Världen Idag > Nyheter

Thursday, 12 December, 15:36

Världen Idag - 02 dec 19 kl. 10:13

KD-ilska mot Ekströms ”giftcocktail”– Är ministern beredd att nyansera sina generaliserande utspel? Det frågade Gudrun Brune-gård (KD) utbildningsminister Anna Ekström i riksdagen efter att statsrådet beskrivit konfessionella friskolor i termer av en ”giftcocktail”..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Ekströms, Gudrun Brune, Anna Ekström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD-ilskamot , Ekströms, giftcocktail
Världen Idag - 27 nov 19 kl. 06:00

S-ministrar kallade konfessionella skolor för ”giftcocktail”

Konfessionella friskolor är som en ”giftcocktail”. Det uttalandet från utbildningsminister Anna Ekström och inrikesminister Mikael Damberg nyligen, får nu stark kritik från Kristna friskolerådet. – Det är regeringen som satt ihop en giftcocktail, menar ordförande Bo Nyberg..

Expressen - 19 nov 19 kl. 06:15

Religiösa friskolor blev en giftcocktail

Möjligheterna att starta religiösa friskolor och tidigare undermåliga kontroller av vem som driver dem kom att bli en giftcocktail som drog till sig oseriösa och i värsta fall rentav farliga aktörer som Säpo bedömer som ett hot mot Sveriges säkerhet. Extremism och radikalisering hör inte hemma i svenska skolor, skriver utbildningsminister Anna Ekström och inrikesminister Mikael Damberg..

SVT - 19 nov 19 kl. 18:27

S-ministrar beskriver religiösa friskolor som en ”giftcocktail”

Socialdemokraterna vill skärpa regelverket ytterligare mot religiösa friskolor – som de menar har blivit ”en frizon för extremism och radikalisering”. – Kontrollen över vem som tillåts driva skola har varit för slapp, säger utbildningsminister Anna Ekström till SVT Nyheter..

SVT - 19 nov 19 kl. 18:27

Friskolornas riksförbunds vd: ”De spelar på människors oro”

Friskolornas riksförbund tycker att debattartikeln ”Religiösa friskolor blev en giftcocktail”, som är skriven av utbildningsminister Anna Ekström och inrikesminister Mikael Damberg, är ”ganska undermålig”. – De spelar på människors oro och okunskap kring de frågorna, säger vd Ulla Hamilton till SVT Nyheter..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Omstridd klimatrörelse får pris av kristna föreningar

De har kritiserats för att vara antidemokratiska och deras grundare har kallat Förintelsen för ”skitsak”. Nu får den svenska grenen av Extinction Rebellion Martin Luther King-priset, som delas ut av Equmeniakyrkan, Kristna fredsrörelsen och Sveriges kristna råd..

Världen Idag - 1 timme sedan

Församling ger 27 000 till klimataktivister

Årets julklapp till de anställda i Varbergs församling är ett gåvobevis från klimatrörelsen Extinction Rebellion. Men kritiska röster höjs mot beslutet. ”Olagligt avbrutna fullmäktigemöten, blockerade gator, kanske till och med vandaliserade byggnader – är det vad Varbergs församling vill uppmuntra?

Världen Idag - 4 timmar sedan

DN: Värdefullt med konfessionella skolor

Kritikstormen mot konfessionella friskolor är ett hot mot religionsfriheten, menar DN:s ledarskribent Erik Helmerson. Enligt honom är det vänsterns avsky mot friskolor, muslimhat och sekularistisk religionsskepsis som är en ”giftcocktail”, inte de religiösa friskolorna..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Motsatte sig dotterns könsbyte – förlorade vårdnaden

Ett finskt föräldrapar förlorade vårdnaden om sin minderåriga dotter då de inte ville att hon skulle påbörja hormonbehandling för att ”byta kön”. Det skriver Svenska Yle. I vilket land detta skedde är oklart, eftersom tv-bolaget endast uppger att familjen bor ”i ett annat EU-land”..

Världen Idag - 15 timmar sedan

När ska Svenska kyrkan komma till samma insikt?

I ett uppmärksammat utspel inför dagens parlamentsval i Storbritannien har landets judiske överrabbin, Ephraim Mirvis, varnat för konsekvenserna av en socialdemokratisk seger under Labourledaren Jeremy Corbyn. Han fick omedelbart stöd av ärkebiskopen av Canterbury, Justin Wellby, som utan att nämna Corbyn vid namn meddelade att han delade överrabbinens oro. Det hör inte till vanligheten att kyrkliga ledare blandar sig i partipolitiken mitt under pågående valkampanj.

Världen Idag - 15 timmar sedan

Våga ta på allvar den vilodag som Gud inrättade för att du skulle må bra.

”Så fullbordades himlen och jorden med hela sin härskara. På sjunde dagen hade Gud fullbordat sitt skapelseverk, och han vilade på sjunde dagen från hela det verk som han gjort” (1 Mos 2:1–2). Vi har läst berättelsen massor av gånger, men ofta aldrig ställt oss en berättigad fråga: Varför vilar det enda väsen som inte behöver vila?

Världen Idag - 15 timmar sedan

Väljarna är trötta på det politiskt korrekta

År 1994 publicerade den tidigare folkpartiledaren Per Ahlmark boken Vänstern och tyranniet: Det galna kvartseklet. Det var en svidande uppgörelse med kommunismen och dess svenska supportrar under 1900-talet. Alltför många svenska politiker och opinionsbildare lät sig förföras av kommunismens idéer och blundade för förtrycket som följde i dess spår.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Mässan gav alternativ Israelbild: ”Så mycket bättre”

När företagarmässan Arise Summit hölls för andra gången var det med över sexhundra deltagare från drygt fyrtio länder. – Många från alla jordens hörn börjar förstå att det är en viktig mötesplats, säger Jan Sturesson, ICCC:s ordförande..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Svenska och israeliska företagare möttes i Tel Aviv

Nyligen reste en svensk delegation med cirka 20 företagare till Israel för att möta andra företagare, utbyta affärer och titta på nya spännande innovationer. Dessutom fick de besöka flera turistmål med biblisk koppling..

Världen Idag - Igår: 14:43

Sprider tron genom Världen idags julmagasin

Normi Stomberg har tillsammans med andra delat ut hundratals exemplar av Världen idags julmagasin i bostadsområdet Sjöåkra i Bankeryd för att berätta om evangeliet om Jesus. – Tidningen öppnar upp dörrar, säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.