PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 07 December, 18:40

PrivataAffärer - 02 dec 19 kl. 09:56

Pandora: Carnegie spår ny vinstvarningFarhågorna om en ny vinstvarning kommer efter uppgifter till investmentbanken om att Pandoras nya it-system i USA havererade i fredags, det vill säga under Black Friday, och många kunder fick därmed lämna butikerna tomhänta. Dessutom har Pandora nyligen haft problem med försörjningskedjan i Storbritannien. Aktien i Pandora handlas ned med cirka 1,9 procent till 268 kronor i Köpenhamn på måndagen. Kursen har fallit med 19 procent den senaste månaden. Carnegie har en säljrekommendation på aktien sedan tidigare och riktkursen 255 kronor.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Pandoras, USA, Black Friday, Pandora, Storbritannien, Köpenhamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandora, Carnegie, spårny , vinstvarning
Affärsvärlden - 02 dec 19 kl. 09:40

Carnegie befarar ny vinstvarning från Pandora

Carnegie befarar att det danska smyckesbolaget Pandora kan komma med ytterligare en vinstvarning under början av 2020..

DI - 02 dec 19 kl. 09:38

Carnegie befarar ny vinstvarning efter it-kris i smyckesbolaget

Carnegie befarar att det danska smyckesbolaget Pandora kan komma med ytterligare en vinstvarning under början av 2020. .

Affärsvärlden - 02 dec 19 kl. 15:17

Pandora: It-problem inget skäl för vinstvarning

Det danska smyckesbolaget Pandora ser inte skäl för att behöva vinstvarna med anledning av de it-problem som företaget drabbades av i vissa nordamerikanska butiker i samband med Black Friday. Det uppger Pandora i ett uttalande för Bloomberg News..

Affärsvärlden - 07 aug 18 kl. 07:42

Pandora lanserar sparprogram

Efter måndagens vinstvarning aviserar smyckesbolaget Pandora ett sparprogram som ska sänka de årliga kostnaderna med cirka 150 miljoner danska kronor från 2019..

DI - 07 aug 18 kl. 09:29

Svenskfavoriten Pandora får storstryk

Danska smyckesbolaget Pandora rasar över 16 procent efter måndagens vinstvarning. Därmed får svenska fondsparare en ny smäll..

DI - 08 aug 18 kl. 16:49

Blankare vittrar blod i Pandora

Den svenska fondfavoriten Pandora slaktades på börsen efter vinstvarning. Nu vittrar blankare blod i den sargade smyckestillverkaren. .

DI - 15 maj 15 kl. 10:42

Elekta: Carnegie sänker rekommendation

Carnegie sänker rekommendationen för Elekta till behåll, från tidigare köp. Riktkursen kapas till 65 kronor, från tidigare 95 kronor, efter onsdagens vinstvarning. Det framgår av en analys på fredagen..

DI - 21 mar 17 kl. 14:35

Carnegie slaktar Fingerprints riktkurs

Carnegie räknar efter tisdagsmorgonens "massiva vinstvarning" inte längre med försäljningstillväxt för Fingerprint Cards under 2017..

PrivataAffärer - 21 mar 17 kl. 15:05

Fingerprint: Carnegie sänker riktkursen kraftigt

Carnegie räknar efter tisdagsmorgonens "massiva vinstvarning" inte längre med försäljningstillväxt för Fingerprint Cards under 2017....

DI - 15 sep 17 kl. 10:59

Carnegie sänker Cloetta efter varningen

Carnegie sänker riktkursen för Cloetta till 30 kronor från 33 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg dagen efter Cloettas vinstvarning för i första hand det tredje kvartalet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 14:35

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - Igår: 12:31

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

PrivataAffärer - Igår: 11:08

Vapentillverkare höjer vinstprognos

Sent på torsdagskvällen rapporterade American Outdoor en försäljning och en justerad vinst för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som överträffade analytikernas snittförväntningar, skriver tidningen. Samtidigt höjde bolaget sin försäljningsprognos för helåret till 680-700 miljoner dollar, från 630-650 miljoner dollar. Det var högre än analytikernas snittförväntningar, som låg på 639 miljoner dollar, enligt FT.

PrivataAffärer - Igår: 11:13

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotential

Erik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?

PrivataAffärer - Igår: 10:35

Spararnas amerikanska favoritaktier

Beyond Meat hade en fantastisk kursresa efter introduktionen i maj och var som mest upp 839 procent (234,9 dollar) jämfört med introduktionskursen på 25 USD.  Sedan gick luften ur aktien. I slutet av oktober föll kursen ytterligare i samband med att inlåsningsperioden gick ut för tidiga investerare och insiders som passade på att ta hem vinsterna.

PrivataAffärer - Igår: 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - Igår: 08:47

Här är fredagens färska aktierekar

SEB Equities inleder bevakningen av Oncopeptides med rekommendationen köp. Riktkursen är 149 kr. Aktien stängde på 131,60 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - Igår: 07:38

Auktionsfirman sänker helårsprognosen

Lauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor.

PrivataAffärer - Igår: 06:00

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.