Expressen > Nyheter

Wednesday, 11 December, 21:19

Expressen - 02 dec 19 kl. 14:41

Oron efter Xi och Putins ord om nära vänskapenXi Jinping kallar Vladimir Putin för sin ”bästa vän”.De två har just öppnat en gasledning ihop.Och byggt en bro.I USA växer nu oron över vänskapen mellan Kina och Ryssland..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Xi, Putins, Jinping, Vladimir Putin, USA, Kina, Ryssland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oronefter Xi och , Putins, ordom , nära, vänskapen
Affärsvärlden - 15 aug 14 kl. 08:07

Putins ord lyfte Wall Street

Wall Street steg under torsdagens handel med stöd av minskad oro kring oroshärden Ryssland-Ukraina efter försonande uttalanden från Vladimir Putin och börsuppgångar i Europa..

DN - 28 aug 14 kl. 07:12

Putins ord klingar allt mer ihåligt

Slovjansk. Rysslands president Vladimir Putin fortsätter med maningar till förhandlingar i den östukrainska konflikten. Men fredsutspelen – senast vid toppmötet i Minsk – klingar allt mer ihåligt i takt med att bevisen hopar sig för direkt rysk inblandning i kriget..

Kristianstadsbladet - 03 mar 14 kl. 04:00

Putins krig

Foto: Darko Vojinovic
Omvärlden måste tydligt agera mot den ryska militära upptrappningen på Krimhalvön.
”Vi står på randen till en katastrof.” De orden från Ukrainas nyutnämnde premiärminister Arsenij Jatsenjuk på söndagen beskrev tydligt det allvarliga läget i landet.

YA - 03 mar 14 kl. 04:00

Putins krig

Foto: Darko Vojinovic
Omvärlden måste tydligt agera mot den ryska militära upptrappningen på Krimhalvön.
”Vi står på randen till en katastrof.” De orden från Ukrainas nyutnämnde premiärminister Arsenij Jatsenjuk på söndagen beskrev tydligt det allvarliga läget i landet.

Cornucopia - 17 jan 15 kl. 12:11

Nej, Mikael Jansson (sd), det är handlingar, inte ord, som räknas

EU-bloggen har fått (sd):s Mikael Jansson att kommentera att Sverigedemokraterna är Vladimir Putins bästa kuddbitare i EU-parlamentet. Jansson tvår sina händer och säger att "jag tänker aldrig vara Putins femte kolonn". Men det är inte ord som räknas, utan handlingar, och här är faktiskt Sverigedemokraterna Putins femte kolonn i både Sverige och EU.

Cornucopia - 16 mar 19 kl. 13:40

Saakashvili: Putins nästa angrepp blir mot Sverige eller Finland - snart

Georgiens tidigare reformpresident Micheil Saakashvili skriver hos Foreign Policy att Putins nästa militära angrepp och stöld av territorium från en granne blir mot Sverige eller Finland. Detta då diktatorn Putins popularitet kraschat och behöver lyftas, och att ett angrepp mot en fd sovjetrepublik blivit uttjatat. Nato-länder är uteslutna från angrepp, och kvar finns Sverige eller Finland, som Kreml-diktaturen kan norpa en liten bit av utan att konsekvensutsättas annat än fortsatta sanktioner och lite utskällningar.

BT - 15 sep 11 kl. 16:58

Oron fick stort utrymme i regeringsförklaringen

Det var ansvar, jobb och framtid som gällde i regeringsförklaringen. Ordet ?tolerans?

Expressen - 15 minuter sedan

Dramat efter slutvalet – oron inför kärleksresan

Efter förra veckans slutval valde bonden Alexander Andersson, 35, brevskrivaren Madeleine Sundin, 28.Men efter valet möttes tv-bonden av tystnad – och oron var stor för att resan inte ens skulle bli av.– Så sista dagen ringde jag upp och frågade om hon fortfarande var intresserad, säger Alexander i eftersnacksprogrammet ”Bönderna berättar allt”.

BT - 08 maj 14 kl. 08:30

Larsson: Baltikum har hellre Natos kängor än Putins gröna gubbar

Den 28 april anlände 150 amerikanska soldater till den estniska flygbasen Ämari. Där finns nu även ett par danska Natoplan. Så Estland, och Sverige kan känna sig lite tryggare.

SvD - 23 okt 15 kl. 07:15

Kazakstan kan bli Putins nästa byte

I helgen är det 25 år sedan Kazakstan förklarade självstyre, mitt ­under Sovjetunionens pågående kollaps. Samtidigt växer oron för att Putins expansionism kan innebära att Kazakstan är nästa på tur efter Ukraina att med våld dras in i den ryska maktsfären..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Visst är det stake i kommunens pynt

När Maggan Liddell, 57, la upp en bild föreställande en av Lunds kommuns juldekorationer hade hon inte väntat sig den följande uppståndelsen. Nu strömmar kommentarerna in om den ståndaktiga prydnaden.– Vi hade inte ens tänkt i de här banorna, erkänner Maggan Liddell själv..

Expressen - 1 timme sedan

Kronogårdens unga: Därför attackeras polisen i Trollhättan

Längs en lång gata i Kronogården, Trollhättan, står unga män i klungor på tisdagskvällen – omkring dem cirkulerar fem, sex polisbilar. Två dagar tidigare har det bränts bilar och skjutits raketer mot blåljuspersonal. Bilarna är där för att skapa trygghet, säger polisen.

Expressen - 1 timme sedan

Frivilligorganisationer utslängda från klimattoppmötet

Under onsdagen höll frivilligorganisationer en demonstration utanför förhandlingsrummen på klimattoppmötet COP25 i Madrid.Demonstrationen slutade i att samtliga deltagare blev utslängda av FN och nu inte får delta de resterande dagarna.– Det är väldigt anmärkningsvärt, säger Karin Lexén, Naturskyddsföreningens generalsekreterare..

Expressen - 2 timmar sedan

Pistolrånare försvann i exklusiv bil

En bilfirma i Upplands-Väsby ska på onsdagen ha blivit pistolrånad på en exklusiv bil..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Två personer till sjukhus efter villabrand

Två personer har förts till sjukhus efter en villabrand.Enligt räddningstjänsten ska det brunnit i ett tvåfamiljshus i Kinna. – Det har brunnit på båda våningarna och det har antagligen spridit sig via ventilationen.

Expressen - 2 timmar sedan

Anställda kan bli utan julklapp – efter missen

Det är inte längre självklart att Skatteverkets anställda får sin julklapp från ledningen.Efter Expressens avslöjande om att företaget bakom julklappen, ett presentkort, dras med omfattande skatteskulder har det det utbrutit panik hos myndigheten..

Expressen - 2 timmar sedan

Larmet: Behövs 21 000 nya lärare

I Skåne arbetar 25 670 personer som lärare och förskollärare. Fram till år 2030 kommer ytterligare 21 000 anställas.– Vi försöker hitta nya vägar för att nå nya målgrupper, säger Anders Olsson, som är utbildningschef vid Malmö universitets lärarutbildning till SVT Nyheter Skåne..

Expressen - 2 timmar sedan

Carinas larm om dödsfällan – kan drabba även din katt

Carina Johanssons katt Smulis föll plötsligt ihop. Hela kroppen förlamades och hon tappade synen. Allt talar för att Smulis hade fått i sig musgift med alfakloralos.

Expressen - 2 timmar sedan

Skulle provköra bil – drog pistol

En grupp män ville provköra en bil på en bilfirma i Upplands-Väsby på onsdagskvällen.Men plötsligt ska en av dem dragit upp en pistol och sedan försvann männen i bilen, skriver Aftonbladet.– Ingen är gripen och bilen är inte hittad, säger Ola Österling på polisen i Stockholm..

Expressen - 2 timmar sedan

Bensinstation rånad under knivhot

En bensinstation i Oskarström i Halmstads kommun rånades på onsdagskvällen av en maskerad man med kniv.Ingen skadades fysiskt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.