BT > Nyheter

Monday, 09 December, 09:23

BT - 02 dec 19 kl. 14:35

Wagneroperan lyfter fram mänsklig empatiGöteborgsoperans satsning på Wagners operacykel Nibelungens ring är nu framme vid Valkyrian, den del där gudarna börjar träda tillbaka för de mer empatiska människorna. Operasångaren Anders Lorentzon från Ambjörnarp gör en Wotan full av värdighet, skriver recensenten Helen Flensburg..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Wagners, Nibelungens, Valkyrian, Anders Lorentzon, Ambjörnarp, Wotan, Helen Flensburg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wagneroperan, lyfterfram , mänsklig, empati
Trelleborgs Allehanda - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 15:00

Empati är Barbro Lindgrens drivkraft

I prismotiveringen beskrivs hon med många fina ord som en litterär nydanare. Men medkänslan har alltid varit Almapristagaren Barbro Lindgrens största drivkraft. Hon skriver för att ge uttryck för sin empati.

Sydsvenskan - 31 jan 11 kl. 06:30

Känslorna lyfter fram vinnaren

Melodifestivalens deltävlingar har gjort musiken relevant igen. Samtidigt är upplägget en av anledningarna till Sveriges dåliga resultat i Europa. Det anser festivalens tävlingsproducent Christer Björkman.

Skånskan - 18 jan 19 kl. 13:46

Novellkonst som både lyfter och väcker lust

Litteratur/recension bok
Novellerna
Författare: Inger Edelfeldt
Förlag: NorstedtsI Novellerna samlas stora delar av Inger Edelfeldts novellkonst, från I fiskens mage (1984) till Kläderna (2017). ”Välkommen till Edelfeldtland”, skriver hon i förordet, ”eller välkommen tillbaka, om du har varit här förut”.
Jag har varit där förut, men kommer gärna tillbaka.

GöteborgsPosten - 10 maj 18 kl. 08:00

Därför spelar vi för en medmänsklig asylpolitik

Musiker mot rasism: Vi lyfter de ensamkommandes röster.

DN - 16 okt 18 kl. 20:00

Johannes Åman: Bakom integrationsframgångar finns ofta en mänsklig faktor

Utan händer som lyfter, öron som lyssnar och människor med engagemang och idéer går allt i stå. Regioners välmående är helt beroende av att några vill stanna och andra flytta in..

Världen Idag - 19 nov 18 kl. 08:36

KD-profil lyfter fram ensamhet som nationellt hot

Visst har han känt sig ensam då och då, som när han flyttade till en ny stad för att studera. Men det som fått Kristdemokraternas förste vice partiledare att föreslå en strategi för att tackla den svenska ensamheten är insikten om det pris samhället betalar för ensamheten. – Mänsklig gemenskap har faktiskt en kostnadsbesparande effekt, säger Jakob Forssmed..

Barometern - 25 sep 15 kl. 11:37

Depps omänsklig utstrålning lyfter Black Mass

Gangstern James Bulger var ökänd i Boston på 1970-talet. Med isblå blick och ett högt hårfäste skildras han förtjänstfullt av Johnny Depp, som skakar liv både i sin karriär och i denna Maffiabröder-light..

Sydsvenskan - 15 sep 11 kl. 06:30

Innovationer kräver ständig rörelse Vad står innovation för enligt dig?

Sverige är känt som ett kunskapsintensivt land, men svenskar är dåliga på att hitta nya kombinationer som utvecklar kunskaperna till innovationer. Det menar innovationsråd­givaren Charles Leadbeater.
LUND.

Skånskan - 09 sep 16 kl. 09:33

Stark roman om vår gömda emigranthistoria

Recension/litteratur BOK
Swede Hollow
Författare: Ola Larsmo
Förlag: Albert Bonniers2014 tilldelades Ola Larsmo Jolopriset och i sin motivering lyfter juryn fram bland annat hans reportage i Dagens Nyheter om människorna i Swede Hollow i staden St. Paul, Minnesota, en slum som myndigheterna beskrev som ett pesthål. Alla som bodde där var illa sedda och utsatta för omgivningens spott och spe.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Börsen inleder veckan svagt nedåt

Stockholmsbörsen inleder handelsveckan svagt nedåt. Efter tio minuters handel har OMXS-index backat 0,1 procent..

BT - 10 minuter sedan

"Smart av Asap Rocky att åka till Sverige"

Asap Rockys tid i svenskt häkte blev en världsnyhet och hotade att orsaka en politisk kris. Nu återvänder rapparen till Sverige för en spelning i Globen – trots att han ska ha sagt att han aldrig ville sätta sin fot här igen..

BT - 15 minuter sedan

Här lagas årets hemligaste middag

I morgon smäller det. Men Nobelmiddagens meny är en väl bevarad hemlighet – fram till dess att de 1 350 gästerna sätter sig bords..

BT - 15 minuter sedan

Höga förväntningar på franska Ukrainasamtal

Mycket står på spel när Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och Rysslands Vladimir Putin möts för första gången i Paris under måndagen. Flera osäkra faktorer riskerar att sätta goda förhandlingsviljor ur spel när fredsprocessen i Ukrainakonflikten nu återupptas..

BT - 15 minuter sedan

Alshammars nya OS-satsning – vill in i IOK

Therese Alshammar deltog i sex OS. Nu gör hon en ny olympisk satsning. Simmaren hoppas bli invald i IOK:s aktivas kommitté i sommar..

BT - 30 minuter sedan

Tre Kronor-forwarden sjuk

BT - 30 minuter sedan

Finsk strejk slår mot BolidenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.