Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 15 December, 17:10

Dagens Medicin - 2019-12-02 15:02:44

Apotekstjänst: ”Vi fick fel information”Leveranskrisen beror på att Apotekstjänst fick felaktig produktinformation från Varuförsörjningsnämnden. Det hävdar företetagets vd Örjan Frid, som nu väljer att ta bladet från munnen och uttala sig om ansvarsfrågan..
Läs mer på Dagens Medicin Bilden delad av Dagens Medicin via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Apotekstjänst, Varuförsörjningsnämnden, Örjan Frid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ApotekstjänstVi fick , fel, information
Alliansfritt Sverige - 05 feb 14 kl. 15:48

När ska Göran Hägglund ta ansvar för kaoset som Apotekstjänst skapar varje dag?

Detta inlägg skrivs med en oerhörd trötthet. Som vanligt är Apotekstjänst boven i dramat. Ni minns kanske detta haveri till företag?

Alliansfritt Sverige - 19 nov 13 kl. 10:40

Apotekstjänst nästa haveri sker i Uppsala

Vi har gång efter annan rapporterat om det privata företaget Apotekstjänst som sedan i våras levererar dosförpackade läkemedel till patienter i Halland och Västra Götaland. Listan över deras brister är lång, jättelång. Några exempel, i somras tvingads Apotekstjänst låna 25 miljoner kronor av Region Halland och Västra Götaland, efter att företaget drabbats av akut likviditetskris.

Cornucopia - 18 okt 19 kl. 11:35

Inställda operationer i Dalarna, Köping, Västerås och Uppsala - tack vare Apotekstjänst

Sammanbrottet för sjukvården hos Dalarna, Örebro, Västmanland, Södermanland och Uppsala landsting tack vare bolaget Apotekstjänst och landstingsupphandlarnas kompetensnivå ökar. Operationer ställs från måndag in i Region Dalarna, Västerås, Köping och fortsatt även på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Region Uppsala vill nu bygga upp ett beredskapslager, hur det nu ska gå till när man inte kan få leveranser till en början.

Dagens PS - 21 okt 19 kl. 16:01

VD:n på Apotekstjänst avgår efter leveranskritik

Uteblivna materielleveranser ledde till inställda operationer. Nu får VD:n för Apotekstjänst AB ta konsekvenserna och avgå. Den senaste tiden har flera landsting haft problem med leveransen av materiel från Apotekstjänst AB.

Alliansfritt Sverige - 15 apr 14 kl. 08:39

Apotekstjänst har kostat Halmstad 94 000 kronor

Och så var det dags igen. Det privata företaget Apotekstjänst, som sedan i våras levererar dosförpackade läkemedel till patienter bland annat i Halland och Västra Götaland har ställt till det ännu en gång. Dos-strulet när Apotekstjänst blev ny leverantör av mediciner i Halland har redan kostat hemvårdsförvaltningen i Halmstad hela 94 000 kronor.

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 19 kl. 09:26

Apotekstjänst skyller på informationsbrist

Nej, det var inte Apotekstjänsts fel att det uppstod så svår materialbrist på sjukhusen i regionerna Dalarna, Örebro, Uppsala, Västmanland och Sörmland, enligt företaget. Orsaken var bristande information från Varuförsörjningen, hävdar Apotekstjänst. –.

GöteborgsPosten - 04 dec 19 kl. 09:28

Apotekstjänst skyller på informationsbrist

Nej, det var inte Apotekstjänsts fel att det uppstod så svår materialbrist på sjukhusen i regionerna Dalarna, Örebro, Uppsala, Västmanland och Sörmland, enligt företaget. Orsaken var bristande information från Varuförsörjningen, hävdar Apotekstjänst..

Cornucopia - 10 okt 19 kl. 16:14

Även krisläge i Region Örebro på grund av Apotekstjänst - Sörmland, Västmanland och Dalarna hotade

Även Region Örebro har nu gått upp i krisorganisationen stabsläge på grund av avsaknad av förbrukningsvaror inom vården. I Region Uppsala har alla planerade operationer på Akademiska sjukhuset ställts in från och med fredag. Apotekstjänst har även vunnit upphandlingen för Sörmland, Västmanland och Dalarna, även om dessa ännu inte gått in i krisorganisation ännu.

Alliansfritt Sverige - 08 nov 13 kl. 13:37

Nu planerar Apotekstjänst att stoppa läkemedelsleverans om de inte får mer betalt

Ni minns Apotekstjänst, företaget som tagit över leveranserna av dosförpackade läkemedel i bland annat Halland och Västra Götaland? De som blivit anmälda för slarv gång på gång och som lånat cash, 25 miljoner kronor bara, av regionen för att överhuvudtaget kunna genomföra det livsviktiga uppdrag de fått. Sjukvårdspersonal har i flera omgångar slagit larm om att svårt sjuka riskerar att bli utan medicin på grund av Apotekstjänst oförmåga.

Nerikes Allehanda - 04 dec 19 kl. 09:40

Apotekstjänst om orsaken till materialbristen inom sjukvården: ”Bristfällig information”

Nej, det var inte Apotekstjänsts fel att det uppstod så svår materialbrist på sjukhusen i....

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - I förrgår: 14:15

Ingen primärvårdsreform före årsskiftet

Den utlovade primärvårdsreformen kommer i början av nästa år. Partierna i januariavtalet är överens om de stora dragen.  – Våra fyra partier jobbar intensivt, men det blir ingen lagrådsremiss före nyår, säger Tobias Lundin Gerdås, stabschef på Socialdepartementet..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:28

Fraser på 42 språk gör tolken överflödig

En röntgenläkare på Oskarshamns sjukhus har utvecklat ett digitalt översättningsverktyg som gör det lättare att kommunicera med patienter som är dåliga på svenska. Det fungerar så bra att ingen tolk behövs i dag vid enklare undersökningar..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:02

Lovande läkemedel krympte sex av tio spridda brösttumörer

En fas 2-studie på en läkemedelskandidat med långt gången bröstcancer visar mycket lovande resultat. En svensk onkolog kallar den progressionsfria överlevnad som visas ”ofattbart bra”. Studien publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - I förrgår: 11:04

Vanligt att barn tolkar i vårdmöten

Tre fjärdedelar av hälso- och sjukvårdspersonalen i Region Skåne har haft anhöriga som tolkar vid vårdmöten och många har varit barn. Alarmerande, enligt en ny rapport..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:45

Regioner betalar miljoner för ifrågasatta kurser

Över elva miljoner kronor har gått till kurser för vårdpersonal som delvis bygger på vad som beskrivs som en pseudovetenskaplig modell. Läkarförbundets företag Lipus ser nu över sin kurscertifiering..

Dagens Medicin - I förrgår: 10:31

Cochrane vill motverka medicinsk överanvändning

Det internationella forskarnätverket Cochrane har skapat en tvärvetenskaplig grupp forskare inom hållbar sjukvård. Satsningen leds av den svenska allmänläkaren och forskaren Minna Johansson, som tycker att uppdraget är mycket spännande.  .

Dagens Medicin - I förrgår: 10:16

”Varför vill någon frivilligt utsätta sig för det där?”

Det är ingen som tittar på min näsa. Det är faktiskt lite märkligt, tänker jag. När dagarna går framträder blåmärkena tydligare i ansiktet.

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

”Regeringen bör tillsätta en kommission för hjälpmedel”

Det är hög tid att regeringen tar ansvar för en nationell reglering av svensk hjälpmedelsförsörjning, skriver ordförande för 20 patientorganisationer..

Dagens Medicin - I förrgår: 07:00

Företag svarar inte om hantering av defibrillatorfel

Läkemedelsverket har startat ett tillsynsärende mot en tillverkare av hjärtdefibrillatorer, och beslutat att företaget ska utfärda ett viktigt säkerhetsmeddelande om risk för snabb batteriurladdning. Bolaget har överklagat beslutet och begärt inhibering, men vill inte svara på Dagens Medicins frågor om varför..

Dagens Medicin - 12 dec 19 kl. 15:13

30 mål i life science-strategin

30 målsättningar inom åtta områden. Så ser den nationella strategin för life science ut. – Nu behöver vi jobba vidare med att göra verklighet av de här målsättningarna, säger Jenni Nordborg, nationell samordnare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.