Skånskan > Nyheter

Wednesday, 11 December, 18:37

Skånskan - 02 dec 19 kl. 11:39

Inte sjuk om man har solförbudKävlinge En Kävlingebo har anmält Länsförsäkringar/">försäkringar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Orsaken är att försäkringsbolaget vägrat ersätta henne för en förstörd semester då hon fick en allvarlig allergisk chock dag två under en veckas vistelse på Teneriffa.
Kävlingebon förbjöds att vistas utomhus och skulle använda solskyddsfaktor 50. Läkaren informerade om riskerna att exponeras för sol. Kvinnan fick således sitta på hotellet fem av sju semesterdagar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En Kävlingebo, Länsförsäkringar, Allmänna, ARN, Teneriffa, Kävlingebon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte sjukom man har , solförbud
Expressen - 02 jun 13 kl. 13:47

Instiftar solförbud: "Kanske får bada lite"

Norge laddar för sitt första U21-EM på 15 år. Och man gör det med att instifta solförbud. - Några dagar kanske de kommer att få bada lite, men tre-fyra timmar i solskenet blir det inte tal om, säger förbundskaptenen Tor Ole Skullerud till norska TV2..

YLE - 02 mar 13 kl. 11:41

Bilkrockar i Solf och Laihela

På fredag kväll krockade två personbilar på Södernäsvägen i Solf i Korsholm. Ingen person skadades, men båda bilarna fick plåtskador. En av förarna misstänks bland annat för grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och för att ha kört utan körrätt.

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:02

Kvinna vägrar acceptera beslut: ? Jag blir sjuk om de tar mina djur.

Länsstyrelsen har förbjudit lantbrukaren att ha djur. Beslutet togs för över ett år sedan. Men här finns fortfarande både hundar, katter och hönor.

SmålandsPosten - 20 jun 14 kl. 09:15

Vinstförbud slår mot kvinnor, företag och valfrihet

Det upphandlas varje år för mer än 300 miljarder kronor i offentlig sektor med skattepengar. Det handlas mestadels från privata vinstdrivande bolag. De som omsätter mest på denna marknad är bygg- och teknikföretag, skriver Katarina Brännström (M) Riksdagsledamot.

YA - 15 okt 15 kl. 21:00

Flera Skurupsbor hotas av djurförbud

Länsstyrelsen utreder nu om tre Skurupsbor ska få djurförbud. En av djurägarna lät en sjuk ko ligga ute utan hjälp. Två andra Skurupsbor övergav djuren när de flyttade..

YA - 15 okt 15 kl. 21:00

Flera Skurupsbor hotas av djurförbud

Länsstyrelsen utreder nu om tre Skurupsbor ska få djurförbud. En av djurägarna lät en sjuk ko ligga ute utan hjälp. Två andra Skurupsbor övergav djuren när de flyttade..

Skånskan - 14 nov 18 kl. 12:00

Familj som fick djurförbud överklagar

SJÖBO Länsstyrelsen anser att det finns så många hundar på gården att det krävs tillstånd enligt djurskyddslagen.
Det tycker inte de som bor där och hävdar bland annat att flera av hundarna ska räknas som privata sällskapsdjur.Medlemmarna i familjen överklagar nu var för sig länsstyrelsens beslut om förbud att hålla eller föda upp hundar yrkesmässigt eller i större omfattning.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Knivhögg 86-åring - psykiskt sjuk

Den 27-åriga kvinna som i slutet av september knivhögg en 86-årig rullstolsburen kvinna i Sandhem, nordväst om Jönköping, lider av en allvarlig psykisk störning och hon gjorde det även när hon begick brottet. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen, skriver Jnytt.se.

GöteborgsPosten - 29 nov 12 kl. 16:02

Agnred fortsatt sjuk

Flera förkylningar har orsakat hjärtbesvär för skådespelaren Knut Agnred. Nu förlängs hans spelförbud på Galenskaparnas och After Shaves 30-årsfest på Lorensbergsteatern året ut..

BT - 19 mar 13 kl. 10:24

Djurförbud efter vanvård av raskatter

En man från Borås har vanskött sina katter så mycket att länsstyrelsen nu förbjuder honom att ta hand om djur Redan i maj 2012 hade länsstyrelsen kontakt med mannen och krävde att han skulle ta sina två sjuka raskatter till veterinär. Men mannen tog bara en av katterna till veterinären, som bedömde att katten var i så dåligt skick att hon behövde avlivas akut. Senare visade det sig att den andra katten också var så sjuk att den behövde avlivas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Ny ägare till 70-talshus i Ludvigsborg

Ludvigsborg Lena Annica Marie Göth, 47, är ny ägare till fastigheten på adressen Hasselvägen 1 i Ludvigsborg. Tidigare ägare var Kerstin Andersson. Ägarskiftet blev klart i november 2019.

Skånskan - 1 timme sedan

Nordens äldsta skola fick en bok från Tyskland

Lund Efter mer än 150 år fälldes Katedralskolans historiska bokträd.
I går sattes ett nytt träd upp på skolans gård.Den 4 juni 2011 fälldes Katedralskolans historiska bokträd ner efter flera utredningar och lång betänketid.

Skånskan - 1 timme sedan

Påstod ha italienskt körkort

Lund En man i 30-års ålder döms för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen har under våren kört utan tillstånd och i samband med det varit påverkad av cannabis.
30-åringen hade inget körkort med sig under körningen.

Skånskan - 1 timme sedan

Luciafrukosten direktsänds

Lund För första gången kommer Lunds universitets alumnnätverk att direktsända sin årliga luciafrukost. På frukosten kommer Carolinae Damkör att uppträda.
Sändningen kommer att ske på luciadagen den 13 december klockan 8:30 via Lunds universitets kalendarium.

Skånskan - 1 timme sedan

Inbrott i bostad

Lund Någon gång under tisdags mellan 12:30-17:00 ska det ha skett ett inbrott i en bostad på Diamantgatan i Lund.
En eller flera personer ska ha tagit sig in i bostaden. Det är fortfarande oklart vad som är stulet, men polisen misstänker att det handlar om smycken.

Skånskan - 1 timme sedan

Trafikolycka på väg 103

Lomma
Ett larm om en bilolycka på väg 103 i riktning mot Lomma inkom vid 17-tiden.  Skadeläget är ännu oklart..

Skånskan - 1 timme sedan

Ger stark kritik efter inställda utskottsmöten

Svalöv Det pyr hos oppositionen i Svalöv.
Anledningen är att två möten med personalutskottet ställts in av ordförande Angelie Fröjd (M).– Detta sker helt utan någon förklaring från majoriteten.

Skånskan - 1 timme sedan

Ingen ID-koll på gång hos Merab

mellanskåne Sysav införde nyligen ID-kontroll av sina kunder. Men några sådana planer finns inte på Merabs anläggningar i Mellanskåne.– Nej, det är inget som är aktuellt hos oss.

Skånskan - 1 timme sedan

Thomanders höll hårt på sina jultraditioner

lund Tack vare brev, berättelser och andra texter vet Kulturen mycket om hur familjen Thomander levde, och firade jul, i mitten av 1800-talet.
På onsdagseftermiddagen guidade Kulturens pedagog Olle Ekström och berättade om familjens seder för snart två hundra år sedan.– Bordet i matsalen var dukat för julens festmåltid.

Skånskan - 1 timme sedan

Efter konflikten: ny kyrkoherde klar för Skanör–Falsterbo

SKANÖR-FALSTERBO Efter ett turbulent år har kyrkorådet beslutat att utse Margaret Signäs till ny kyrkoherde i Skanör-Falsterbo församling.– Jag ser fram emot att få vara del av den resa som Svenska kyrkan i Skanör-Falsterbo just nu gör. Att tillsammans vara en plats där varje människas okränkbara värde blir tydligt och där vi tillsammans blir ett sammanhang där Livets frågor får utrymme i samtal, musik, olika grupper/verksamheter och i mässan, säger Maggie Signäs i ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.