VA > Ekonomi

Monday, 16 December, 01:43

VA - 02 dec 19 kl. 11:06

Ordning & reda: Så får du bättre lönsamhet och ökat bolagsvärdeEn stark affärsidé, högt uppsatta mål och tydliga roller - det är något som framgångsrika företag har gemensamt. Att dessutom ha koll på rapportering, processer och rutiner är ytterligare en framgångsfaktor som bidrar till ökad lönsamhet och ett ökat bolagsvärde. .
Läs mer på VA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordning, reda, får du bättre , lönsamhetoch , ökat, bolagsvärde
VA - 06 okt 16 kl. 15:03

Superföretagen 2016 - Hela listan i alfabetisk ordning

Superföretagen 2016 - Hela listan i alfabetisk ordning Det är bara någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven. Men de blir fler och fler. Inte mindre än 580 företag kvalar in på Veckans Affärers Superföretagslista 2016.

DI - 27 jun 16 kl. 20:21

Så ska Lundstedt få ordning på Volvo

Volvo har flera starka sidor: fördelaktiga globala marknadspositioner med höga marknadsandelar och stor operationell kapacitet i olika regioner, en stadigt ökande lönsamhet och väl dedikerad personal..

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 07:10

Skola och pengar borde inte höra ihop

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Om skolan ska kunna räkna med utökade resurser måste det vara på längre sikt än idag. Det skriver tre vänsterpartister som inte tycker att skolan ska styras av kortsiktiga krav på lönsamhet.
Skola och pengar hör inte ihop.

DI - 03 sep 17 kl. 13:54

Slimmad affärsidé gav nytändning för Woodlite

Lönsamhet och fortsatt tillväxt är viktigt. Men allt ljus riktas inte enbart mot affärerna hos Woodlite. "Jag tror på lärande, utveckling, ordning och reda, och att göra gott", säger Magnus Jansson, grundare av och vd för det värmländska ljusuthyrningsföretaget..

Alingsås tidning - 16 okt 18 kl. 05:30

Kvar på listan över superföretag

VårgårdaHus behåller sin plats på Veckans Affärers lista över landets Superföretag. Företaget omsatte i fjol 324 miljoner kronor och redovisar ett resultat på 49 miljoner.
Den framgångsrika småhustillverkaren i Vårgårda är det enda företaget från AT:s tre kommuner på 2018 års Superföretagslista, som Veckans Affärer presenterade i förra veckan.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 09:46

Förvaltaren: Tre aktier med potential

Den första aktien är kycklingbolaget Scandi Standard som steg 6 procent i december. Det förklaras delvis av bolagets defensiva kvaliteter som hjälpt till att lyfta aktien under slutet av 2018. Men Henriksson vill snarare lyfta fram bolagets tillväxt: ”Sedan börsintroduktionen har den organiska tillväxten varit 7 procent per år vilket är respektingivande.

Kristianstadsbladet - 09 apr 13 kl. 08:30

Havsbotten rekas för vindpark

Foto: Bosse Nilsson
Det första praktiska steget mot Taggens vindkraftpark i Hanöbukten är taget: Nu genomförs geotekniska borrningar inför mätmasten som ska sättas ut i sommar. ? Skälet är att ta reda på detaljer i vindförhållandena, säger Göran Loman, projektledare för Taggen Vindpark.

YLE - 26 jun 14 kl. 04:15

Papperskrig och grunda vatten begränsar fiskodling

Det finns möjligheter att öka självförsörjningen med fisk i Finland visar en färsk utredning som jord- och skogsbruksministeriet presenterat. Men både de naturliga och juridiska begränsingarna sätter käppar i hjulen för att branschen ska utvecklas positivt. Kvarken utpekas av myndigheterna som ett vattenområde som av miljöskäl lämpar sig för ökad fiskodling.

HBL - 24 jul 14 kl. 18:09

Nu har Nokia en bra grund

Att ge upp den förlustbringande mobiltelefonsverksamheten verkar ha varit ett rätt beslut. Nokias första delårsresultat utan mobiltelefoner överraskade analytikerna positivt. Mikko Ervasti från Evli Bank bedömer att Nokias överlägset största enhet Nokia Networks gjort ett starkt resultat under april–juni.

YLE - 23 aug 15 kl. 11:02

Ny musikaffär öppnar i Jakobstad

I september öppnar musikaffären och kaféet Gearheads' Den dörrarna i Jakobstad. Innehavaren David Vikström vill erbjuda stadens musiker dagligvaror som trumskinn och strängar och ett ställe att träffas och ta en kaffe tillsammans. The Gearheads' Den riktar främst in sig på varor som musiker behöver i vardagen.

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 16:43

EU-toppmöte: ”Vi får inte vara naiva – vi vill inte att andra länder ska konkurrera ut våra företag”

”Priset på utsläppsrätter är nu runt 25 eller 30 euro. Men så snart som det går upp mot 40 euro per ton koldioxid blir risken för att snedvrida konkurrensen rätt tydlig”, sade  Angela Merkel. .

VA - I förrgår: 15:11

Uppstickaren: ”Framtidens bank utgår från kundens behov och problem”

Tuva Palm och Lunar Way siktar på att bli störst och bäst i Norden. ”Vi ska bli Nordens modernaste fullskaliga bank”, säger hon. .

VA - I förrgår: 15:12

Okavangodeltat ett naturparadis – hur länge till?

Veckans Affärers reporter Mats Ögren Wanger, besökte Qorokwe safaricamp i Okavangodeltat, Unescos 1000:e världsarv, även kallat Edens lustgård. .

VA - I förrgår: 14:35

Japanska biltillverkaren siktar på helt ny nivå av självkörningsgrad – level 3

Honda  blir först ut och priset landar på 850 000 kronor. .

VA - I förrgår: 13:56

Därför störtdyker forskningsbolaget 40%

En försening på några år gentemot tidigare planer. .

VA - I förrgår: 13:37

Storbanken kan kapa bonusar – med 20%

Vd:n Christian Sewing har samtidigt lagt ett varsel för 18.000 anställda.  .

VA - I förrgår: 12:17

Analys: Storytel har tillväxtpotential

Strax efter klockan 10 hade Storytel gått upp 4,9 procent till 116 kronor på Stockholmsbörsen. .

VA - I förrgår: 11:52

Volvo Cars vd: ”Vi har ställt väldigt höga krav för batteritillverkning”

Nu ska Volvo Cars använda blockkedjeteknik för att redovisa och spåra sin batteriproduktion.  .

VA - I förrgår: 11:21

Svenska pizzamiljardärens imperium växer – aktien rusar

Delivery Hero är en av de största europeiska aktörerna inom foodtech, en bransch med konkurrenter som Foodora, Uber Eats och Deliveroo. .

VA - I förrgår: 10:38

Årets modejulklapp: ”En av de starkaste trenderna i vinter”

”Jakten på den mest ultimata comfy-byxan pågår för fullt”, säger Maria Sandow, kanslichef för Svensk Handel Stil. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.