Computer Sweden > IT

Saturday, 07 December, 13:26

Computer Sweden - 02 dec 19 kl. 13:21

Tyska banker får sälja och lagra kryptovalutor nästa år
Genom att flytta över en stor del av handeln med Bitcoin och andra kryptovalutor till banker hoppas den tyska regeringen minska risken för penningtvätt..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Bitcoin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, bankerfår , säljaoch , lagra, kryptovalutornästa , år
Cornucopia - I förrgår: 18:26

Tyska banker inför minusränta från första euron på kontot

Bloomberg rapporterar att tyska banker börjar införa minusränta på bankkonton, oavsett storlek på innehavet. Räntan som det pratas om är -0.50%, men det ska bara gälla nya konton.

SvD - 17 aug 16 kl. 09:01

Minusränta får banker att överväga kontanthamstring

Att låsa in kontanter i valv kan bli EU-banksektorns nya åtgärd för att bättre uthärda ett förstärkt lågränteklimat. Tyska Commerzbank har redan övervägt en sådan strategi hellre än att betala minusränta till ECB. Nu kan även andra banker följa samma exempel, skriver Financial Times..

IDG - 18 dec 13 kl. 07:16

Här kan banker sälja mjukvara

Credit Suisse startar en ny marknadsplats..

Computer Sweden - 18 dec 13 kl. 07:16

Här kan banker sälja mjukvara

Credit Suisse startar en ny marknadsplats.

.

BT - 16 dec 13 kl. 19:10

Sätt stopp för kontantlösa banker

Bankerna hävdar att de tar bort kontanterna av omsorg om kunderna – en inte helt glasklar logik när kunderna faktiskt vädjar till bankerna att ha kontanterna kvar. Det blir närmast ett hån när de verkliga vinnarna på ett kontantlöst samhälle är bankerna själva. Ett efter ett slutar bankkontoren att hantera kontanter.

DI - 27 maj 16 kl. 22:00

Bayer nära att välja bank för att finansiera bud

Det tyska kemibolaget Bayer, uppges vara nära att välja vilka banker som det ska använda sig av för att finansiera det eventuella förvärvet av Monsanto med..

HBL - 28 sep 12 kl. 18:33

Stresstest: Spanska banker behöver 59,3 miljarder

De spanska bankerna behöver 59,3 miljarder euro i stöd. Resultatet av stresstestet var nästan exakt vad analytiker förväntade sig och klart under den 100-miljardersgräns som euroländerna gjorde sig förberedda för i våras.Beskedet anses betyda att stödbehovet är hanterbart.

Supermiljöbloggen - 18 okt 19 kl. 09:03

Världens banker sviker klimatet

Trots ett ökat tryck att satsa på hållbar finansiering fortsätter de internationella storbankerna att investera i fossila bränslen, enligt en rapport från WRI.  Trycket hårdnar på företag och banker att ställa om. Ett tecken på det var att Dagens industri i veckan lanserade sitt världsunika klimatindex.

Cornucopia - 29 jul 16 kl. 13:55

Stresstestfredag för EU:s banker - stor gäspning

Ikväll efter marknadernas stängning kommer resultatet av EU:s "stresstester" av EU:s banker presenteras. Det kommer vara en stor gäspning även om diverse bankhatare sitter och hoppas på att någon storbank får underkänt, så vi får en ny finanskris och ekonomisk krasch som bankhatarna själva får betala på ett eller annat sätt.
Danske Bank är en av de stresstestade bankerna.

Dagens PS - 20 nov 17 kl. 10:41

Bakslag: Banker nobbar ny teknik i iPhone X

Tänker inte godkänna tekniken för ansiktsigenkänning i Apples nya flaggskeppstelefon iPhone X. Det meddelar ett större antal sydkoreanska banker. Bakgrunden är rapporter som höjt frågetecken kring teknikens säkerhet, vilket gör bankerna tveksamma till att införa den biometriska tekniken, skriver Yonhap News.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 23 timmar sedan

"AWS vill ge en het teknik till alla – men en annan tigs ihjäl"


AI och maskininlärning nämns i var och varannan mening under Amazon Web Services re:Invent nu i veckan – och de här teknikerna ska ut "till alla". Men blockkedjan talas det överhuvudtaget ingenting om längre..

Computer Sweden - Igår: 13:16

BP hjälper AWS att bygga ny svensk vindkraftpark


Energijätten BP och molnjätten Amazon Web Services, AWS, ska tillsammans bygga nya kraftstationer, av vilka den största kommer ligga i Sverige..

Computer Sweden - Igår: 12:23

Är din mentala hälsa till salu? Hälsosajter bryter mot GDPR


Hur mycket och vilka data lämnar vi ifrån oss till tredje part när vi besöker webbsajter? Är ens våra hälsodata fredade? Två analytiker inom integritet och spårning har undersökt hur sajter med inriktning på mental ohälsa spårar och säljer känsliga personuppgifter..

Computer Sweden - Igår: 09:48

Slacks vd sågar Teams – "vi ser en enorm tillströmning av Officekunder"


Trots att de flesta av Slacks toppkunder använder delar av Microsofts Office 365 så väljer de bort Teams till förmån för Slack. Det hävdar Slacks vd..

Computer Sweden - Igår: 06:02

Vem har upphovsrätten? Deras plattform ska säkra bevisen


EU har skärpt upphovsrättsreglerna men samtidigt är det inte lätt att bevisa copyright på nätet. Nu utvecklar Omegapoint tillsammans med forskningsinstitutet Rise en blockkedjelösning där bevisen för upphovsrätt ska säkras..

Computer Sweden - I förrgår: 13:10

Oracle beskylls för att lura sina kunder


Enligt en före detta projektledare ska Oracle ha sålt mjukvara som inte fanns eller som saknade viktiga funktioner till amerikanska universitet, vilket beskrivs som en form av bedrägeri..

Computer Sweden - I förrgår: 10:17

Huawei slår tillbaka – överklagar ny svartlistning i USA


Nyligen stämplades Huawei som en säkerhetsrisk av USA:s telekommyndighet FCC och utesluts därmed från ett statligt stödprogram. Men Huawei går till motattack och överklagar beslutet i domstol..

Computer Sweden - I förrgår: 09:38

Nästa man till rakning – nu granskas Amazons molnaffärer


Amerikanska myndigheter fortsätter att gräva i teknikjättarnas affärer. Nu utökas granskningen av Amazon från att bara gälla e-handel till att omfatta molnverksamheten..

Computer Sweden - I förrgår: 09:19

Nu är allt klart – i dag är den nya konsultjättens födelsedag


Ganska exakt ett halvår efter att storaffären presenterades är nu alla formaliteter klara för Tietoevry..

Computer Sweden - I förrgår: 06:02

Finansvärlden måste rusta mot cyberhot – "behövs en grundnivå"


Förr hängde bankernas säkerhet på tjockleken på valvens väggar. I dag handlar det om långa värdekedjor med mängder av beroenden mellan olika parter som måste säkras. ”Vi måste diskutera vad vi ska göra i praktiken”, säger riksbankschefen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.