GT > Nyheter

Friday, 13 December, 17:47

GT - 02 dec 19 kl. 10:17

Misstänkta bilbrännarna får sina domar av rättenI augusti förra året stod bilar i lågor på flera platser i Västsverige.Värst drabbat var Västra Frölunda där ett 70-tal bilar sattes i brand.På måndagen faller domen mot sex unga män, mellan 16 och 21 år gamla, som stått inför rätta misstänkta för bland annat grov skadegörelse och våldsamt upplopp..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Västsverige, Västra Frölunda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstänkta, bilbrännarnafår sina , domarav , rätten
Kristianstadsbladet - 29 jul 14 kl. 18:03

Ungdomar misstänkta för mordbrand

Två unga personer, en 19-årig man och en 15-årig flicka, greps i Osby kommun på måndagsförmiddagen. De är misstänkta för mordbrand och hade före gripandet varit anhållna i sin frånvaro.
– Jag vill inte kommentera ärendet i nuläget.

YLE - 11 feb 18 kl. 17:01

Våldtäktsoffrets berättelse anses konsekvent och trovärdig – ändå friar rätten den misstänkta

Helsingfors tingsrätt har i två färska domar förkastat våldtäktsåtal samtidigt som rätten konstaterar att offrets reaktion tyder på att en våldtäkt skett. Vid våldtäktskriscentralen Tukinainen anser man att våldtäkt utan våld är problematiska för domstolar, men en samtyckeslag underlättar inte..

Skånskan - 31 maj 18 kl. 16:28

Livsfarliga domar

Svenska domstolar har i några fall utfärdat närmast kassaskåpssäkra recept för den som vill bli friad från mordanklagelser. Det handlar om fall där misstänkta mördare behandlat de avlidnas kroppar på så makabra sätt att händelseförlopp och dödsorsaker inte går att fastställa, varför domstolarna dömer för griftefrid istället för att utfärda morddomar.
Det senaste aktuella fallet gäller en man i Stockholmsförorten Spånga.

YLE - 23 feb 15 kl. 13:45

Ny omgång mot mutmisstänkta Patria

Nu inleds en ny rättegång i en härva som bland annat har lett till att Sloveniens tidigare premiärminister sitter i fängelse. Åbo hovrätt ska avgöra om premiärministern fick mutor av några chefer vid finländska företaget Patria när de sålde pansarfordon till Slovenien. Den rättsprocess som inleds i Åbo hovrätt på tisdag ska klarlägga vad som utspelade sig för ungefär tio år sedan, inför ett handslag mellan ledningen för den finländska försvarsmaterieltillverkaren Patria och Sloveniens statsledning.

Skånskan - 10 sep 19 kl. 11:06

Hovrätten fastställer valprånardom

önnestad/malmö I tingsrätten friades en av de misstänkta valprånarna, medan den andra dömdes.
Under tisdagen meddelade hovrätten sin dom.Under tisdagen meddelade hovrätten att domarna från Kristianstads tingsrätt står fast.

Nyhetskanalen - 11 jun 12 kl. 12:03

Tömde bankkonton - hovrätten kortar straffet

Hovrätten i Malmö ändrar tingsrättens domslut: Fängelsestraffets längd kortas för en av de dömda till tre år.Ett datavirus, en så kallad trojan, banade vägen för de misstänkta bedragarna. Åtta av Sparbanken Öresunds kunder fick sina konton tömda på 1,2 miljoner kronor - pengar som sedan flyttades över till så kallade målvakter.

Sydsvenskan - 03 dec 15 kl. 19:11

Hagamannen överklagar friande domar

Den så kallade Hagamannen, Niklas Lindgren, överklagar Haparandas friande dom mot de tre män som åtalats för att grovt ha misshandlat honom. Utöver fällande domar kräver han 175 000 kronor i skadestånd, rapporterar Piteå-Tidningen.Lindgren dömdes för flera överfallsvåldtäkter och två mordförsök i Umeå.

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 15 kl. 19:11

Hagamannen överklagar friande domar

Den så kallade Hagamannen, Niklas Lindgren, överklagar Haparandas friande dom mot de tre män som åtalats för att grovt ha misshandlat honom. Utöver fällande domar kräver han 175 000 kronor i skadestånd, rapporterar Piteå-Tidningen.Lindgren dömdes för flera överfallsvåldtäkter och två mordförsök i Umeå.

Nyan - 13 mar 18 kl. 12:43

Tidigare Nyan-journalister svarade på åtal i tingsrätten

Den tidigare Nya Åland-journalisten Annica Lindström och tidningens tidigare chefredaktör Jonas Bladh svarade på tisdagen på åtal om ärekränkning. Fallet gäller en länk artikel som publicerades i webbtidningen den första mars 2016.
Artikeln gäller en härva där en man misstänks för en rad olika ekonomiska brott.

HBL - 18 jan 13 kl. 06:23

Dom i tidernas största juvelrån i dag i tingsrätten

Helsingfors tingsrätt ger idag sina domar i det största juvelrånet i Finlands historia.Myndigheterna lyckades få tre av de fem misstänkta inför rätta. De övriga två är internationellt efterlysta.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Hajarna släpptes ut – i det fria: ”Stora”

Varje år släpper Havets hus i Lysekil ut hajar i havet.På fredagen var det dags igen – då två småfläckiga rödhajar släpptes ut i vattnet.– Vi är uppe i totalt över 100 stycken nu, säger Helen Sköld, akvariechef och forskare.

GT - 3 timmar sedan

Flera identifierade – efter oroligheterna i Kronogården

De senaste dagarna har det vid flera tillfället varit oroligheter och ordningsstörningar i Kronogården i Trollhättan.Nu har polisen identifierat flera personer misstänkta för brott, skriver polisen på sin hemsida..

GT - 6 timmar sedan

Volvos nya hårdare krav på bilbatterier

Volvo Cars inför hårdare krav på underleverantörer som ska leverera elbilsbatterier och delar till elmotorer, enligt Sveriges Radio..

GT - 5 timmar sedan

Polisen slår larm – för tjuvarnas nyckelmetod

Polisen i Göteborg Syd har gått ut med en varning för vad som tros vara ett avancerat försök att lura sig i människors bostäder.Det är lappar där det påstås att det behövs lämnas nycklar för att gå igenom anmärkningar till lägenheter. – Vi vill ju inte skrämma upp någon, men vår uppmaning är att man ska vara lite kritisk och försiktig, säger Linda Bergvall, kommunpolis.

GT - 5 timmar sedan

Försvunna syskonen har dykt upp hos föräldrarna

De tre syskonen försvann spårlöst i somras och i september och rikslarm utfärdades. En misstanke var att de kunde ha förts utomlands.På torsdagskvällen dök de upp hemma hos sina föräldrar, skriver DN.

GT - 6 timmar sedan

E6 avstängd efter olycka

En trafikolycka har inträffat på E6, rapporter Bohusläningen.Det är en personbil som kört in i mitträcket i höjd med Apelsäter, vid Tanumshede.– Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats, skadeläget är okänt i nuläget, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson vid region Väst..

GT - 6 timmar sedan

SD-politiker tar time out efter förolämpning

”Jävla invandrare – åk hem till ditt land!”Så sa Christer Hätting, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Göteborg, till en skolanställd kvinna, enligt en dom i Göteborgs tingsrätt.Nu tar han time out från sina uppdrag, rapporterar P4 Göteborg..

GT - 7 timmar sedan

Räddningstjänsten avslöjade knarkodling

Räddningstjänsten ryckte ut på en villabrand i de norra delarna av Skaraborg– för att upptäcka att det luktade konstigt.Då avslöjades en knarkfabrik och har lett till att en man nu åtalats, skriver P4 Skaraborg. – Det är det bästa som hänt mig på länge, säger mannen i förhör, enligt P4..

GT - 8 timmar sedan

Koldioxiden återförs till underjorden: Här är de hetaste exemplen

Mänskligheten bidrar i skenande takt till att öka jordens medeltemperatur. Nu börjar vi ana dess konsekvenser. Men det är inte för sent.

GT - 9 timmar sedan

Man våldtog flicka i simhallens bassäng

En man i 50-årsåldern våldtog en flicka i 10-årsåldern i simbassängen i Angered Arena.Han närmade sig flickan genom att erbjuda henne hjälp att lära sig simma.Nu döms han till två år och fem månaders fängelse för våldtäkten och flera andra sexualbrott mot barn, skriver Göteborgs-Posten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.