Expressen > Nyheter

Saturday, 14 December, 07:26

Expressen - 02 dec 19 kl. 11:41

Kritik mot Gretas resa – seglare tog flyget överNär Greta Thunberg skulle korsa Atlanten första gången flög fem besättningsmän till USA för att segla hem båten.Nu rapporterar Sunday Times att tävlingsseglaren Nikki Henderson, 26, också tog flyget till USA för att hjälpa klimataktivisten till Madrid. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gretas, Greta Thunberg, Atlanten, USA, Sunday Times, Nikki Henderson, Madrid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , Gretas, resa, seglare, tog, flygetöver
Expressen - 15 nov 19 kl. 17:21

Sjösjuka och tufft väder – nu går Gretas resa bättre

Greta Thunbergs resa med den nya besättningen fick en tuff start. Efter en dag däckad i sjösjuka och svåra väderförhållanden har teamet styrt sydöst för att undvika de svåra vindarna. ”Vi känner oss nöjda med vart vi är väg nu – tog ett beslut som ett team – söder bort från vad som ser ut att vara de hårdaste vindarna”, skriver proffsseglaren Nikki Henderson på Facebook..

Expressen - 28 aug 19 kl. 10:23

Gretas resa till New York: Ser land

Klimataktivisten Greta Thunberg är på väg till New York, USA. ”Land!”, skriver hon på Instagram tillsammans med en bild från segelbåten där man skymtar ljus från Long Island och New York.

Expressen - 05 nov 19 kl. 22:06

Gretas resa kan räddas – av meteorologen

Greta Thunberg har vädjat på Twitter om hjälp att ta sig från USA till Spanien i tid till klimattoppmötet i december. Nu säger meteorologen Martin Hedberg att han med Greta och hennes pappa har diskuterat de vädermässiga förutsättningarna för att segla tillbaka. – Utgångspunkten är att Greta och Svante Thunberg ska ta sig till klimatmötet i Spanien på ett tryggt sätt.

Sydsvenskan - 02 okt 13 kl. 12:33

KD-kritik mot resa till Cannes

Kristdemokraterna ville förbjuda alkohol vid representation i Staffanstorps kommun.
Men majoriteten motsatte sig idén.
Nu ställer sig Magnus Lunderquist (KD) kritisk till att politiker och tjänstemän köpte starköl, gammeldansk, champagne och avec under resan till fastighetsmässan Mipim i Cannes..

Norrtelje Tidning - 18 maj 15 kl. 08:26

Kritik mot resa till Berlin för 270 000

Statliga projektpengar gick till en teambuildingresa för hela sjukvårds- och omsorgskontoret..

YA - 17 jun 19 kl. 13:00

S-kritik över resa: Nöjestripp på skattebetalarnas bekostnad

Nästa onsdag ska kommunstyrelsen åka till en lantbruksmässa i Borgeby. Socialdemokraterna ifrågasätter syftet med besöket. ”En nöjestripp på skattebetalarnas bekostnad helt utanför den kommunala kompetensen” tycker oppositionsrådet Sara Anheden..

YLE - 25 maj 16 kl. 12:24

Borgåseglare gör historia - till optimist-VM

Borgå Segelsällskaps (BSS) juniorer gjorde historia och får representera Finland i optimist-VM i Portugal i juli. En Borgåseglare kvalade också in i EM-laget. Kim-Oskar Godenhjelm seglade in sig bland de fem bästa i kvalserien för optimistjollar och tog sig därmed till laget som representerar Finland vid optimist-VM i Portugal i juli.

Expressen - 14 nov 19 kl. 11:11

Gretas besättning: ”Det här kommer bli en episk resa”

Under onsdagen satte Greta Thunberg segel och påbörjade sin resa mot Madrid och årets klimatförhandlingar. Hennes besättning ser fram emot resan – trots att de redan mötts av snö och is. .

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 11 kl. 11:52

Gretas pingstsväng på pingstafton

På pingstafton arrangerar Fleninge MC Gretas pingstsväng, ett mc-rally som gick för första gången 1995 och då i Frivilliga motorcykelkårens regi.Årets runda är cirka åtta mil lång och kommer att gå på natursköna vägar. Gretas pingstsväng är en aktivitet som vänder sig till hela familjen, med lekar och frågor längs med sträckan.

Expressen - 27 sep 19 kl. 11:15

Gretas lärare: ”Blev nog Gretas bästa vän”

När Greta Thunberg berättade för sin lärare Anita von Berens att hon skulle strejka tyckte Anita först att Greta i stället borde vara i skolan.Men i dag deltar Anita också i klimatmanifestationen – och när Greta mådde som sämst undervisade Anita henne på sin fritid.– Jag blev nog Gretas bästa vän, fröken och extra mamma under de åren, berättar Anita von Berens, 67, för Lärarnas Tidning..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Cp-skadade Martin trakasserades: ”Förföljd och omringad”

Hemma i Trelleborg är cp-skadade Martin Engler en välkänd profil som ofta syns på stadens gator. Men i somras förändrades hans beteende – han blev tillbakadragen, förvirrad och tystlåten. Efter flera månader på sjukhus fick hans föräldrar veta att trakasserier från ungdomsgäng kan ligga bakom Martins förändrade beteende.

Expressen - 2 timmar sedan

Larmet: Åldersdiskriminering i samtliga yrken redan vid 40

Chansen att få jobb minskar redan vid 40 års ålder – och ju äldre du blir desto svårare blir det.Det visar en ny rapport från Delegationen för senior arbetskraft.– Det är en tydlig åldersdiskriminering i samtliga yrken, säger Magnus Carlsson som är docent i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet och som har skrivit rapporten tillsammans med Stefan Eriksson vid Uppsala universitet till Ekot..

Expressen - 4 timmar sedan

Man allvarligt skadad – tre misstänks för mordförsök

En man i 30-årsåldern är svårt skadad efter att ha blivit nedstucken under natten mot lördag.– Det har varit något bråk. Det är lite oklart vad som föranledde det här mordförsöket som det slutade med.

Expressen - 5 timmar sedan

Programledarnas sågning av Trump efter Gretahånet

USA:s president Donald Trump gjorde sig återigen lustig över Greta Thunberg tidigare i veckan.Nu får han mothugg av flera programledare, rapporterar Guardian.”Trump är en skitstövel”, skriver Trevor Noah på Twitter.

Expressen - 7 timmar sedan

Meghans portfölj kan bli din – bjuds ut på auktion

Från firad tv-stjärna – till brittisk kunglighet.Nu kan du bli en del av den förvandlingen.Detta genom att bjuda på en av portföljerna Meghan bar på i amerikanska lekprogrammet ”Deal or no deal” – långt innan hon träffade sin engelske prins..

Expressen - 7 timmar sedan

Kommunals attack på LO: ”Våldsamt ingrepp”

Kommunal kommer med skarp kritik mot LO.Orsaken är förhandlingarna kring att förändra lagen om anställningsskydd.– Vi har inte förtroende för LO-ledningen i den här frågan, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin till Aftonbladet..

Expressen - 8 timmar sedan

Klimatkamp mellan svenska företag under Madridmötet

Max, H&M och Ikea är tre av Sveriges mest klimatprofilerade företag.Nu står de i centrum för en oväntad kamp under klimatmötet i Madrid, rapporterar Svenska Dagbladet – den om rätten att få kalla sig ”klimatpositiv”..

Expressen - 9 timmar sedan

JUST NU: Kvinna död efter villabrand

Kroppen efter en kvinna har hittats i de nedbrunna resterna av en villa i Agerum utanför Sölvesborg. Det förmodas vara 67-åringen som bodde i huset.Villan brann ner på fredagsmorgonen.

Expressen - 9 timmar sedan

Lilla julbocken har satts i brand i Gävle

Den lilla julbocken som står intill Gävlebocken har satts i brand under fredagskvällen.Räddningstjänst har varit på plats och släckt branden..

Expressen - 10 timmar sedan

Larm efter skjutning i Sollentuna – en skadad

Polisen larmades strax efter åtta på fredagskvällen till Sollentuna av flera personer, som hört smällar. Smällarna uppfattades som skottlossning.– En man hittades när vi kom dit, men med stickskador.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.