Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 07 December, 21:08

Dagens Medicin - 02 dec 19 kl. 10:17

Skalbagge fick sjukhusbygge att flyttaDen rödlistade skalbaggen läderbagge misstänks bo i en gammal halvdöd ek vid sjukhusbygget i Karlskrona, rapporterar P4 Blekinge. Det har gjort att bygget av ett helt sjuvåningshus flyttas..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Karlskrona, P4 Blekinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skalbaggefick , sjukhusbyggeatt , flytta
Sydsvenskan - 27 aug 11 kl. 14:53

Startskott för sjukhusbygge 2012

Politikerna har lagt sig i fel saker i vården, och inte tagit ansvar för att bevaka medborgarnas intressen. Det säger regionens högsta politiker Pia Kinhult (M), som ska ge sig ut på en förtroenderesa i Skåne.
En återkommande kritik från fackliga representanter och från vårdpersonal inom Region Skåne är att vården är toppstyrd, och att vårdpolitiken är ryckig.

DN - 02 sep 14 kl. 20:43

Coop: Skalbagge i majonnäsen ”mycket äckligt”

I tuben med majonnäs följde det med en ingrediens för mycket – en skalbagge. Konsumenten klagade till Coop, som levererat majonnäsen under eget namn. Företaget medger att en skalbagge i majonnäsen är ”mycket äckligt”..

UNT - 26 nov 14 kl. 07:47

Skattetrixande bakom sjukhusbygge

Hundratals skattemiljoner rinner ut från Sveriges största sjukhusbygge Nya Karolinska i Solna, visar läckta dokument från skatteparadiset Luxemburg, enligt Uppdrag Granskning..

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 14 kl. 07:53

Skattetrixande bakom sjukhusbygge

Hundratals skattemiljoner rinner ut från Sveriges största sjukhusbygge Nya Karolinska i Solna, visar några av de läckta dokument från skatteparadiset Luxemburg som blev kända för världen för några veckor sedan. Bakom bygget på drygt 50 miljarder kronor står svenska byggjätten Skanska och brittiska investmentbolaget Innisfree..

BT - 26 nov 14 kl. 07:47

Skattetrixande bakom sjukhusbygge

Hundratals skattemiljoner rinner ut från Sveriges största sjukhusbygge Nya Karolinska i Solna, visar några av de läckta dokument från skatteparadiset Luxemburg som blev kända för världen för några veckor sedan. Bakom bygget på drygt 50 miljarder kronor står svenska byggjätten Skanska och brittiska investmentbolaget Innisfree.- Tråkigt att höra att de har så aggressiv skatteplanering, säger Torbjörn Rosdahl (M), finanslandstingsråd i Stockholms landsting, i SVT:s Uppdrag granskning som sänds onsdag kväll.

DI - 26 nov 14 kl. 08:03

Skattetrixande bakom sjukhusbygge

Hundratals skattemiljoner rinner ut från Sveriges största sjukhusbygge Nya Karolinska i Solna, visar några av de läckta dokument från skatteparadiset Luxemburg som blev kända för världen för några veckor sedan..

SmålandsPosten - 22 jan 19 kl. 07:33

Beslut om sjukhusbygge i Växjö bara månader bort

Det är många frågetecken som ska rätas ut på kort tid, i april ska Region Kronobergs politiker fatta ett vägledande beslut om ett eventuellt sjukhusbygge. – Fortsätter vi bygga om på nuvarande sjukhus kommer vi aldrig att bli färdiga, säger regionens fastighetschef Magnus Fransson..

Sydsvenskan - 19 apr 11 kl. 15:52

Tranströmer ger namn åt skalbagge

Foto: Dan Hansson
Författaren och poeten Tomas Tranströmer har fått en tidigare okänd skalbagge namngiven efter sig. Det offentliggjordes i samband med firandet av hans 80-årsdag på Stockholms stadsteater på måndagen. Arten har hittills bara hittats i två exemplar på Gotland.

Sydsvenskan - 22 apr 11 kl. 12:43

Tranströmer blir skalbagge

Foto: Christoffer Fägerström/Lunds Universitet
Mordellistena transtroemeriana är en nyupptäckt skalbagge som nu får sitt svenska namn efter poeten och författaren Tomas Tranströmer. Arten ska heta Tranströmers tornbagge som en hyllning till 80-åringen.
Skalbaggen upptäcktes på Gotland av entomologen Mikael Sörensson vid Lunds universitet och är hittills bara känd i två exemplar.

Expressen - 28 mar 12 kl. 13:11

Han hittade världens största skalbagge

Under en expeditionsresa i Franska Guiana i Sydamerika, hittade Stanislav Snäll, världens största skalbagge. Den mäter hela 16,9 centimeter på längden. - Det var en liten adrenalinkick, säger han..

Expressen - 28 mar 12 kl. 13:11

Kan ha hittat världens största skalbagge

Entomologen Stanislav Snäll är övertygad om att han hittat världens största skalbagge. Fyndet som är 16,9 centimeter lång hittades under en expeditionsresa i Franska Guiana i Sydamerika. - Det var en liten adrenalinkick, säger han..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 14:46

Risk med högt kolesterol redan som ung

I den mest omfattande långtidsuppföljningen hittills bekräftas kopplingen mellan höga kolesterolvärden och en ökad risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Extra farligt verkar det vara för personer yngre än 45 år..

Dagens Medicin - Igår: 13:55

Inga trycksår när alla jobbar enligt mallen

Inte ett enda trycksår har infektionskliniken på Centralsjukhuset i Karlstad orsakat på två år. Bakom succén ligger ett stenhårt mallat arbete där undersköterskorna är stjärnor..

Dagens Medicin - Igår: 13:45

Gävle sjukhus tvingas stänga akutvårdsplatser

Bristen på anställda sjuksköterskor har länge varit ett problem vid Gävle sjukhus. Nu tvingas Region Gävleborg att stänga en fjärdedel av akutvårdsavdelningen Mava..

Dagens Medicin - Igår: 12:06

Stora neddragningar väntar i Jämtland

Mellan 160 och 180 tjänster väntas försvinna inom vården i Region Jämtland Härjedalen nästa år. Detta enligt ett förslag som har presenterats för de fackliga organisationerna..

Dagens Medicin - Igår: 11:48

Saco anmäler Region Uppsala för leveranskrisen

Nio fackförbund kräver skadestånd för att förbunden inte tilläts vara med vid upphandlingen av Apotekstjänst, rapporterar SVT..

Dagens Medicin - Igår: 10:26

De ska utreda forskningsfusk

Peter Allebeck, överläkare och professor i socialmedicin vid Karolinska institutet, har utsetts till ledamot i den nämnd som ska pröva oredlighet i forskning..

Dagens Medicin - Igår: 10:00

Tänka nytt är stort men tänka rätt är större

Intuitivt tror vi att äldre lösningar är sämre än nya. Men enligt Lindy-effekten, en teori som menar att ju äldre en idé är, desto längre kan den förväntas överleva, är det snarare tvärtom. Det skriver krönikör Adel Abu Hamdeh..

Dagens Medicin - Igår: 08:20

Apotekstjänst behåller tillståndet

Apotekstjänst får fortsatt tillstånd att hantera narkotikaklassade läkemedel. .

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Ta ansvar och säkerställ läkemedelsförsörjningen”

Kroniskt sjuka löper risk att stå utan livsviktiga läkemedel. Det är hög tid för ansvariga politiker på nationell nivå att agera ansvarsfullt, skriver Mikael Gånemo, ordförande i Iktyos-föreningen..

Dagens Medicin - I förrgår: 17:01

Mobilolyckor med huvudskador drabbar främst yngre

Ny teknik leder till nya risker. Skärsår, tandskador och hjärnskakningar är bara några av de mobilrelaterade huvudskador som patienter i USA kommer till akuten med, visar en ny studie..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.