Expressen > Nyheter

Monday, 16 December, 14:41

Expressen - 02 dec 19 kl. 13:11

Reklamen diskriminerande mot både kvinnor och mänMän är lata och kvinnor oförmögna.Så kan man sammanfatta Reklamombudsmannens (RO) bedömning av sajten Supermamas marknadsföring av lim.”Reklamen ger intryck av att kvinnor är hjälplösa och i behov av ett specialanpassat lim för att kunna utföra projekt i hemmet”, konstaterar RO..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Reklamombudsmannens, Supermamas, RO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reklamen, diskriminerandemot , både, kvinnoroch , män
SVT Debatt - 01 feb 19 kl. 07:00

”Internationella slöjdagen en skymf mot flickor och kvinnor”

”Vår erfarenhet säger oss att slöja/hijab är diskriminerande för kvinnor och barn och omöjliggör deras frihet och deras mänskliga rättigheter”, skriver de före detta muslimerna Nastaran Goodarzi och Milad Resaeimanesh..

YLE - 26 jul 14 kl. 09:00

Finländare anmäler inte avklädda kvinnor i reklam

Många konsumenter i Sverige har reagerat på den nya tv-reklamen för Vitaepro-tabletterna och reklamen har också anmälts till Reklamombudsmannen som könsdiskriminerande. I Finland är det få som reagerat på den finska versionen där skådespelaren Nicke Lignell skryter om hur han får unga kvinnors uppmärksamhet tack vare kosttillskottet. Urvattnat och ett otydligt budskap, men inte sexistiskt, säger doktoranden i historia och bloggaren Charlotte Vainio efter att ha sett reklamen.

Dagen - 17 jun 11 kl. 03:00

Nej till diskriminerande intolerans

Att tolerera intolerans mot en grupp människor på grund av deras sexuella läggning är en position som inte är värd att försvara.

I en replik till Humanisterna i Dagen den 1/6 skriver Olof Djurfeldt att inga grundprinciper garanterar mot fundamentalism. Grundprinciperna han angriper är de universella mänskliga rättigheterna, medmänsklighet, tolerans och icke-diskriminering.

SVT Debatt - 24 jun 13 kl. 05:47

Reklamens döda kvinnor blir symboliska offer i jämställdhetskampen

REKLAM När kvinnor tar större plats i samhället ökar passiviseringen av kvinnorollen medialt. Mammaidealet blir starkare, pornografin grövre ? och reklamens kvinnor med passiva.

Sydsvenskan - 16 nov 11 kl. 13:24

"Psalmboken är diskriminerande"

Arkiv 2004: Ingemar D Kristiansen
Psalmbokens texter är diskriminerande för kvinnor. Det konstaterar Agneta Lejdhamre i den färska avhandlingen "Psalm - kön - kyrka."
Lejdhamres forskning visar bland annat att betydligt fler män än kvinnor förekommer i texterna och att benämningar på män ofta sammanfaller med benämningar på Gud.

Sydsvenskan - 25 nov 11 kl. 00:05

"Sex av tio kvinnor utsätts för våld"

Idag är den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Michelle Bachelet skriver om framsteg och motgångar i kampen mot kvinnovåldet och vill se en internationell politisk agenda med konkreta åtgärder för att stoppa våldet mot kvinnor. Carl Emanuelsson (Fi) presenterar en ny rapport som visar att våldet mot kvinnor ökar i Sverige, och menar att våldet är en fråga som i högre grad borde engagera männen.

Expressen - 15 maj 13 kl. 14:23

Klädföretaget: "Inte det minsta diskriminerande"

Klädföretaget American apparel har anmälts till Reklamombudsmannen (RO) för diskriminerande marknadsföring mot kvinnor, skriver Metro.
Nu slår företaget ifrån sig kritiken.
?

YA - 17 feb 14 kl. 03:58

Den sexistiska reklamen

Reklamen som finns i det offentliga rummet är bland de saker som speglar samhället allra mest.
Den måste alltid passa in, fånga nyfikna ögon och sticka ut precis lagom mycket. Visst finns det olika reklamstrategier, men den reklam som når fram bäst till folks hjärtan är den som är precis så lagom och igenkännande att nästan alla kan ta det till sig.

Nyheter 24 - 26 nov 13 kl. 12:48

Klädjätten fälls för jeansreklam: "Den är kränkande för kvinnor"Visades i TV3

STOCKHOLM. En halvnaken modell gör olika poser till tonerna av "You're unbelievable". På överkroppen har hon stundtals ingenting på sig.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är kondom-reklamen med en twist

Den här kondomreklamen som kondomjätten Durex Kanada ligger bakom är på mångas läppar just nu. I den visas olika spännande sexställningar som passar alla möjliga parrelationer. Sexställningarna har namn som "Maple Cinnamon Twist" och "the Beaver Tail" – som ni hör driver de med sitt eget land, Kanada.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Förslaget: 2 000 kronor extra varje december

Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet, presenterade en nyhet under sitt årliga jultal. Vänsterpartiet föreslår 2000 kronor extra ska betalas ut i december till alla med försörjningsstöd.– Alla, inte minst äldre, ska ha råd att fira jul, säger Sjöstedt.

Expressen - 15 minuter sedan

Moln står i vägen för julgransflygningen

Flera orter kan bli utan dagens julgransflygning. Sikten från marken och säkerheten i luften påverkas av molnen. .

Expressen - 30 minuter sedan

Då gifter sig prinsessan Beatrice –  får inte krocka med drottningens planer

Prinsessan Beatrice gifter sig nästa år – och nu är datumet satt för ceremonin, enligt brittiska medier.Det blir ett junibröllop för Beatrice, 31, och hennes partner, Edoardo Mapelli Mozzi, 36.Paret hade dock fått strikta order om att bröllopet inte får krocka med drottning Elizabeths favoritevent..

Expressen - 30 minuter sedan

Boris Lennerhov: Jag kan ha slutat inom en månad

Det är inte första gången det skrivs om att Gekås vd Boris Lennerhov ska lämna sin position. Men nu avslöjar han för tidningen Market att en ny vd snart kan ta över.– Jag kan vara härifrån om en månad, säger han till tidningen..

Expressen - 1 timme sedan

Viktigaste besluten på klimatmötet COP25 i Madrid

Efter ett rekordlångt klimatmöte var länderna fortfarande inte överens.Den viktigaste frågan sköts upp till framtiden.Expressen reder ut bakslagen – och framgångarna – från COP25 i Madrid..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Polisbil rammad av bilist

Polisen kontrollerade ett fordon i Lerum varpå ett annat försökte lämna platsen, ytterligare en patrull skulle då stoppa den bilen.Föraren av bilen valde då att ramma polisbilen – vilket medförde lindriga skador på polismännen, ingen av dem ska ha behövt föras till sjukhus. Föraren av bilen fördes till sjukhus.

Expressen - 2 timmar sedan

Två lastbilar i krock utanför Malmö

Två lastbilar är inblandade i en trafikolycka i korsningen Lundavägen/ inre Ringvägen i Malmö. Skadeläget är inledningsvis oklart. .

Expressen - 2 timmar sedan

Beskedet om Victoriadagen: Populära evenemanget flyttas

Kronprinsessan Victorias 43-årsdag blir lite annorlunda i år. Victoriadagens färska arrangör har nämligen beslutat att flytta den uppskattade Victoriakonserten till en ny plats. – Vi letade efter ett sätt att tydligare lyfta fram Öland, säger arrangören Stephan Rimér i ett pressmeddelande.

Expressen - 3 timmar sedan

Saras unika frieri till Johan – via Spotify

Sara Johansson, 26, friade till sin sambo på ett minst sagt annorlunda sätt.I lördags blev hon den första personen någonsin som friade via Spotify.– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, säger hon..

Expressen - 3 timmar sedan

Tonåring frias för bomb på tåg

Mannen greps med pistol och sprängdeg på tåget.Nu frias han från misstankarna om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.