YA > Nyheter

Wednesday, 11 December, 04:56

YA - 02 dec 19 kl. 14:17

Två författare hoppar av NobelkommitténNobelkommittén skakas av två avhopp. De externa ledamöterna Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström lämnar – de är inte tillfreds med samarbetet med Svenska Akademien..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Nobelkommittén, Kristoffer Leandoer, Gun-Britt Sundström, Svenska Akademien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, författare, hopparav , Nobelkommittén
Kristianstadsbladet - 02 dec 19 kl. 14:17

Två författare hoppar av Nobelkommittén

Nobelkommittén skakas av två avhopp. De externa ledamöterna Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström lämnar – de är inte tillfreds med samarbetet med Svenska Akademien..

UNT - 02 dec 19 kl. 13:24

Två författare hoppar av Nobelkommittén

Nobelkommittén skakas av två avhopp..

Corren - 27 sep 13 kl. 10:48

Författare hoppar av besök

Känner sig styrd av bibliotek. Lars Gärling, Tullinge, hoppar av författaraftonen i Boxholms bibliotek. Han tycker att biblioteket försökt styra vad han ska säga om sin uppväxtmiljö i Boxholm på 1950- och 60-talet..

SVT - 27 apr 15 kl. 15:29

Författare hoppar av gala: Vägrar hedra Charlie Hebdo

Flera författare meddelar att de inte kommer delta på PEN-galan i USA med anledning av det hederspris som kommer tilldelas satirtidningen Charlie Hebdo..

IDG - 08 feb 18 kl. 16:17

Manusförfattare hoppar av Apples tv-satsning


Apple vill att nya Amazing Stories ska bli en familjevänlig serie, vilket medför en hel del begränsningar vad gäller innehållet..

Nyan - 20 mar 19 kl. 18:00

Författare hoppar in och pratar mord

Mons Kallentoft har tvingats ställa in sin medverkan i Mariehamns litteraturdagar, meddelar arrangörerna. Den svenska författaren Anna Jansson, känd för bland andra böckerna om kriminalinspektör Maria Wern, ersätter Kallentoft under den litterära brunchen ”Mat, mord och myter”, som hålls på Emmaus returcafé på söndagen den 24 mars. ”Anna behåller dock spänningstemat och kommer tala om myter, specifikt gotländska myter, som är ett ämne som intresserat henne länge.

YLE - 11 okt 16 kl. 20:49

Tidningar: Ahtisaari rysk pristagare på Nobelkommitténs sidor

I Nobelkommittén upprätthåller en katalog där man bland annat hittar namnen på de finländare som belönats med Nobelpris. President Martti Ahtisaari fick Nobels fredspris år 2008 men har överraskande nog grupperats bland ryska pristagare på Nobelkommitténs lista. @mattikalliokosk Tuo on todennäköisin selitys.

SmålandsPosten - 23 jul 19 kl. 18:00

Författare håller föredrag om hur barn används i litteraturen

Författaren Kristoffer Leandoer kommer på onsdag till Elin Wägners Lilla Björka. Han kommer att berätta om sin nya bok - och lite om hur det är att vara med i Nobelkommittén..

ÖstersundsPosten - 28 jun 17 kl. 12:55

Thiong'o hoppar av bokmässan

Den exilkenyanske författaren Ngugi wa Thiong'o ställer in sin medverkan vid Bokmässan, rapporterar Kulturnytt i P1. I ett mejl till förlaget Modernista, som Kulturnytt har tagit del av, skriver författaren att han hoppar av "i solidaritet med de författare som dragit tillbaka sin medverkan och deras oro"..

Norrtelje Tidning - 28 jun 17 kl. 12:55

Thiong'o hoppar av bokmässan

Den exilkenyanske författaren Ngugi wa Thiong'o ställer in sin medverkan vid Bokmässan, rapporterar Kulturnytt i P1. I ett mejl till förlaget Modernista, som Kulturnytt har tagit del av, skriver författaren att han hoppar av "i solidaritet med de författare som dragit tillbaka sin medverkan och deras oro"..

Fler nyheter från YA

YA - 5 minuter sedan

Nya "Resident evil 3" kommer i vår

Efter lång tid av läckor och rykten har nu nyversionen av zombieklassikern "Resident evil 3" bekräftats..

YA - 15 minuter sedan

Detta krävs för att Sverige ska nå VM-semi

Sverige måste vinna mot Montenegro, men först måste Ryssland slå Spanien för att drömmen om en VM-semifinal ska leva för Blågult. Dessutom ska Sverige hämta in ett spanskt försprång på sex mål. Här är förutsättningarna inför dagens avgörande av mellanrundan i handbolls-VM..

YA - 15 minuter sedan

Postnord räknar med rekordmånga julpaket

Paketströmmen som posten hanterar ökar för varje jul. För att klapparna ska färdas så smidigt som möjligt finns ett antal saker att tänka på. Att adressera ett paket direkt till ett barn kan vara en dålig idé..

YA - 30 minuter sedan

Ny aktivitet på vulkanön i Nya Zeeland

Två dygn efter utbrottet på White Island i Nya Zeeland anses ön ännu vara för farlig för att räddningsarbetare ska åka dit. Under onsdagen steg nya rökpelare från vulkanen..

YA - 45 minuter sedan

Lars Lundberg (KD): Landsbygdsbilister straffbeskattas

Bilen beskrivs idag oftast som ett miljöproblem men vi får inte glömma att bilen för många är det som gör att vi kan ta oss till arbetet, fritidsaktiviteter, besöka släkt och vänner eller ta oss till den vård som vi behöver..

YA - 1 timme sedan

Utpressning utreds efter misstänkt övergrepp

En 65-årig man i Vellinge kommun åtalas för sexuella övergrepp mot barn, skriver Sydsvenskan. Samtidigt pågår en polisutredning, mot bland andra flickan som ska ha utsatts för brottet, om utpressning mot mannen..

YA - 1 timme sedan

Jan-Åke Isaksson (SD): Pedagogisk julutsmyckning

Innan insändarsidan översvämmas med inlägg om att Sverigedemokraterna är landsbygdsfientliga med mera efter ställningstagandet jag gjorde till en motion i kommunstyrelsen arbetsutskott från socialdemokraterna, hoppas jag ni läser detta först så ni inte får er jul blir förstörd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.