SVT > Kultur

Tuesday, 10 December, 04:37

SVT - 02 dec 19 kl. 12:12

Gun-Britt Sundström lämnar NobelkommitténUnder måndagen hoppade författaren Kristoffer Leandoer av Svenska Akademiens Nobelpriskommitté. Nu kommer beskedet att även Gun-Britt Sundström omedelbart lämnar arbetet med att utse Nobelpristagare i litteratur..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Britt Sundström, Nobelkommittén, Kristoffer Leandoer, Svenska Akademiens Nobelpriskommitté, Gun-Britt Sundström, Nobelpristagare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gun-Britt, Sundström, lämnar, Nobelkommittén
SR - 02 dec 19 kl. 12:16

Dubbla avhopp – även Gun-Britt Sundström lämnar Nobelkommitten

Mats Malm, ständig sekretare i Svenska Akademien, meddelar att även Gun-Britt Sundström lämnar Nobelkommittén..

DN - 02 dec 19 kl. 12:59

Gun-Britt Sundström: Därför lämnar jag Nobelkommittén

Under måndagen kom beskedet att även författaren Gun-Britt Sundström, efter Kristoffer Leandoer, lämnar Nobelkommittén..

DN - 28 jan 19 kl. 18:20

Gun-Britt Sundström har skrivit årets Stockholm läser-bok

För författaren Gun-Britt Sundström väntar en tid av intensivt läsande efter att hon valts in i Nobelkommittén. Men en av hennes egna böcker ska också läsas noga av stockholmarna i år. Romanen ”För Lydia” är vald till årets Stockholm läser-bok..

Kristianstadsbladet - 02 dec 19 kl. 14:17

Två författare hoppar av Nobelkommittén

Nobelkommittén skakas av två avhopp. De externa ledamöterna Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström lämnar – de är inte tillfreds med samarbetet med Svenska Akademien..

YA - 02 dec 19 kl. 14:17

Två författare hoppar av Nobelkommittén

Nobelkommittén skakas av två avhopp. De externa ledamöterna Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström lämnar – de är inte tillfreds med samarbetet med Svenska Akademien..

Barometern - 02 dec 19 kl. 16:27

Nobelkommittén skakas av två avhopp

Nobelkommittén skakas av två avhopp. De externa ledamöterna Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström lämnar – de är inte tillfreds med samarbetet med Svenska Akademien..

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 04:00

Gun-Britt Klingberg

Gun-Britt Klingberg, Kulla Gunnarstorps Gods, har avlidit i en ålder av 63 år och efterlämnar sig barnen Linda och Johan, släkt och vänner..

Expressen - 02 dec 19 kl. 18:04

NYHETSDAGEN: Emilias familjs kritik mot polisen • De lämnar – efter arbetet med Svenska Akademien • Läckbergs svar efter vårdkritiken

Tio dygn utan ett livstecken.Vad har hänt 20-åriga Emilia från Tollarp i Skåne?På måndagen fanns polisens mobila kontor mitt i samhället.

GöteborgsPosten - 02 dec 19 kl. 16:41

"Vantrivs med att smyga med vad jag gör"

Nobelkommittén skakas av två avhopp. De externa ledamöterna Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström lämnar – de är inte tillfreds med samarbetet med Svenska Akademien..

SR - 02 dec 19 kl. 14:02

Mattias Berg: "En allvarlig kris för den nya akademien"

Vad betyder det för nobelprisets framtid att både Kristoffer Leandoer och Gun-Britt Sundström lämnar den externa kommittén? Kulturredaktionens Mattias Berg kommenterar..

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Filmstjärnan Kirk Douglas fyller 103 år

Han föddes i New York den 9 december 1916 som Issur Danielovitch Demsky men bytte namn innan tjänstgöringen i andra världskriget..

SVT - 9 timmar sedan

Nils Funcke: ”Tingsrättens argumentation är svag”

Journalisten och yttrandefrihetsexperten Nils Funcke säger till Kulturnyheterna att tingsrätten lika gärna kunde ha friat Cissi Wallin, och att han vill se en omprövning av domen i en högre instans. – Det skulle mycket väl ha kunnat landa i att det var försvarligt att publicera uppgifterna, säger han..

SVT - 10 timmar sedan

Vinnare av Stora journalistpriset fälls i Granskningsnämnden

Dokumentärserien Hästgården från Sveriges radio berättade om en ridlärare som anklagats för sexuella övergrepp på sina elever. Programmet vann Stora journalistpriset 2018, men fälls nu i Granskningsnämnden..

SVT - 11 timmar sedan

TV4-kanalerna riskerar att släckas ner

Natten till den elfte december riskerar TV4-kanalerna och streamingtjänsten C More att släckas ner för Tele 2:s kunder. Detta på grund av en konflikt mellan TV4-kanalerna/C More och Tele 2. En tredjedel av svenska hushåll riskerar att drabbas..

SVT - 11 timmar sedan

Turkiet kommer inte att medverka under Nobelceremonin

Turkiets Sverigeambassadör kommer inte att medverka under Nobelceremonin, meddelar ambassaden i ett mejl till SVT Nyheter. Liksom Albanien och Kosovo uppges orsaken vara att Nobelpriset i litteratur tilldelas den österrikiske författaren Peter Handke..

SVT - 13 timmar sedan

Kritik mot den sydkoreanska popindustrin: Popstjärnorna förväntas vara perfekta

På bara några månader har den sydkoreanska popscenen skakats av tre dödsfall. Det här har lett till en stor debatt om pressen på landets unga popstjärnor. – Sydkorea är ett ganska konservativt land.

SVT - 14 timmar sedan

Fredrik Virtanen: ”Internet glömmer inte”

Cissi Wallin döms för grovt förtal efter att ha publicerat ett inlägg på Instagram där hon anklagar Fredrik Virtanen för våldtäkt. Fredrik Virtanen kommenterar nu saken i sin blogg. – Den statliga rättskipningen borde ändå avskräcka andra från att näthata, skriver han..

SVT - 14 timmar sedan

Stellan Skarsgård Golden Globe-nominerad

Stellan Skarsgård nomineras till en Golden Globe för sin skådespelarinsats i HBO-serien Chernobyl. Den svenske skådespelaren nomineras i kategorin bästa manliga biroll..

SVT - 14 timmar sedan

Virtanen: Förövaren är fälld i domstol

”Jag är glad över domslutet. Möjligen kan tillvaron nu gå vidare efter de värsta två åren i mitt och min familjs liv.” Så skriver Fredrik Virtanen på sin blogg strax efter att den fällande domen mot Cissi Wallin blivit offentligt..

SVT - 17 timmar sedan

Granskningsnämnden fäller SVT för dokumentär om Josefin Nilsson

I dag kom Granskningsnämndens beslut i ärendet om dokumentären Älska mig för den jag är, som handlar om sångerskan och skådespelaren Josefin Nilsson. Granskningsnämnden har beslutat att fälla programmet då det strider mot bestämmelsen om respekt för privatlivet. Samtidigt frias programmet vad gäller kraven på opartiskhet och saklighet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.