GT > Nyheter

Tuesday, 10 December, 12:30

GT - 02 dec 19 kl. 10:30

Så ska försurningen minska med hårdare regler för sjöfartenIMO:s nya krav på rederier att minska svavelutsläppen med 85 procent har potential att förändra fartygsbranschens påverkan på naturen i grunden. Nu är det bara en månad kvar till att världens kanske största miljöprojekt iscensätts..
Läs mer på GT
Läs mer om:
IMO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , försurningen, minskamed , hårdare, reglerför , sjöfarten
YLE - 07 aug 13 kl. 14:53

Varannan mentalvårdare på Ekåsen får gå

Spela upp klipp på Arenan
Samarbetsförhandlingarna med personalen på Ekåsens psykiatriska sjukhus är nu över. Nu står det klart att cirka 15 mentalvårdare blir utan jobb. Enligt huvudförtroendeman Kalevi Kannisto är situationen unik för HNS.

YLE - 04 jan 16 kl. 16:56

Bättre vård med färre vårdare - är det möjligt?

Servicehemmet Himalaja i Vasa är med i finansministeriets kommunförsök, där man testar nya verksamhetsmodeller i äldreomsorgen. Meningen är att vården ska bli bättre med mindre personal. Vårdarfacket SuPer bekymrar sig speciellt för nattskiftet.

YLE - 06 okt 16 kl. 11:52

Socialpolitiker i regeringspartierna gör uppror: Inte färre vårdare i äldreomsorgen!

Ledande socialpolitiker i regeringspartierna protesterar mot regeringens planer att minska minimiantalet vårdare i äldreomsorgen. Regeringen föreslår en ändrad dimensionering av antalet vårdare, från 0,5 vårdare per klient till 0,4 vårdare per klient. Regeringen hoppas på det här sättet spara 70 miljoner euro.

YLE - 19 maj 17 kl. 11:03

Sjukfrånvaron stor bland kommunanställda vårdare

Sjukfrånvaron minskade inom kommunsektorn mellan 2008 och 2013, men efter det har minskningen stannat av. I fjol var kommunalt anställda borta från jobbet på grund av egen sjukdom i genomsnitt 16,7 dagar, visar Arbetshälsoinstitutets Kommun10-undersökning. Siffran var som högst 2008 då antalet sjukdagar uppgick till 19,4 i genomsnitt.

YLE - 13 feb 14 kl. 04:23

Hälsovårdare vid barnrådgivningen utmattade

Hälsovårdarna inom mödra- och barnrådgivningen i Helsingfors känner sig överbelastade. I ett gemensamt ställningstagande nyligen sägs att arbetet vid rådgivningarna har blivit mer krävande och att man inte har tid att sköta alla uppgifter. Hälsovårdaren Peggy Granholm tar emot både blivande mammor och barn upp till skolåldern vid rådgivningen i Munksnäs hälsostation.

NT - 02 okt 12 kl. 13:56

Hårdare regler ska minska fylla

Hårdare regler ska minska fylleriet och våldet på färjorna på Östersjön, rapporterar TV 4 Nyheterna Stockholm..

NSD - 02 okt 12 kl. 13:56

Hårdare regler ska minska fylla

Hårdare regler ska minska fylleriet och våldet på färjorna på Östersjön, rapporterar TV 4 Nyheterna Stockholm..

YLE - 03 okt 13 kl. 16:21

Närvårdare och primärskötare i Vasa får mera ansvar

I Vasa råder det rekryterings- och vikariestopp som gäller åtminstone fram till årsskiftet. Det här har drabbat bland annat skolor och daghem. Anne Humalamäki, huvudförtroendeman för Finlands närvårdar- och primärskötarförbund SuPer i Vasa.

Supermiljöbloggen - 07 mar 17 kl. 18:25

MP: ”Hårdare tag mot illegal handel med vilda djur och växter”

I fredags var det FN:s dag för Världens Vilda Djur, ”World Wildlife Day”. Den biologiska mångfalden minskar globalt, i en takt vi inte sett sedan dinosaurierna dog ut, skriver Max Andersson och Stina Bergström från Miljöpartiet idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Förra veckan röstade EU-parlamentet om en resolution för hårdare tag mot illegal handel med vilda djur och växter.

Supermiljöbloggen - 01 jul 16 kl. 01:27

Så vill Miljömålsberedningen minska luftföroreningarna

Miljömålsberedningen har tidigare presenterat sitt förslag på klimatstrategi, som Supermiljöbloggen skrivit mer om här. Förra veckan presenterade Miljömålsberedningen även sitt förslag till mål och åtgärder för bättre luftkvalité. Samtliga riksdagspartier, med undantag för Sverigedemokraterna, står bakom förslaget som regeringen nu ska behandla.

Fler nyheter från GT

GT - 30 minuter sedan

Förslaget: Bo på egen ö – i miljonrenoverat hus

Bo på en helt egen ö i ett miljonrenoverat hus? Det är ingen omöjlighet!Framtiden för Göta kanals enda ö, Lanthöjden, är oklar.

GT - 30 minuter sedan

Duon lämnar Gais: ”Så klart tråkigt”

GÖTEBORG. Två spelare lämnar Gais.Det är Henrique Moura, 28, och Milos Andelkovic, 19.

GT - 45 minuter sedan

Stora trafikstörningar efter flerbilskrock

Tre eller fyra bilar är inblandade i en trafikolycka på väg 158 i södergående riktning i höjd med Askimsbadet. Vägen var inledningsvis helt avstängd.– Vi har kunnat öppna ett körfält nu, säger Christer Dyrfeldt, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

GT - 45 minuter sedan

MP:s nya förslag efter linbanan – fler broar

Planerna för den omdiskuterade linbanan över Göta älv i Göteborg har pausats. Miljöpartiet kommer med anledning av det lägga en motion på tisdagens kommunfullmäktige där de vill se en satsning på broar i stället. – Efter linbaneutredningen är det dags för politiskt ledarskap.

GT - 1 timme sedan

Hit reser Göteborgarna helst på jullovet

Många väljer bort att fira kul hemma för att i stället åka utomlands över jul och nyår.Flygbolaget Norwegian har sammanställt vilka resmål Göteborgarna helst bokar via dem för årets jullov. I topp på listan hamnar London före flera resmål i Spanien som Malaga och Alicante.

GT - 4 timmar sedan

Personalen larmar om situationen på NÄL

Personal som jobbar på Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, larmar om flera stora problem i arbetsmiljön, skriver P4 Väst.Det handlar enligt dem om kränkningar, hot om uppsägning och underbemanning.– Folk mår inte bra på avdelningen.

GT - 6 timmar sedan

Polisen tar hjälp utomlands efter misstänkta mordet

Skelettfyndet på Onsalahalvön fortsätter gäcka polisen.Nu tar man hjälp av utländsk polis för att om möjligt identifiera personen som misstänks ha mördats.– Vi ger oss inte, säger Lars-Gunnar Perlinger, ställföreträdande chef för grova brott vid polisen i Halland..

GT - 8 timmar sedan

Flygskammen påverkar Landvetter Airport

Antalet resenärer har under året minskat på Landvetter Airport. Så även i november då det främst är inrikesflyget som tappar flygpassagerare. – Det som ligger bakom detta är konjunkturutvecklingen, flygskatten och miljödebatten i samhället, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Landvetter Airport, till GP.

GT - 14 timmar sedan

Gjorde åtta mål – på 26 minuter

Åtta mål på 26 minuter.Det är sällan Andreas Berg har sådan utdelning.– Vi var sjukt bra bakåt.

GT - 15 timmar sedan

Stenkastning mot polis i Trollhättan

Oroligheterna har återigen blossat upp i Trollhättan på måndagskvällen.Flera personer ska ha skjutit raketer och kastat sten mot polisen.En polisbil har förstörts..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.