Skånskan > Opinion

Sunday, 08 December, 15:02

Skånskan - 02 dec 19 kl. 11:09

Bröt upp fönsterSTAFFANSTORP Ett hus på Borgs väg i Staffanstorp utsattes för inbrott i slutet av förra veckan.
Tjuven passade på när huset stod tomt några timmar mellan klockan 16 och 20. Ett fönster hade brutits upp och gärningsmannen hade varit inne och sökt igenom huset och försvann med stöldgods, oklart exakt vad..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Ett, Borgs, Staffanstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bröt upp fönster
Nerikes Allehanda - 3 timmar sedan

Skadegörelse på Stortorget – fönster krossat

Någon har under natten kastat en sten genom ett fönster på Stortorget..

Nerikes Allehanda - 3 timmar sedan

Skadegörelse på Stortorget – butiksfönster krossat

Någon har under natten kastat en sten genom ett fönster på Stortorget..

Politologerna - 01 dec 17 kl. 07:45

Lucka #1: Om varför du inte ska sätta höger före vänster

Välkommen till Politologernas traditionsenliga julkalender! I den första adventsluckan hittar du en text som handlar om vänster-högerdimensionens ursprung, historik, styrka och osedvanliga förmåga att absorbera nya samhällskonflikter. Lägg därtill en argumentation om varför du bör säga vänster-höger och inte höger-vänster när du talar om den i särklass viktigaste strukturerande kraften för Sveriges politiska liv!

YLE - 13 feb 17 kl. 07:00

Helsingfors och Vanda har köpt tjänster från företag misstänkt för människohandel

Både Helsingfors stad och Vanda stad har köpt tjänster av ett företag där två ledande personer nu står åtalade för människohandel. Städerna får inte automatiskt kännedom om brottsmisstankar eller domar relaterade till företag som de anlitar. Därmed kan skattebetalarnas pengar gå till brottslighet.

YLE - 13 okt 14 kl. 06:51

Bildningstjänster i Esbo har betalat hyra för datorer - i onödan

Det finns en rad märkligheter när det gäller datorkostnaderna vid de svenska skolorna i Esbo. En anonym tjänsteman vid Esbo stad vittnar nu för Yle Huvudstadsregionen om långvariga oklarheter i datorregistret och oförklarliga kostnadsökningar. Enligt uppgifter ska svenska bildningstjänsterna ha betalat leasingavgift för datorer i onödan.

HBL - 17 jan 15 kl. 10:32

85 lärartjänster lediga till hösten

Huvudstadsregionen gör en gemensam satsning för att hitta behöriga lärare – helsidesannonser i de österbottniska tidningarna ska locka nya lärare till Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla och Kyrkslätt.Det finns ett stort behov av behöriga lärare i huvudstadsregionen i höst. Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla och Kyrkslätt publicerar i morgondagens Vasabladet, Österbotten Tidning och HBL en gemensam annons där man ledigförklarar sammanlagt 85 fasta lärartjänster plus en hel del timlärartjänster och vikariat.

YLE - 18 mar 17 kl. 14:45

Många kunde få hemtjänster till halva priset – ”Synd att folk inte känner till det”

Hög ålder, hälsoproblem eller svåra familjesituationer kan innebära att man behöver lite extra hjälp i vardagen. Många har rätt att köpa hemtjänster momsfritt, men få utnyttjar möjligheten. Forskaren Taija Härkki anser att alltför få äldre och personer med nedsatt funktionsförmåga är medvetna om rätten att köpa socialtjänster momsfritt.

Ekonomistas - 22 jan 14 kl. 05:18

Bör offentliga välfärdstjänster ingå i fattigdomsstatistiken?

Just nu pågår en diskussion bland ojämlikhetsforskare om mått på inkomstspridning och omfördelning även ska inkludera offentliga välfärdstjänster. Samhällets omfördelning sker nämligen inte uteslutande i form av skatter och bidrag; subventionerade tjänster inom välfärdssektorn såsom grundskola, barn- och äldreomsorg skapar också en omfördelning som visserligen inte syns i lönekuvert eller deklarationsblanketter men som ändå spelar roll för människors välstånd. Vad säger då forskningen om denna omfördelning?

SmålandsPosten - 20 jun 14 kl. 08:47

Lessebo kommun erbjuder inga E-tjänster

På Lessebo kommuns hemsida erbjuds invånarna att använda e-tjänster. Men några sådana finns inte. Tidningen Dagens Samhälle har undersökt vilka e-tjänster kommunerna erbjuder och konstaterar att den digitala klyftan ökar i landet.

Cornucopia - 02 jan 18 kl. 13:57

Anonyma meddelandetjänster nu förbjudna i diktaturen Ryssland

I Kremldiktaturen Ryska Federationen har det sedan igår blivit förbjudet att använda meddelandetjänster anonymt. Alla meddelandetjänster (som WhatsApp, Viber, Signal, Facebook Messenger, Telegram etc) måste kunna identifiera alla sina användare via ett icke-anonymt telefonnummer. Det här gäller förstås även personer som besöker Ryssland.

Nyan - 21 feb 17 kl. 06:00

Drar in fler tjänster för att spara pengar

26 ÅHS-tjänster dras in under budgetåret 2017 – men ingen anställd sägs upp.

Med det här konststycket klarar ÅHS av mer än hälften av årets sparbeting på knappt 1,8 miljoner euro.
I december drogs elva tjänster in när ÅHS beslöt att lägga ner demensavdelningen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Kvinna rånad på pengar och mobil

En 23-årig kvinna blev utsatt för ett rån i centrala Malmö natten till söndagen.En vän till kvinnan ringde polisen och berättade att 23-åringen vid 03.30-tiden blev utsatt för ett rån mellan Triangeln och Spångatans busstation.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nu har Yangtorp öppnat portarna

Helgreportage Det kinesiska templet Yangtorp har öppnat för allmänheten. Hit kommer enskilda och bussresor för att få en inblick i den fantastiska men udda byggnaden.FAKTA YANGTORP
Yangtorp är 12.

Skånskan - 17 timmar sedan

Redhawks föll efter straffar

ISHOCKEY Malmö Redhawks har det tungt och på lördagen kom lagets femte raka nederlag i SHL efter strafförlust, 0-1, hemma mot Linköping HC.– Inget skönspel från vår sida, men någonstans var vi tvungna att hitta bättre vägar och komma ut starkare i defensiven eftersom vi släppt in för många mål över en ganska lång period, konstaterade tränaren Peter Andersson i C Mores direktsändning.
– Vi var kompaktare, lite starkare med vår tredjegubbe samt i mitten av banan och tog hand om vårt slott på ett bättre sätt.

Skånskan - 19 timmar sedan

Pepparkakshuset – eldprov i köket

Att baka ett eget pepparkakshus till jul vore ju mysigt – om inte väggarna blev så sneda, skorstenen hamnade på trekvart och taket rasade in redan vid lucia. Men lugn. Om du följer pepparkaksproffsets tips så kommer husbygget att gå bra i år.

Skånskan - 21 timmar sedan

32-åring ny ägare till kedjehus i Höör

Höör Olivia Magnusson, 32 år, från Åkersberga har köpt kedjehuset på adressen Norrevärnsgatan 30C i Höör av säljaren Hans Jörgen Karlbrand. Köpesumman blev 1 600 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i november 2019. Byggår för huset är 1991 och boarean är 103 kvadratmeter.

Skånskan - 21 timmar sedan

Olympic värvar från Rosengård

FOTBOLL Division 2-klubben BK Olympic har gjort klart med den norske anfallaren William Magnusson från seriekonkurrenten FC Rosengård 1917.Under 2019 svarade 20-åringen för åtta mål och sju assist på 22 seriematcher (13 från start) i Rosengårds tröja.
Tidigare har han bland annat representerat Lilleström.

Skånskan - 22 timmar sedan

Det gamla märkliga Amerika

Recension Tav Falco's Panther Burns spelade på Folk å Rock på fredagskvällen..

Skånskan - 22 timmar sedan

56 kvadratmeter stort kedjehus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Försäljningen av fastigheten på Mossavägen 4 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Jens, Börje Ernst och Anni Pelland och säljare är Tibor Istvan Pintér. Byggår för kedjehuset är 1916 och boarean är 56 kvadratmeter.

Skånskan - Igår: 12:00

Hus på 130 kvadratmeter sålt i Stehag

Stehag Robert och Emma Linnéa Sofie Augustsson, 50 och 41 år, från Lund är nya ägare till huset på Värlingevägen 5 i Stehag. Huset har en boyta på 130 kvadratmeter. Säljare är Thomas Czapnik.

Skånskan - Igår: 10:30

90 kvadratmeter stort hus i Höör sålt till nya ägare

Höör Försäljningen av huset på adressen Starrvägen 11 i Höör är nu klar. Nya ägare blir Ronnie och Iréne Viola Hermansson, båda 68 år, tidigare boende på Järnvägsgatan i Höör som köper fastigheten av Inger Berit Lindquists dödsbo. Huset har en boyta på 90 kvadratmeter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.