Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 14 December, 07:17

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 15:14

Vakna upp till en ny syn på ledarskapEtt flertal undersökningar förstärker vikten av ett paradigmskifte i synen på ledarskap, både för medarbetarnas motivation och välmående, samt för att utveckla effektivare och mer produktiva verksamheter. Ett sätt att ta ledarskapet till en ny nivå är som presenterats det coachande ledarskapet. Om du missade den förra krönikan, finns den att läsa här. I bästsäljaren ’Good to Great’ presenterade Collins et al (2001) en tydlig nivåindelning av olika typer av ledarskap. Man gjorde, precis som jag, ett strategisk urval i sin forskning för att finna de elva mest framgångsrika Fortune 500 företagen i USA.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Great, Collins, Fortune, USA, Gör, Skapar, Lindvalls, Vakna, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vaknaupp till en ny , syn, ledarskap
Dagens PS - 05 jun 19 kl. 10:56

Krönika: Chef och ledarskap inte samma sak

Vad är ledarskap, egentligen? Den frågan finns det anledning att utforska, speciellt som många talar om ledarskap och chefskap eller management i samma andetag. Både praktiker och forskare.

Dagens PS - 21 jan 19 kl. 08:20

VD:n får sparken: ”Olika syn på ledarskap”

Utbildningsbolaget Engelska Skolan meddelar att vd Anette Brodin Rampe lämnar sin befattning som vd med omedelbar effekt i dag den 21 januari. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Vi har olika syn på vilket ledarskap som krävs för att implementera IES strategi och därför är det inte möjligt för mig att fortsätta som vd”, säger Annette Brodin Rampe, som nu tvingas lämna sin stol på dagen.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

Supermiljöbloggen - 21 nov 14 kl. 08:48

Göran Carstedt & John Holmberg: ”Världen behöver nytt ledarskap!”

På fredag delas Göteborgspriset för en hållbar utveckling ut till Paul Polman, koncernchef i Unilever, för sitt banbrytande ledarskap. Polman driver en genomgripande kursändring mot en mer hållbar verksamhet. Målet är att, till år 2020, halvera företagets miljömässiga fotavtryck.

Trelleborgs Allehanda - 19 sep 19 kl. 00:01

Debatt: Vakna nu – förtroendekrisen är här!

Orden i rubriken riktas, inte utan anledning, till vår handlingsförlamade regering i en tid av tilltagande våld, bristande trygghet, bristande ledarskap. Inte minst ledarskap. En av våra tongivande dagstidningar har nu som rubrik: ”Förtroendekris för svenskt politiskt ledarskap”..

HBL - 27 maj 14 kl. 20:32

Stubb siktar på nytt ledarskap

Internationalitet, nytt ledarskap, frihet, ansvar. Det är några av ledorden i utrikeshandelsminister Alexander Stubbs valkampanj för posten som ny ordförande för Samlingspartiet.Knappt har Alexander Stubb avslutat sin kampanj för Europaparlamentet innan nästa kampanj tar vid.

Dagen - 25 okt 17 kl. 03:00

Guide till ett ödmjukt ledarskap

Paulus syn på lidande, pengar och försoning. Det är några av de ämnen som behandlas i pingstpastorerna Marcus Sönnerbrandt och Sören Perders bibelkommentar ”Ledare i motvind”. Teologen Per-Axel Sverker har läst boken och funnit en välbalanserad guide till Paulus syn på ledarskap..

Dagen - 25 okt 17 kl. 03:00

Guide till ett ödmjukt ledarskap

Paulus syn på lidande, pengar och försoning. Det är några av de ämnen som behandlas i pingstpastorerna Marcus Sönnerbrandt och Sören Perders bibelkommentar ”Ledare i motvind”. Teologen Per-Axel Sverker har läst boken och funnit en välbalanserad guide till Paulus syn på ledarskap..

Expressen - 17 okt 18 kl. 13:49

Ingen kulturkrock utan ett omodernt ledarskap

Krislaget Rögle skakas av interna problem.Det handlar inte om en kulturkrock.Utan om omodernt ledarskap.

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 19:08

Alliansen är sams, men inte så mycket mer. Dags att visa ledarskap.

De fyra allianspartierna har nu ett år av opposition bakom sig men är fortfarande märkligt trevande i rollen. Det är mer av gnäll och försiktigt tassande än av sprudlande idéutveckling.Men förhoppningsvis visas prov på profilering i de fyra olika budgetförslagen nästa vecka.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

En dag innan tullarna: USA och Kina tecknar avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Kina och USA överens om FAS ett-avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Vad är egentligen ”digital vård”?

Många har säkert hört begreppet ”digital vård” förut. Men vad betyder det? Hur ser vården ut i framtiden?

Dagens PS - 18 timmar sedan

Volvo lastbilars vd kritisk: ”Jobba bort hindren”

Volvo lanserar nu sin första ellastbil för längre sträckor. Modellen är i konceptstadiet och företagets ansvariga går ut med några åtgärder som bör tas för att projektet ska ros i hamn.  Volvo Trucks har tidigare i år börjat sälja ellastbilar för stadsbruk och har nu alltså på allvar satt igång sin satsning på motsvarande lastbilar för längre sträckor.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Per Bolund i blåsväder – anmäls till KU

Per Bolund (MP) anmäls till Konstitutionsutskottet för uttalanden han gjorde i november angående Swedbanks misstänkta penningtvätt. Det är moderaten Mattias Karlsson (M) som gör anmälan då han anser att Bolund som finansmarknadsminister kan ha haft speciell insyn i Swedbank. I en intervju med Dagens Industri 8 november sade finansmarknadsminister Per Bolund följande gällande den amerikanska statens utredning av Swedbank efter misstänkt penningtvätt: ”Vi har en dialog med myndigheter i många länder, däribland USA, och vi tycker inte att man ska varna för mycket eller ha för stor oro för att man skulle gå hela vägen till den typen av sanktioner.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Gård för 100 miljoner överst på tronen

Leder ligan över dyraste försäljningarna. ”Det finns vissa attribut som är mer populära än andra”. Det säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, apropå på bostadssajtens topplista över dyraste objekten i år.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Hon utses till världens mäktigaste kvinna

Tre politiska tungviktare tar pallplatserna när Forbes utser årets mäktigaste kvinnor i världen. Tar sig Greta också in på topp 100-listan? Etta på Forbes lista hamnar Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som varit med i den absoluta toppen på listan flera gånger.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Bloomberg spår ökad H&M-försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningssiffror för det fjärde kvartalet. Väntad försäljning enligt Bloomberg konsensus med 14 analytikers estimat ligger på 62.040 miljoner kronor.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Klippläge? Fem rykande aktietips inför nästa år

Även om börsen rusar i dag på positiva nyheter blir det stiltje på aktiemarknaden nästa år, tror proffset. DNB:s aktiechef Thomas Breivik lyfter fram fem nordiska aktier inför 2020, då han för övrigt alltså räknar med att börsen inte är på lika gott humör som i dag, fredag, efter brittiska valet och nyheten om att USA och Kina är överens om fas 1 i handelsavtalet. De fem aktier som åtnjuter aktieexpertens förtroende är säkerhetsbolaget Securitas, kontanthanteraren Loomis, köksinredaren Nobi (alla tre aktierna återfinns på Stockholmsbörsen), lågpriskedjan Europris på Oslobörsen samt läkemedelsbolaget Novo Nordisk på Köpenhamnsbörsen, framgår det på Di.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Ericsson landar 5G-order av Telenor

Telekomjätten Ericsson har fått i uppdrag av Telenor att modernisera och bygga Telenors 5G radio access nätverk. Det rapporterar Bloomberg. Telenor kommer också att använda utrustning från nuvarande RAN-leverantören Huawei för att upprätthålla 4G nätverk och uppgradera till 5G inom olika delar av Norge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.