Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 06 December, 17:23

Dagens Medicin - 02 dec 19 kl. 13:44

Professorer kritiserar nedrustningen av forskning på KarolinskaUtvecklingen kan få allvarliga konsekvenser för framtida sjukvård i hela landet och för Sverige som kunskapsnation, skriver tre seniora professorer på DN Åsikt..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Karolinska, Sverige, DN Åsikt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorer, kritiserar, nedrustningenav , forskning, Karolinska
NT - 31 okt 12 kl. 01:30

Professorer kritiserar Lundatidning

Nio professorer vid Lunds universitet kritiserar universitetets tidning LUM. Orsaken är en artikel i tidningen om att Lundaprofessorn Etzel Cardena hävdar att det finns belägg för att tankeöverföring är möjlig..

Nyhetskanalen - 31 okt 12 kl. 07:24

Professorer kritiserar Lundatidning för artikel om telepati

Nio professorer vid Lunds universitet kritiserar universitetets tidning LUM. Orsaken är en artikel om att Lundaprofessorn Etzel Cardena hävdar att det finns belägg för att tankeöverföring är möjlig. De andra professorerna avfärdar tesen om att resultat från experiment ger stöd för telepati.

YLE - 20 okt 15 kl. 09:51

Professorer kritiserar Finland för förvriden energipolitik

Finland använder sig av det internationella energirådet IEA:s kritiserade modeller i sin energipolitik. Det kan leda till att man använder sig av olämpliga energiformer då man underskattar förnybar energi. Enligt flera energiforskare och -experter finns det två stora problem i Finlands energipolitik.

Kristianstadsbladet - 06 sep 11 kl. 06:30

Så ska högskolan locka fler kvinnliga professorer

Arkivfoto: Willy Alm
Fler ska komma fram genom docentprogram.
Rektorn Lars Carlsson säger att de inte är nöjda med den ojämna könsfördelningen bland professorerna. ?

Politologerna - 23 feb 14 kl. 08:00

Sveriges mest inflytelserika statsvetare i media, forskning och politik

Tidningen Dagens Samhälle rangordnade häromdagen svenska akademiker utifrån hur ofta de synts i media det senaste året. Toppade den uppmärksammade listan gjorde Ulf Bjereld och Jonas Hinnfors, både professorer i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Statsvetare utgjorde 20 av 50 på listan (jag och mina medpolitologer Henrik Ekengren Oscarsson och Katarina Barrling var tre av dem) och var alltså väl representerade, somliga skulle säkert säga överrepresenterade.

Kristianstadsbladet - 03 sep 11 kl. 04:30

Skev könsfördelning bland professorer

Foto: Jörgen Johansson
Andelen kvinnliga professorer 18,75 procent.
Hela 70 procent av Högskolan i Kristianstads studenter är kvinnor. Men när det gäller professorer är det det omvända.

DN - 20 feb 11 kl. 00:50

?Stoppa nedrustningen av klinisk cancerforskning?

Cancerspecialister: Regeringen måste se till att landstingen inte bara ägnar sig åt sjukvårdsproduktion. De måste också fokusera på forskning som ger resultat på längre sikt. Syftet med klinisk och patientnära cancerforskning är att bättre och effektivare behandlings­metoder ska kunna introduceras på ett säkert och kontrollerat sätt.

BT - 09 maj 14 kl. 08:05

Rekordmånga professorer - Borås utökar forskningen

I dag installeras två professorer på Högskolan i Borås. Och professorerna på skolan blir bara fler och fler. – För oss är det ett naturligt steg för att bli starkare både forsknings och utbildningsmässigt, säger rektorn Björn Broström.

Sydsvenskan - 28 feb 12 kl. 00:03

Ställningstagande strider mot forskning

Håkan Hydén och Karsten Åström, professorer i rättssociologi vid Lunds universitet, anser att det är en utbredd missuppfattning att juridiskt beslutsfattande i första hand handlar om att tolka lagen. Enligt dem genomsyras juristutbildningen av samma felaktiga uppfattning.
Knivöverfallet där en kvinna mördades på öppen gata i Malmö av sin före detta sambo framför ögonen på sina barn hade kunnat förhindras.

YLE - 04 okt 16 kl. 09:59

Professorer inte nöjda med sin arbetsgivare

Professorer vid universitet i Finland är missnöjda med förutsättningarna för att idka vetenskaplig forskning, visar Professorsförbundets enkät om universitetet som arbetsgivare. Inalles 39 procent av professorerna är missnöjda eller rätt missnöjda med sina möjligheter att utföra vetenskapligt eller konstnärligt arbete. Vad gäller arbetsförutsättningarna finns de nöjdaste professorerna vid Svenska handelshögskolan Hanken och vid Jyväskylä universitet.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Risk med högt kolesterol redan som ung

I den mest omfattande långtidsuppföljningen hittills bekräftas kopplingen mellan höga kolesterolvärden och en ökad risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Extra farligt verkar det vara för personer yngre än 45 år..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Inga trycksår när alla jobbar enligt mallen

Inte ett enda trycksår har infektionskliniken på Centralsjukhuset i Karlstad orsakat på två år. Bakom succén ligger ett stenhårt mallat arbete där undersköterskorna är stjärnor..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Gävle sjukhus tvingas stänga akutvårdsplatser

Bristen på anställda sjuksköterskor har länge varit ett problem vid Gävle sjukhus. Nu tvingas Region Gävleborg att stänga en fjärdedel av akutvårdsavdelningen Mava..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Stora neddragningar väntar i Jämtland

Mellan 160 och 180 tjänster väntas försvinna inom vården i Region Jämtland Härjedalen nästa år. Detta enligt ett förslag som har presenterats för de fackliga organisationerna..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Saco anmäler Region Uppsala för leveranskrisen

Nio fackförbund kräver skadestånd för att förbunden inte tilläts vara med vid upphandlingen av Apotekstjänst, rapporterar SVT..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

De ska utreda forskningsfusk

Peter Allebeck, överläkare och professor i socialmedicin vid Karolinska institutet, har utsetts till ledamot i den nämnd som ska pröva oredlighet i forskning..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Tänka nytt är stort men tänka rätt är större

Intuitivt tror vi att äldre lösningar är sämre än nya. Men enligt Lindy-effekten, en teori som menar att ju äldre en idé är, desto längre kan den förväntas överleva, är det snarare tvärtom. Det skriver krönikör Adel Abu Hamdeh..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Apotekstjänst behåller tillståndet

Apotekstjänst får fortsatt tillstånd att hantera narkotikaklassade läkemedel. .

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

”Ta ansvar och säkerställ läkemedelsförsörjningen”

Kroniskt sjuka löper risk att stå utan livsviktiga läkemedel. Det är hög tid för ansvariga politiker på nationell nivå att agera ansvarsfullt, skriver Mikael Gånemo, ordförande i Iktyos-föreningen..

Dagens Medicin - Igår: 17:01

Mobilolyckor med huvudskador drabbar främst yngre

Ny teknik leder till nya risker. Skärsår, tandskador och hjärnskakningar är bara några av de mobilrelaterade huvudskador som patienter i USA kommer till akuten med, visar en ny studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.