YA > Lokalt

Saturday, 07 December, 18:40

YA - 02 dec 19 kl. 14:00

Demensboende blir 16 nya bostadsrätterNär Lyktan stänger 2020 omvandlas demensboendet till 16 nya bostadsrättslägenheter. – Vi återställer lägenheterna som det var tänkt när huset byggdes, säger Håkan Persson, ordförande i bostadsrättsföreningen Lyktan som äger fastigheten..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Lyktan, Håkan Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demensboendeblir 16 nya , bostadsrätter
PrivataAffärer - 13 nov 19 kl. 06:59

SBAB: Marknad för nyproducerade bostadsrätter mättad

Tittar man på enskilda kommuner ser det på sina håll också långt mer dramatiskt ut, med stora överskott av nyproducerade bostadsrätter. Det visar SBAB Booli Housing Market Index, ett nytt index som mäter balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproduktion av bostäder. ”Totalt för Sverige ligger såväl bostadsrätter som villor och hyresrätter i ett spann som anger att det är en hyfsad balans.

PrivataAffärer - 14 jan 19 kl. 06:24

Färre bostadsrätter såldes 2018

Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Antalet sålda bostadsrätter är ned från 2017, men det var samtidigt ett rekordår. Jämför man med 2016, som var mer ett normalår, såldes det i stort sett lika många bostadsrätter 2018.

YA - 02 sep 13 kl. 06:30

Ystads bostadsrätter har blivit 24 procent dyrare

Ystad pekas ut som en av vinnarna i Skåne när det gäller prisutveckling för bostadsrätter, men när det kommer till villor är siffrorna inte riktigt lika imponerande.
Statistiken baseras på en jämförelse gällande kvadratmeterpris för sålda objekt under perioden januari till juni 2008 jämfört med samma period i år. I Ystads kommun har priserna ökat med 24 procent för bostadsrätter, jämfört med 9 procent i Skåne.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 09:38

Göteborgs kommun vill köpa upp till 1 000 bostadsrätter åt asylsökande

Enligt ett färskt internt tjänsteutlåtande hos Muteborgs kommun (PDF) föreslås att kommunen ska köpa upp till 1 000 bostadsrätter för att härbergera asylsökande. Detta in kombination med att man ska uppföra sk Kaplanslum, köpa- eller bygga nya hyresrätter, samt ta befintliga hyresrätter hos Förvaltnings AB Framtiden i anspråk.

Man skriver:
"I Göteborg är bostadsläget för nyanlända flyktingar mycket ansträngt och det har uppmärksammats bland annat i riktlinjerna för bostadsförsörjning och i strategi och plan mot hemlöshet.

Cornucopia - 20 aug 16 kl. 17:16

Kommunerna börjar spekulera i bostadsrätter

Bostadsbubblan kan blåsas upp lite till med hjälp av skattepengar. Det rapporteras om att flera kommuner börjat köpa bostadsrätter för att klara av kraven på bostäder åt i kommunen tvångsplacerade. I Ängelholm anser man att det är en bra riskfri affär och att man kan få tillbaka pengarna när man säljer lägenheten.

Dagens PS - 14 okt 16 kl. 10:22

Nytt uppsving för bostadsrätter

Di.se skriver med hänvisning till Valuegard att bostadsrättspriserna fortsätter stiga, visserligen inte lika snabbt som tidigare men snabbare än för villor. Enligt artikeln ligger prisuppgången på bostadsrätter på 1,5 procent i september.

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 06:47

Färre dyra bostadsrätter säljs efter skärpta amorteringskravet

”Det är tydligt att bostäder i den dyrare priskategorin påverkats mer av det skärpta amorteringskravet än billigare bostäder. Det hänger sannolikt ihop med att kravet bygger på lån i förhållande till inkomst, vilket gör det tuffare att finansiera dyrare bostäder”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt. Under det år som gått sedan det skärpta amorteringskravet infördes, alltså perioden 1 mars 2018 till 28 februari 2019, har det sålts 12 procent färre bostadsrätter i Stockholms län än motsvarande period ett år tidigare.

Alingsås tidning - 24 jan 16 kl. 05:30

Bostadsrätter allt dyrare

Bostadsrättspriserna steg kraftigt under 2015 och de väntas fortsätta att öka under 2016.
– Vi har en jättestor uppgång på bostadsrätter, säger Peter Jonsson, Svensk Fastighetsförmedling. Förra året steg priserna på bostadsrätter i Västra Götalands län med 18 procent.

Cornucopia - 07 dec 16 kl. 09:33

Boende i Malmö kommuns bostadsrätter får besittningsskydd - kommunen kan inte sälja

I 268 av de 380 bostadsrätter som Malmö kommun köpt för att tillfälligt hysa behövande har hyresgästen erhållit besittningsskydd och kan bo kvar resten av livet. Lägenheten kan i praktiken endas säljas till hyresgästen som därmed får ett utmärkt förhandlingsläge vid försäljning rapporterar Sydsvenskan.

Malmö kommun har genom åren köpt in 380 bostadsrätter som tillfälliga lösningar åt socialt behövande.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 18:39

Stopp för bostadsrätter

MALMÖ Sen 2016 har Malmö stad köpt in 56 bostadsrätter för att kunna ta emot de kommunplacerade asylsökande som staten har tilldelat staden. Nu sätter kommunledningen stopp för inköp av fler bostäder. ERWP.

Skånskan - 21 apr 17 kl. 06:00

Stopp för bostadsrätter

MALMÖ Sen 2016 har Malmö stad köpt in 56 bostadsrätter för att kunna ta emot de kommunplacerade asylsökande som staten har tilldelat staden. Nu sätter kommunledningen stopp för inköp av fler bostäder. ERWP.

Fler nyheter från YA

YA - 2 timmar sedan

Rena rama kramkalaset

Julstämning, godis och riktigt många kramar bjöds det på när Sommarteatern och Köpmannaföreningen fixade tomteparad genom Ystad. .

YA - Igår: 16:59

”Som polis är inte alla julminnen ljusa”

Bakom lucka 10 hittar vi Ystads kommunpolis Patric Nihlén. Den här tiden på året får honom alltid att reflektera över utryckningar han har varit med om tidigare jular..

YA - Igår: 15:28

Stöld: Värmepumpar stals – polisen manar till vaksamhet

Fyra värmepumpar till ett värde av 280 000 kronor hat stulits från en byggarbetsplats. Nu manar polisen byborna till vaksamhet..

YA - Igår: 19:00

Äldre tvingades kissa i blöja

Mitt i natten behövde en äldre på ett boende i Ystad hjälp till toaletten. Men i stället uppmanade personalen hen att kissa i blöjan. Händelsen har inträffat mer än en gång.

YA - Igår: 09:02

Vindar snäppet under stormstyrka: ”Inte så behagligt”

Sydostskåningarna vaknade till en fredag med mycket hårda vindbyar. Vinden mojnar något under lördagen, men på söndagen tilltar blåsandet till snäppet under stormstyrka..

YA - Igår: 06:00

”Kyrkscenen i 'Ensam hemma' är bästa julscenen”

Bakom lucka 6 hittar vi Jack Löfving som är verksamhetsutvecklare på Ystad Studios Visitor Center. Han kan ett och annat om filmvärlden, så det var förstås självklart att fråga honom om julfilmer. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.