Barometern > Nyheter

Sunday, 15 December, 20:10

Barometern - 02 dec 19 kl. 10:14

Bakläxa för skola efter myndighetens granskningEfter att en skola i kommunen anmälts till Skolinspektionen har brister konstaterats och myndigheten kräver nu åtgärder för att en elevs rätt till särskilt stöd ska tillgodoses..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Skolinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakläxaför , skolaefter , myndighetens, granskning
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Skolförvaltningen jobbar med bakläxa

Under hösten genomförde revisorerna tillsammans med KPMG en granskning av skolnämndens arbete med betyg och måluppfyllelse. En granskning som innebar bakläxa..

SvD - 18 apr 16 kl. 08:05

SFI-företag får bakläxa av Skolinspektionen

Skolinspektionen har hittat brister hos åtta av tio granskade skolföretag som bedriver vuxenutbildning, som svenska för invandrare, SFI. En granskning visar att flera företag brister i betygsättningen och i bedömningen av elevers kunskaper. På en skola hade ingen av de sex anställda lärarna en pedagogisk utbildning..

Sydöstran - 22 mar 19 kl. 11:21

Skola får bakläxa efter inspektion

Arbetsmiljöverket ger en skola i Karlskrona kommun bakläxa efter en inspektion. .

Ekonomistas - 09 jun 14 kl. 07:29

Tankar kring DNs PISA-granskning

Dagens Nyheters reporter Kristoffer Öhrstadius har via offentliga källor lyckats baklängesidentifiera PISA-resultaten i matematik för ett antal svenska skolor och deras elever. Han har även lyckats samköra PISA-resultaten mot — tillika offentliga — uppgifter om elevers och skolors resultat på nationella proven och funnit anledning att ifrågasätta PISA-provets pålitlighet. Den tes som drivs är att svenska elever i årskurs 9 är så stressade av att ta nationella prov att de inte orkat bry sig om PISA-provet.

Nya Wermlands Tidningen - 17 nov 14 kl. 15:20

Kommunens diarieföring får bakläxa

Säffle kommun får bakläxa för hur man sköter hanteringen av allmänna handlingar. Den granskning som genomförts på order av kommunens revisorer innehåller skarp kritik och krav på att åtgärder vidtas omgående..

Barometern - 11 sep 14 kl. 14:21

Bakläxa för slarv med representationsfakturor

Åter igen får kommunen kritik av revisorerna för att slarva med representationsfakturor. 2012 gjordes en liknande granskning som visade att det saknas information om deltagare och syfte med representationer och resor. Den gången lovade kommunstyrelsen att utbildningar skulle sättas in för att öka kunskapen om vad som ska framgå på en faktura.

SmålandsPosten - 13 jan 15 kl. 06:52

Fortfarande bakläxa för kommunen

En uppföljande granskning av upphandlingsverksamheten i Alvesta kommun visar att kommunen inte har vidtagit alla de åtgärder som skulle ha gjorts efter den förra rapporten 2012. Revisorerna ser allvarligt på detta. På uppdrag av revisorerna har revisionsföretaget PwC Kommunal sektor genomfört en uppföljning av den granskning av upphandlingsverksamheten i Alvesta kommun som gjordes 2012.

Kristianstadsbladet - 17 mar 17 kl. 16:50

Regionen förlorade mot Uppdrag Granskning

Region Skåne vägrade att lämna ut mejl till Uppdrag Granskning. Men nu får regionen bakläxa av kammarrätten..

YA - 16 okt 18 kl. 00:01

Brister i undervisning upptäcktes vid granskning av lärares arbetsmiljö

När revisionen lät göra en granskning av arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete i Tomelillas skolor ledde det till påpekanden även kring själva skolverksamheten – samt viss bakläxa till såväl kommunstyrelsen som familjenämnden. .

YA - 16 okt 18 kl. 22:00

Brister i undervisning upptäcktes vid granskning av lärares arbetsmiljö

När revisionen lät göra en granskning av arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete i Tomelillas skolor ledde det till påpekanden även kring själva skolverksamheten – samt viss bakläxa till såväl kommunstyrelsen som familjenämnden. .

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Tungt för Ljungberg – City körde över Arsenal

Fredrik Ljungberg ställdes inför sitt stora examensprov hemma mot Manchester City. Det gick inget vidare. Den nytillträdde Arsenal-managern fick se sitt lag förlora med 0–3 – och buas ut av publiken på Emirates Stadium..

Barometern - 15 minuter sedan

Ewa Skoog Haslum blir ny marinchef

Barometern - 45 minuter sedan

Brinnande katedral vann het tävling

Barometern - 45 minuter sedan

OBBK föll i bottenmötet – elfte raka förlusten

Oskarshamns BBK fortsätter att ha det tungt. Mot bottenkollegan Braha var de aldrig nära. – Vi gör för mycket slarvgrejer.

Barometern - 45 minuter sedan

Så håller du granen grön och grann

Granen ska stå grön och grann i stugan under julen. Men ibland väljer den att inte samarbeta och släpper sina barr redan innan mellandagarna. Det går dock att rädda helggranen med lite snittblomspulver och genom att välja ett tungt träd, tipsar trädgårdsmästare Bosse Rappne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.