SR > Kultur

Monday, 09 December, 12:03

SR - 02 dec 19 kl. 12:16

Dubbla avhopp – även Gun-Britt Sundström lämnar NobelkommittenMats Malm, ständig sekretare i Svenska Akademien, meddelar att även Gun-Britt Sundström lämnar Nobelkommittén..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Gun-Britt Sundström, Nobelkommitten, Malm, Svenska Akademien, Nobelkommittén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dubbla, avhopp, även, Gun-Britt, Sundström, lämnar, Nobelkommitten
SVT - 02 dec 19 kl. 12:12

Gun-Britt Sundström lämnar Nobelkommittén

Under måndagen hoppade författaren Kristoffer Leandoer av Svenska Akademiens Nobelpriskommitté. Nu kommer beskedet att även Gun-Britt Sundström omedelbart lämnar arbetet med att utse Nobelpristagare i litteratur..

Barometern - 04 jul 14 kl. 17:05

Gun-Britt Ottosson

Gun-Britt Ottosson, Björnö, Mönsterås har avlidit. Gun-Britt var Stranda hembygdsförenings trogna och pålitliga sekreterare under flera år. Protokollen var alltid korrekta och noggrant maskinskriva och gav bevis på hennes pliktkänsla över sitt uppdrag.

DN - 02 dec 19 kl. 12:59

Gun-Britt Sundström: Därför lämnar jag Nobelkommittén

Under måndagen kom beskedet att även författaren Gun-Britt Sundström, efter Kristoffer Leandoer, lämnar Nobelkommittén..

Hela Gotland - 26 apr 11 kl. 04:00

Gun Britt prisades på Vårsalongen

Det blev Eva-Karin Lindén som fick Gotlands Tidningars jurypris. Gun Britt Trossing, Visby, blev vårsalongsbesökarnas favorit och tilldelades publikens pris. - Jag är överraskad och överväldigad, säger Gun Britt Trossing..

Nya Wermlands Tidningen - 31 maj 14 kl. 06:00

Gun-Britt tar prosan och Bengt poesin

Heidruns förlag, med den skäggiga geten som logo, är för många synonymt med poeten och riksdagsmannen Bengt Berg. Det stämmer bra. Men det stämmer minst lika bra för Gun-Britt Karlsson.

Expressen - 27 okt 14 kl. 11:46

Barnbarnet Millice, 10, gjorde Gun-Britt frisk

Ystad. Gun-Britt Enocksson, 62, i Ystad har opererats fem gånger för tarm- och levercancer. I tio år levde hon i sjukdomens skugga - men nu är hon äntligen friskförklarad.

SVT - 02 okt 18 kl. 19:36

Gun-Britt Sundström har varit trött på sin succéroman ”Maken” i 42 år

Gun-Britt Sundströms förhållanderoman Maken kom redan 1976, men den upptäcks ständigt av nya generationer. Själv är Gun-Britt Sundström trött på boken. Nu släpper hon sina dagboksanteckningar från 60- och 70-talet för att bevara dem för eftervärlden – om mänskligheten går under..

Expressen - 02 jan 19 kl. 19:01

Beskedet till Gun-Britt, 77: ”Morfinet var slut”

Gun-Britt, 77, och sambon Lars Åke, 78, måste äta smärtstillande morfintabletter för att klara av vardagen.När de på fredagen skulle hämta ut ett recept fick de ett oroväckande besked.– Personalen på apoteket berättade att morfinet var slut på alla apoteken här och att de tidigast skulle få en ny leverans i april, säger Gun-Britt Cederholm..

Länstidningen i Jämtland - 14 mar 18 kl. 20:58

TV: Näsbenet smälte av cancern – här får Gun-Britt en ny näsa på kliniken: ”Var inte ute på tre år"

Läkarna trodde länge att den lilla knölen på Gun-Britt Johanssons näsa var en infektion. Men näsan gick inte att rädda - efter cancerbeskedet genomgick hon 59 operationer. Idag ligger Gun-Britts nya näsa och väntar i en ugn på 90 grader.

NSD - 08 apr 11 kl. 06:00

Gun-Britt Morin 70 år

Gun-Britt Morin, Kalix, fyller 70 år lördagen den 9 april..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

SVT fälls för Josefin Nilsson-dokumentär

Sveriges Television fälls i granskningsnämnden men frias på två punkter..

SR - 5 timmar sedan

Lucka 9: Härdens ängel

Bakom lucka nio finner Mårten Arndtzén en tvetydig julängel..

SR - 5 timmar sedan

Nobelpristagaren Tokarczuk: "Jag känner mig som en tidsresenär"

Polska Olga Tokarczuk hade egentligen planerat att ägna hösten åt nästa romanprojekt. Men sedan kom Nobelpriset och planerna ändrades..

SR - 16 timmar sedan

Protesterna inför Nobeldagen har redan börjat

Reaktionerna mot årets Nobelpristagare blev tydliga under en manifestation i Göteborg på lördagen. Många kommer ansluta till protesterna på Nobeldagen..

SR - I förrgår: 15:34

Peter Englund: Inga planer på att lämna

Akademiledamoten Peter Englund meddelade i förmiddags att han inte kommer delta i Nobelveckans festligheter, detta på grund av att Peter Handke tilldelats Nobelpriset i litteratur. Men Englund har inga planer på att lämna Akademien, skriver han till Ekot..

SR - I förrgår: 14:42

”Föredrar toalettpapper framför era ignoranta frågor”

Efter den infekterade debatten om Peter Handke berättar nu de två Nobelpristagarna i litteratur med egna ord om sina författarskap. En märkbart irriterad Peter Handke mötte i Börshuset frågor om kontroverserna kring hans tidigare uttalanden om forna Jugoslavien..

SR - I förrgår: 13:02

Akademiledamot i protest mot Handke

Akademiledamoten Peter Englund vägrar vara med på Nobelfestligheterna i veckan på grund av att Peter Handke tilldelats Nobelpriset i litteratur för 2019..

SR - I förrgår: 12:42

Efter kontroverserna: Nobelpristagarna i litteratur möter pressen

Båda Nobel-pristagarna, Olga Tukarczuk och Peter Handke, är nu på plats i Stockholm. Klockan 13 håller de presskonferens i Börshuset i Stockholm..

SR - I förrgår: 12:24

Ändrade besked: Olga Tokarczuk kommer till Rinkeby

Tidigare i veckan var beskedet att nobelpristagaren Olga Tokarczuk tackat nej till elevbesök i Rinkeby, men under fredagen kom nya besked: Tokarczuk gör ett traditionsenligt besök i Rinkeby i västra Stockholm..

SR - 06 dec 19 kl. 10:53

Peter Englunds protest mot Handke - vägrar vara med på Nobelfestligheterna

Akademiledamoten Peter Englund skriver till DN att delta i Nobelveckan "vore grovt hyckleri"..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.