassning

Sydöstran - 1 timme sedan

Läget bättre för kvinna attackerad i busskur

Tillståndet för den kvinna i 25-årsåldern som i november misshandlades svårt vid en busshållplats i Malmö har stabiliserats, rapporterar ..

Sydöstran - 1 timme sedan

Antalet döda vid Bagdadattack ökar

Sydöstran - 2 timmar sedan

Pojke misstänks för knivhot på skola

Sydöstran - 3 timmar sedan

Musk vinner i domstol – slipper betala

Sydöstran - 4 timmar sedan

Klart med Ericssons miljardböter till USA

Sydöstran - 5 timmar sedan

Segern förde upp OIK till andraplatsen

Vinst med 5–1 borta mot Osby IK. Olofströms IK imponerade i toppmötet, klättrade upp till andraplatsen i tabellen och är väldigt nära alltvåan. – Jag är stolt över grabbarna.

Sydöstran - 5 timmar sedan

Många nya jobb gladde Wall Street

Sydöstran - 5 timmar sedan

Toppen vann mot botten i Skånederbyt

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.