SR > Nyheter

Sunday, 08 December, 20:12

SR - 02 dec 19 kl. 13:24

Svenska EU-parlamentariker välkomnar klimatsamarbeteDe flesta svenska parlamentariker i EU-parlamentets miljöutskott välkomnar Miljöpartiets inbjudan om samarbete i syfte att höja EU:s klimatmål. Men flera pekar på att målen också måste nås och där är partierna oense om hur det ska ske konstaterar Liberalernas Karin Karlsbro..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Miljöpartiets, Liberalernas Karin Karlsbro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska EU-parlamentariker, välkomnar, klimatsamarbete
SVT - 16 okt 14 kl. 17:10

Svenska EU-parlamentariker välkomnar EFDD-kollaps

Reaktionerna på att EU-parlamentets mest EU-skeptiska grupp EFDD har kollapsat har inte låtit vänta på sig..

HBL - 17 apr 14 kl. 06:25

EU vill bli av med plastpåsarna

EU bannlyser mataffärernas plastpåsar och genomskinliga fruktpåsar. Användningen ska minska med 80 procent på fem år, kräver EU-parlamentet. HBL är på plats då parlamentet håller sin sista session före valet.

Barometern - 26 maj 14 kl. 00:09

Små blev större i EU-valet

Största jublet hos de små. MP, SD och Fi vinnare i valet till EU-parlamentet. Stor glädje på vinnarpartiernas valvakor.

Supermiljöbloggen - 07 okt 15 kl. 08:48

”Utsläppshandeln: Skärpt skärpning behövs”

EU-kommissionens förslag på skärpningar för utsläppshandeln EU ETS är välkomna men förtjänar att skärpas ytterligare – inte urholkas, det skriver Daniel Engström Stenson, klimat- och miljöchef på tankesmedjan Fores. Inför att EU:s utsläppshandel 2021 går in i sin fjärde period föreslår EU-kommissionen nu en rad förändringar för att stärka systemet. Tre är av särskild vikt att diskuteras av svensk politik och näringsliv: 1.

SR - 06 jul 16 kl. 06:32

Ny europeisk gränsbevakning

I dag väntas EU-parlamentet rösta för ett förslag om en ny europeisk kust- och gränsbevakning. Den ska ge utökat uppdrag och mer resurser till EU:s gränsmyndighet Frontex. Cecilia Wikström är liberal EU-parlamentariker och välkomnar beslutet..

SVT - 21 okt 16 kl. 18:46

CETA-krisen välkomnas av MP i EU-parlamentet

Samtidigt som den svenska regeringen, där Miljöpartiet ingår, nu kämpar med näbbar och klor för att få igenom frihandelsavtalet med Kanada så välkomnar de Gröna och Miljöpartiets EU-parlamentariker att Vallonien sätter käppar i hjulet..

Supermiljöbloggen - 14 feb 19 kl. 08:23

Fler nattåg till Europa i Januari-avtalet

Januariavtalet inkluderade bland annat satsningar på nattågstrafiken från Sverige. Nu ser det ut att bli verklighet, även om det ser ut att bli en kostsam historia. Regeringens mål är dagliga tåg till flera av europas största städer.

Supermiljöbloggen - 14 feb 19 kl. 08:23

Fler nattåg till Europa i Januariavtalet

Januariavtalet inkluderade bland annat satsningar på nattågstrafiken från Sverige. Nu ser det ut att bli verklighet, även om det kan bli en kostsam historia. Regeringens mål är dagliga tåg till flera av Europas största städer.

Skånskan - 17 maj 19 kl. 21:16

Vill visa på goda exemplen

Skåne Helén Fritzon känner ingen nybörjarångest inför de fem kommande åren som EU-parlamentariker.
– Jag har arbetat med EU-frågor ända sedan Sverige gick med 1995, säger hon.Hon är Socialdemokraternas toppnamn i EU-valet och hennes vision är att bygga ett starkare Europa tillsammans med alla medborgare och där klimatfrågan spelar en viktig roll.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Sanna Marin blir statsministerkandidat för S

Socialdemokraterna i Finland valde i dag statsministerkandidat, det blev den 34-åriga trafik- och kommunikationsministern Sanna Marin..

SR - 2 timmar sedan

Kav på ändrade regler för beräkning av rovdjur

Naturvårdsverket och landets länsstyrelser vill se en lagändring när det gäller sättet att beräkna miniminivåer för stora rovdjur i Sverige..

SR - 2 timmar sedan

Industristrejk väntas i Finland

I Finland kan en omfattande strejk inom industrin bryta ut imorgon, bara några veckor efter poststrejken som fick statsministern på fall..

SR - 3 timmar sedan

Pouya dödades av Irans regim – blev symbol för upproret

Över 200 människor dödades i Iran när regimen brutalt slog ner protesterna som började för tre veckor sedan. En av de unga demonstranterna, 27-årige Pouya Bakhtiari, har blivit ett slags symbol för detta, det senaste upproret mot regimen..

SR - 7 timmar sedan

Infekterad strid om 5G-nät på Färöarna

På Färöarna har frågan om vem som ska få bygga landets 5G-nät blivit så känslig att regeringen stoppat ett tv-inslag om saken..

SR - 9 timmar sedan

Två begärs häktade för inblandning i Uddevallamord

Ytterligare två personer begärs häktade för inblandning i mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla, det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande..

SR - 8 timmar sedan

Klimatvänliga Kalifornien kör mer bil

Kalifornien har länge tagit täten bland de delstater som vill jobba hårdare mot klimatförändringar än USA som helhet. Men på en punkt går utvecklingen åt fel håll – Kalifornienborna åker idag mer bil än tidigare..

SR - 9 timmar sedan

Professor: Klimatmöten har stor betydelse

FN:s klimatmöten, som det i Madrid nu, kritiseras ibland för att inte leda till någonting. Men professor Björn-Ola Linnér, säger att internationella klimatmöten är mycket viktiga..

SR - 12 timmar sedan

Terrorgruppen IS pressas på nätet

Efter en räd från Europol har tusentals IS-konton stängts ner på appen Telegram. Det är ett stort bakslag för terrorgruppen IS-propagandamaskineri, enligt forskaren Michael Krona vid Malmö universitet..

SR - 13 timmar sedan

Minst 30 döda i fabriksbrand i Indien

I Indien har mer än 30 människor omkommit i en brand i en fabriksbyggnad i huvudstaden New Dehli..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.