YLE > Finland

Monday, 16 December, 04:22

YLE - 02 dec 19 kl. 15:09

Nu ska blyhaglen bort från våra våtmarker – på längre sikt planerar EU också ett totalförbud på bly inom jakt och fiskeBly är en giftig tungmetall som ackumuleras i levande organismer. EU:s kemikalieverk har därför lagt fram förslag om att begränsa de områden där man får använda blyammunition, och på sikt kan till och med ett totalförbud bli aktuellt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu ska blyhaglen, bortfrån våra , våtmarkerpå längre , sikt planerar EU också ett totalförbud på bly inom jakt och fiske

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Regeringen måste hitta en gemensam linje om finländarna i al-Hol före tisdag – Niinistö: Barnen måste hjälpas

Den nya regeringen står inför ett eldprov i början av nästa vecka då partierna innan interpellationsdebatten på tisdag måste hitta en gemensam linje gällande finländarna i al-Hol-lägret i Syrien..

YLE - 8 timmar sedan

Regeringspartierna oeniga om finländarna i al-Hol – måste hitta en gemensam linje före tisdag

Den nya regeringen står inför ett eldprov i början av nästa vecka då partierna före interpellationsdebatten på tisdag måste hitta en gemensam linje gällande finländarna i al-Hol-lägret i Syrien..

YLE - 10 timmar sedan

Hur borde daghemskrisen lösas? "Om småbarnspedagoger strejkar stannar hela samhället"

Personalbristen vid de svenskspråkiga daghemmen i Helsingfors är akut. Vid pedagogiska fakulteten tror man att orsaken till att få vill studera småbarnspedagogik är en negativ bild av yrket och de låga lönerna. Linda Sundberg är snart färdig med sina studier, men kommer inte att söka jobb på ett dagis när hon blivit färdig..

YLE - 13 timmar sedan

Stickentusiasten Mikaela Smedinga vill att Juthbacka ska vara ett öppet vardagsrum för Nykarlebybor

Vi bad om tips på lokala kändisar som gör Svenskfinland lite skojigare och intressantare. Bland tipsen från Österbotten fanns bland annat stickentusiasten och Juthbacka kulturcentrums verksamhetsledare Mikaela Smedinga. Svenska Yle har träffat henne..

YLE - 13 timmar sedan

Lokalkändisen Nina Wiklund lyser upp Lovisa

Nina Wiklund var ett av namnen som kom upp då Närbild bad tittarna om tips om lokala kändisar. Närbild besökte hennes hem i Lovisa..

YLE - 13 timmar sedan

Västanfjärds lokalkändisar är bröderna Anders och Pertti: "Hönsen har gett många nya vänner och bekanta"

Sedan bröderna Anders Ginlund och Pertti Metso i Västanfjärd skaffade sig höns har deras bekantskapskrets mångdubblats. Folk från när och fjärran vill köpa deras ägg. Nu har Svenska Yle träffat bröderna som blivit lokala kändisar på Kimitoön.

YLE - 13 timmar sedan

Boken om hur John Gardberg såg på Karis och hur Karis såg på Gardberg - Victor Wilson berättar historien om rektorn, forskaren och politikern

Historikern och forskaren Victor Wilson från Karis har skrivit en bok om historikern, forskaren och politikern John Gardberg. Boken beskriver hur Gardberg såg Karis och hur Karis såg honom..

YLE - 15 timmar sedan

Miljöorganisationerna: FN:s klimatmöte slutade i en katastrof

Miljöorganisationerna säger att FN:s klimatmöte, som har avslutats i Madrid, blev en katastrof. De riktigt stora förorenarländerna struntade blankt i medborgarnas oro för klimatet, säger tolv miljöorganisationer i ett gemensamt uttalande - bland dem WWF Finland, Finlands Naturskyddsförbund och Greenpeace..

YLE - 18 timmar sedan

Fickdatorn fick liv då elever lärde varandra i Åboskolorna – programmerades till en pålitlig partner i sten, sax, påse

Skolorna och näringslivet satsar tillsammans på att väcka intresset för naturvetenskaper bland såväl unga som äldre skolbarn i STEAM-projektet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.