SR > Nyheter

Monday, 09 December, 22:53

SR - 02 dec 19 kl. 14:22

Justitieministern: Måste se över rutinerEn person sitter sedan söndagskvällen anhållen misstänkt för vapenstöld från regeringskansliet i Rosenbad. – Det är naturligtvis helt oacceptabelt om detta har förekommit, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till Ekots korrespondent i Bryssel..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rosenbad, Morgan Johansson, Ekots, Bryssel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JustitieministernMåste se över , rutiner
YLE - 08 jan 16 kl. 15:18

Sannfinländska justitieministern medger- "inga bevis för ökad otrygghet"

Den sannfinländska justitieministern Jari Lindström påstod i Yles morgonprogram att många finländare känner sig otryggare än tidigare. Nu medger han att han inte har några belägg för sitt påstående. Det är höstens flyktingvåg som har gjort finländarna otryggare än tidigare, anser justitieminister Jari Lindström.

Cornucopia - 22 sep 14 kl. 11:13

Försäkringskassans alla IT-system har kraschat - manuella rutiner saknas

Samtliga av Försäkringskassans IT-system kraschade nu på morgonen. Då manuella rutiner saknas kan man inte ens hantera några ärenden per telefon, så kraschen är inte begränsad till Internet-system.

Enligt IDG hoppas myndighetens presstalesman att systemen ska fungera igen efter lunch, men man vet som sagt inte varför de kraschat.

Sydsvenskan - 24 dec 12 kl. 06:30

Justitieministern anlitade Ebbe Carlsson

En av de första dagarna i maj 1988 berättade bokförläggaren Ebbe Carlsson för justitieminister Anna-Greta Leijon att han tänkte resa till London för att försöka bringa klarhet i vem som hade mördat statsminister Olof Palme två år tidigare. Ebbe Carlsson bad Leijon om ett rekommendationsbrev som skulle visa att han hade ett officiellt uppdrag. Han gav henne till och med ett utkast som han själv hade skrivit.

Polisen - 31 jan 14 kl. 14:32

Justitieministern får en pratstund med västmanlandspoliser

Strax efter klockan 16 lördag 1 februari planerar justitieministern att ha en pratstund med en polispatrull på Sigmatorget i Västerås i samband med moderaternas valfokusmöte. Justitieministern är intresserad av att diskutera polisarbetet och brukar försöka att avsätta tid för detta då tillfälle ges.  .

SvD - 01 jul 16 kl. 19:16

Justitieministern beredd att åtala Clinton i eposthärva

FBI-utredningen om Hillary Clintons eposthärva är på väg att avslutas. Justitieministern Loretta Lynch rapporteras vara beredd att stödja vilken rekommendationen om eventuellt åtal mot Clinton än blir – detta sedan förre presidenten Bill Clinton avslöjats med att ha ett privat möte med justitieministern i måndags..

Cornucopia - 14 jul 16 kl. 19:46

Justitieministern och åklagaren: Fritt fram för statliga tjänstemän att ta politisk ställning offentligt

Beskeden är nu tydliga. Det är fritt fram för statliga tjänstemän att inte vara politiskt neutrala utan de får ta politisk ställning offentligt. Både Justitieministern och åklagarmyndigheten stöder rikspolischefens Dan Eliassons rätt att uttala sig om vilka politiska partier han inte kan stå bakom.

YLE - 06 apr 17 kl. 09:58

Justitieministern startar utredning om mutbrott

Justitieminister Jari Lindström (Sannf) vill veta hur väl straffprocesserna vid mutbrott fungerar. OECD pekade på problem i utredningarna av mutbrott och rättsprocesserna kring korruption i Finland i en rapport i mars. – Syftet med utredningen är att fästa uppmärksamhet också vid mutbrott som sker i Finland, säger justitieminister Lindström.

Skånskan - 21 maj 18 kl. 17:20

Justitieministern pratade om frivillig sex och fler poliser

TRELLEBORG Det handlade om medgivande till sex och om behovet av fler poliser när Söderslättsgymnasiets elever tog på måndagen emot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) för att prata trygghetsfrågor.Med en inbjudan av Trelleborgs kommunalråd och tillika partikamraten Torbjörn Karlsson mötte justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på måndagen barn och fritidsprogrammets elever och personal. Ministern inledde med att berätta om sitt politiska ansvar för hela rättsväsendet liksom att han varit på Söderslättsgymnasiet tidigare, för 25-30 år sedan under sin ungdoms SSU-tid.

Nyheter 24 - 18 maj 12 kl. 09:34

Polisen larmar: "Vi saknar rutiner för att hantera bajs"


Polisen efterlyser rutiner och skyddsutrustning för hantering av avföring. MALMÖ. Ett tillslag ledde till beslag av narkotika - utblandat med bajs.

SmålandsPosten - 04 dec 13 kl. 06:10

Skärpta rutiner krävs vid hantering av sekretessmaterial

Det krävs skärpta rutiner för hur man på socialförvaltningen handskas med sekretessbelagt material. Det framkommer efter den interna kontrollen som genomförts på förvaltningen. På socialförvaltningen i Tingsryds kommun hanteras många sekretessbelagda uppgifter.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:00

Ser över rutiner för skolplikt och närvaro

Skurup – Det var en fruktansvärd händelse på alla vis. Jag kan inte riktigt förstå att det tog så lång tid att upptäcka det, säger förvaltningschef Anders Grundberg om de isolerade Ystadbarnen.
Nu ser kommunen över sina egna rutiner.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Riksväg 50 utanför Ludvika avstängd efter lastbilsolycka

Lastbil ska bärgas efter en tidigare avåkning.

SR - 1 timme sedan

Följ Musikhjälpen 2019

Här följer du Musikhjälpen 2019 via deras Twitterflöde. Årets tema är: Sex är inte ett vapen. Se hur du kan bidra här och följ musikhjälpen med #mh2019..

SR - 1 timme sedan

FBI:s utredning både godkänns och kritiseras

FBI gjorde många och allvarliga fel i sin utredning av eventuella kontakter mellan Donald Trumps valkampanj och Ryssland. Men det fanns goda skäl för FBI att inleda utredningen och den var inte politiskt motiverad, något som Donald Trump själv ofta hävdat..

SR - 2 timmar sedan

Linde om åtalet: ”Det är en väldigt allvarlig sak”

På måndagen kom beskedet att Sveriges tidigare ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, åtalas. Åtalet kommer efter hon i januari arrangerade ett hemligt möte på ett hotell i Stockholm, för att diskutera en lösning på fallet med den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai..

SR - 3 timmar sedan

Ramberg: En dunkel formulering byts ut mot en annan

Vänsterpartiet drar tillbaka misstroendehotet om arbetsmarknadsminister Eva Nordmark efter regeringens besked om att reformeringen av Arbetsförmedlingen skjuts upp ett år. Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg säger så här om vem som egentligen vunnit den politiska kampen nu..

SR - 4 timmar sedan

Fortsatt brist på lärare i skolan

Det kommer fortsatt att vara brist på lärare framöver, visar Skolverkets prognos. Men inte lika stor brist som man tidigare trott..

SR - 3 timmar sedan

Kina vill bli oberoende av utländska datorer

Den kinesiska regeringen uppges vilja fasa ut all användning av utländska datorer inom offentlig förvaltning fram till år 2022. Det enligt anonyma källor i den brittiska tidningen Financial Times, som hävdar att det pågående handelskriget med USA spelat en avgörande roll i tidsplanen..

SR - 4 timmar sedan

FN: Ojämlikhet i hälsa även i Sverige

Som Ekot rapporterade tidigare visar en ny rapport från FN:s utvecklingsprogram att ojämlikheten i världen ökar. Det är inte enbart i utvecklingsländer. Även i Sverige har ojämlikheten ökat, trots att människor generellt fått det bättre..

SR - 4 timmar sedan

Regeringen backar – misstroendehot bortblåst

Det blir ingen fällning av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Det stod klart vid lunchtid idag efter att oppositionspartierna som ju har riktat stark kritik mot planerna på att göra om Arbetsförmedlingen, drog tillbaka hotet om att väcka misstroende..

SR - 5 timmar sedan

Kritiserad friskola stängs: ”Risk att elever radikaliseras”

Skolinspektionen stoppar verksamheten vid den kritiserade friskolan Safirskolan, tidigare Vetenskapsskolan, i Göteborg. Enligt den prövning som Skolinspektionen gjort av ledningen finns det risk för att eleverna utsätts för otillbörlig påverkan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.