SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 10 December, 15:19

SVT Debatt - 02 dec 19 kl. 10:04

”Vi står på tröskeln till det okända, rekordhöga växthusgaser i atmosfären””Idag börjar FN:s 25:e klimatförhandlingsmöte, COP25, i Madrid. Det som dock inte är allmänt känt är att klimatets framtid även avgörs inom ett annat och mer närliggande forum där Sveriges agerande kan vara avgörande: Europeiska rådets möte”, skriver debattören..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
FN, Cop25, Madrid, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi står, tröskelntill det , okända, rekordhöga, växthusgaser i atmosfären
DN - 07 dec 13 kl. 09:00

Esk: Nu startar jakten på den nya tröskeln

Det är inte den här helgen Johan Olsson ska vinna OS-guld. Det är inte nu han ska kliva över tröskeln in i det okända igen. Han ska bara få besked om hur tröskeln känns i dag..

SVT - 10 feb 18 kl. 12:02

Svenska Freds: ”Tröskeln för att använda kärnvapen har minskat”

Tröskeln för att använda kärnvapen har minskat. Det säger Svenska Freds sedan Ryssland i måndags placerade permanenta robotar med kapacitet för kärnvapen i Kaliningrad vid Östersjön. Några dagar tidigare presenterade USA sin nya kärnvapenpolicy för de kommande åren..

UT - 05 maj 17 kl. 23:00

Bassam hjälper nyanlända in i UIFK

Som spelare var han U21-landslagsman för Syrien och proffs i Oman. Nu ska Bassam Ramadan göra tröskeln lägre för nyanlända ungdomar som vill spela fotboll i UIFK..

YLE - 20 mar 14 kl. 04:30

Oroväckande lätt att använda antibiotika

Antibiotika överkonsumeras och är för lättillgänglig, visar en rapport som Världshälsoorganisationen WHO publicerar i dag. Rapporten, som WHO gjort i samarbete med universitetet i Antwerpen och Ministeriet för hälsa, välfärd och sport i Nederländerna, har samlat in och analyserat data från 13 länder i Europa och centrala Asien som inte hör till EU. Den informationen jämfördes sedan med data insamlad från EU-länderna, för att skapa en helhetsbild av hur konsumtionen ser ut över hela Europa.

YLE - 18 feb 15 kl. 15:31

"Ett försvarssamarbete höjer tröskeln för en angripare"

På vilket sätt skiljer sig det försvarssamarbete mellan Finland och Sverige som nu skisseras från de övningssamarbeten som pågått länge mellan länderna? - Vi ska nu se vilka vi kan göra utöver det strikta fredssamarbetet och ockås titta på optioner - utan förpliktelser viktigt att säga, utan en allians - men vi kommer att titta på förhand på plia scenarier och olika möjligheter att kunna agera tillsammans och det är en stor skillnad mot tidigare, säger statssekreterare Marcus Rantala (SFP) från Försvarsministeriet. Både Marcus Rantala och hans svenska kollega, statssekreterare Jan Salestrand på Försvarsdepartementet i Stockholm är noga med att påpeka att det svensk-finska försvarssamarbetet inte är en försvarsallians.

YLE - 15 apr 16 kl. 06:55

Är okända Kebu en av Svenskfinlands framgångsrikaste artister?

Sidebys Kebu har lyckats med det som många finlandssvenska artister drömmer om. Han har hittat en hängiven publik ute i Europa. På Youtube-kontot finns redan fem miljoner visningar och den här veckan åker han ut på turné med sin nya skiva.

YA - 04 jul 17 kl. 00:01

Lina Wolff: "Det är något som jag alltid velat, men aldrig trott skulle hända"

Bjud en Wolff innanför tröskeln. Då blir det fullt hus. I måndags höll Augustprisade författaren Lina Wolff ett författarsamtal i Kiviks kapell..

Kristianstadsbladet - 04 jul 17 kl. 00:01

Lina Wolff: "Det är något som jag alltid velat, men aldrig trott skulle hända"

Bjud en Wolff innanför tröskeln. Då blir det fullt hus. I måndags höll Augustprisade författaren Lina Wolff ett författarsamtal i Kiviks kapell..

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 17 kl. 06:00

HIF-kuggens utmaning: ”Bara att komma över tröskeln”

Johan Persson om de omvända rollerna under säsongen..

YLE - 27 sep 17 kl. 14:01

Hurdant blir vädret på tröskeln till vintern?

Årstidsprognoserna från de stora väderinstituten pekar alla mer eller mindre åt samma håll: en fortsättning på det milda och torra vädret ända fram till december, då knäpper kylan till..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Färre borde plugga på universitetet”

Under tisdagen kommer över 200 000 personer få sina antagningsbesked för vårens universitetskurser och program. John Norell tycker att färre borde välja att studera. – Den här utbildningsinflationen är kostsam för samhället, säger han..

SVT Debatt - Igår: 13:44

”Lär oss mer om försvar och krisberedskap i skolan”

”Om vi nu är så viktiga för rikets beredskap, vilket jag själv också anser, varför läggs inte då mer tid och resurser på att förbereda oss för en sådan situation under våra år i skolan?”, skriver debattören angående den senaste tidens kampanj om ungas totalförsvarsplikt..

SVT Debatt - Igår: 11:18

”Bra att Musikhjälpen belyser brott mot mänskligheten”

”Våldtäkt, sexuell tortyr och en rad andra sexuella övergrepp pågår i konflikt och postkonfliktområden över hela världen. Syrien, Uganda, Sudan, DR Kongo är några allvarligt drabbade områden – men listan kan göras mycket längre”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

Psykologernas fem tips: ”Tänk på det här innan du delar ditt barns luciabild”

”Varför delar du bilden? Det är inte din information du delar, utan ditt barns. Påminn dig själv om det här varje gång du funderar på att posta något.

SVT Debatt - I förrgår: 20:29

Rydahl avgjorde toppmötet med vackert solomål

Färjestad vände och vann med 4–3 i toppmötet med Luleå Hockey på bortaplan. Stor matchhjälte blev tidigare Luleå Hockey-forwarden Gustav Rydahl..

SVT Debatt - 07 dec 19 kl. 06:00

Facket: ”Varje krona som satsas på Tullverket sparar fler kronor i andra led”

”Under flera års tid har regeringar dragit ner på anslagen till Tullverket och sett Tullverkets personal minska utan att göra något åt problemet. Resultatet vi sett är flera tullplatser som står tomma under kortare perioder och detta känner naturligtvis kriminella grupperingar till”, skriver debattören..

SVT Debatt - 06 dec 19 kl. 14:10

Replik: ”Landet lyckopiller vill öppna upp för samtal”

”Viktigt att poängtera är att serien inte är ett granskande reportage utan utgår från personer med egen erfarenhet av att äta antidepressiv medicin”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 06 dec 19 kl. 11:41

”Nobelstiftelsen, hur är Handke bättre än Åkesson?”

”På vilket sätt klarar Peter Handke kraven som Åkesson inte gör? På vilket sätt är Peter Handke inte värre? Termen ”bristande respekt” i Nobelstiftelsen pressmeddelande skulle kunna appliceras på mycket i Peter Handkes livsverk, både i och utanför litteraturen”, skriver debattören..

SVT Debatt - 06 dec 19 kl. 11:38

Hur ska Socialdemokraterna vinna tillbaka arbetarväljarna?

Sedan valet 2018 har Socialdemokraterna tappat två procentenheter av sina väljare. Många av deras väljare har istället valt att gå till Sverigedemokraterna. – Jag tror att vägen tillbaka för oss är att försöka få till en ordentlig uppgörelse med Sverigedemokraterna om en begränsad invandring, säger Widar Andersson, Folkbladets chefredaktör och partimedlem i Socialdemokraterna..

SVT Debatt - 05 dec 19 kl. 15:20

Stig-Björn Ljunggren: ”Vilda västern i svensk inrikespolitik”

”Till ytan är detta förstås inte bara en förolämpning mot Socialdemokraterna – vad Vänsterpartiet gör är att de faktiskt riktar misstroendevotumet inte bara mot den som är mest oskyldig till röran av alla i regering och riksdag, utan också mot den som har de bästa förutsättningarna att se till att förändringen av arbetsförmedlingen faktiskt ändå hamnar på fötter”, skriver debattören..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.