PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 12 December, 02:32

PrivataAffärer - 02 dec 19 kl. 12:58

ABG: Solida utsikter för MillicomKinneviks exit som ägare i Millicom är också positivt för de andra aktieägarna, skriver ABG Sundal Collier i en analys daterad den 30 november. Enligt analysen har ABG Sundal Collier uppgraderat rekommendationen för Millicom till köp, från tidigare sälj, och dragit upp riktkursen till 500 kr (400), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. ABG tycker att utsikterna för Millicoms marknader ser positiva ut på medellång sikt samtidigt som analysfirman står fast vid sin syn att Millicoms nuvarande låga ensiffriga procentuella tillväxttakt i Latinamerika inte uppväger för risken med att investera i emerging markets. Samtidigt som Millicom sänkte sin helårsguidning upprepade bolaget sina mål på medellång sikt, påpekar ABG. Kinneviks snart genomförd
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ABG, Millicom, ABG Sundal Collier, Nyhetsbyrån Direkt, Millicoms, Latinamerika, Millicomaktien, Lilac, Kinneviks, Tigo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABG, Solida, utsikterför , Millicom
DI - 17 nov 17 kl. 09:47

ABG höjer Millicom

ABG höjer Millicom till köp (behåll), riktkursen upp till 600 kronor (500)..

DI - 02 dec 19 kl. 11:20

ABG ser solida utsikter för Millicom efter Kinneviks exit

ABG Sundal Collier bedömer att det tekniska säljtrycket i Millicomaktien nu borde avta och räknar med att fokus därmed….

Affärsvärlden - 17 nov 17 kl. 10:31

ABG höjer Millicom

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Millicom till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs till 600 kronor från tidigare 500 kronor..

Affärsvärlden - 24 apr 17 kl. 12:51

ABG: Färdigsålt i Millicom

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Millicom till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 500 från 400 kronor. Det skriver Bloomberg First Word..

Affärsvärlden - 25 okt 19 kl. 13:35

ABG: Kinnevik kan orsaka "brutalt" säljtryck i Millicom

ABG Sundal Collier backar från tidigare köpråd för Millicom med 600 kronor i riktkurs. Nu ser analyshuset gott om skäl att inte äga aktien kortsiktigt, varför rekommendationen sänkts till sälj med 400 kronor i riktkurs..

Affärsvärlden - 02 dec 19 kl. 11:11

ABG: Därför är Millicomaktien köpvärd

ABG Sundal Collier bedömer att det tekniska säljtrycket i Millicomaktien nu borde avta och räknar med att fokus därmed återgår till de fundamentala bitarna, som ser solida ut på medellång sikt..

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 12:39

ABG listar 24 nordiska uppköpskandidater

De 24 potentiella uppköpsobjekten är Akastor, Aker Solutions, Attendo, Axactor, B2 Holding, Benchmark Holdings, Bergenbio, Billerud Korsnäs, Bonesupport, Global Gaming 555, Humana, Irras, Loomis, Millicom, Monobank, Net Gaming, NKT, Nordic Nanovector, Norwegian, Odfjell Drilling, Otello, Proact, Q-Free och Tobii. Det rapporterar nyhetsbyrån Finwire. ABG konstaterar att budpremien i Norden i genomsnitt brukar ligga på 30 procent..

DI - 02 dec 19 kl. 07:46

Rekar: Millicom höjs två steg och banker får nya riktkurser

I måndagens analysflöde noteras att Millicom höjs från sälj till köp av ABG och att Morgan Stanley ändrar riktkurser på….

DI - 08 feb 19 kl. 07:46

Millicom presenterar nya prognoser för Latinamerika

Millicom presenterar för första gången utsikter på medellång sikt för sin Latinamerikanska verksamhet, enligt bokslutsrapporten..

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 08:39

ABG: Vi hade fruktansvärt fel om Swedbank

Läs också: (21 mars) ABG: Köpläge i Swedbank inför granskningsrapporten Höjningen häromveckan, inför granskningsrapporten från FRA, motiverades av att förhållandet mellan risk och avkastning hade blivit attraktivt och baserades även bland annat på antagandet att trycket från media skulle avta och att risken för att USA skulle blanda sig i penningtvättsärendet skulle mildras. ”Vi hade fruktan

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Fed lämnar styrräntan oförändrad

Enligt Bloomberg News enkät räknade samtliga av 97 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 30 oktober 2019, då den sänktes med 25 punkter. Ekonomisk aktivitet har växt i måttlig takt Fed-kommittén fastslår att ny information sedan föregående möte tyder på att arbetsmarknaden är fortsatt stark och att den ekonomiska aktiviteten har växt i en ”måttlig” takt.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Två heta köptips – och två aktier du kan strunta i

Efter det kraftiga kursfallet i Studsvik går det nu enligt Affärsvärlden att argumentera för att aktien är värd en chans. Tidningen lyfter fram vd Camilla Hoflunds insats att städa bland Studsviks olönsamma konsultverksamhet och det problemtyngda affärsområdet Tyskland. Affärsvärlden framhåller bolagets historiska meriter åren 2013-2018 och anser samtidigt att bolaget står inför bättre tider.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Fondbranschen: Så ska koldioxidavtryck redovisas

Vägledningen tar hänsyn till Task Force for Climate-related Financial Disclosures (TCFD) rekommendationer, och gör det möjligt att även redovisa koldioxidavtryck för ränte- och blandfonder. Det skriver Fondbolagens förening i ett pressmeddelande. Fondbolagens förening tog fram en vägledning för beräkning av utsläpp av växthusgaser från portföljbolagen i värdepappersfonder år 2016, men det har sedan dess skett en mängd förändringar på området.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Aktieexperter: Räkna med brittiskt kursrally

Den globala kapitalförvaltaren Columbia Threadneedle Investments har ställt frågor till två ledande brittiska aktieexperter. Vad händer på den brittiska marknaden när det blir ett tydligt avslut på den brittiska röran i förhållande till EU? Richard Colwell, vd för UK Equities, säger att den brittiska aktiemarknaden ända sedan folkomröstningen 2016 känts ”som landet som tiden glömt”.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Uppåt för kronan efter inflationsstatistiken

Läs även: Inflationen i linje med Riksbankens prognos Statistiken gör att analytiker nu ser en räntehöjning från Riksbanken nästa vecka som klappad och klar. Vid 10.15-tiden är den svenska tvåårsräntan 2 punkter upp till -0,33 procent och tioåringen är upp 1 punkt till 0,03 procent.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Fed väntas sitta still i båten

Olika enkäter visar att en klar majoritet av tillfrågade analytiker räknar med att styrränteintervallet kommer att lämnas oförändrat på 1,50-1,75. Vid mötet den 29-30 oktober sänktes målet för Fed funds med 25 punkter, till ett intervall om 1,50-1,75 procent. Det var då tredje mötet i rad som räntan sänktes.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Sparekonomen: Riksbanken höjer räntan efter inflationssiffrorna

– Dessutom väntas Fed meddela oförändrat ikväll. Att Powell inte fortsätter med räntesänkningar stärker också Riksbankens kurs. Man ska dock vara medveten om att det blir en ”duvaktig” höjning som Riksbanken kommer att meddela nästa vecka.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Erbjuder nya lån med portföljen som säkerhet

De värdepapper som kan läggas till grund för belåningsutrymme ändras till de som har minst 70 procents belåningsvärde, och dessutom sänks låneräntan. – Vår ambition är att ha Sveriges bästa erbjudande avseende lån till privatpersoner med aktier och fonder som säkerhet. Med det menar jag flest antal belåningsbara värdepapper, högst belåningsvärden, samt lägst ränta för lån med låg risk.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Inflation i linje med Riksbankens prognos

KPIF (KPI med fast ränta) var upp 0,1 procent i november jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,7 procent jämfört med samma månad föregående år. Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var 0,1 respektive 1,6 procent högre priser. Riksbankens prognosbana pekade mot en KPIF-inflation på 1,7 procent i november.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Saudi Aramco maxrusar i premiären

Aktierna i den statliga oljegiganten Saudi Aramco bytte ägare till kurser över 35:20 riyal, efter att aktiepriset till köparna i emissionen som gjordes innan noteringen varit 32 riyal, motsvarande 8:30 dollar. Det var också i toppen av det intervall som indikerats inför den besvärliga noteringen (30-32 saudiska riyal). Saudiska staten har nu släppt 1,5 procent av bolaget, som blir världens största noterade företag, med ett värde av över 1.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.