FriaTider > Nyheter

Tuesday, 10 December, 10:04

FriaTider - 02 dec 19 kl. 09:27

Växjös elever får inte äta ris – kommunen ska rädda "klimatet"
Läs mer på FriaTider

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växjös, eleverfår inte , äta, ris, kommunenska , rädda, klimatet
YLE - 04 apr 14 kl. 15:00

Elever kräver slut på klibbiga makaroner

Närmare hundra ivriga och lite nervösa elever samlades i fullmäktigesalen i Helsingfors stadshus tidigt på fredagmorgonen. De var kallade för att diskutera utvecklingen av skolorna tillsammans med stadsdirektör Jussi Pajunen. Det är nionde året i rad som Pajunen leder elevkårsdagen i stadshuset.

YLE - 14 jul 16 kl. 15:46

Evira: Ingen fara att äta ris med måtta

Svenska Yle skrev på torsdagen att tungmetaller, så som kadmium, hittats i den kinesiska jordmånen och att höga halter av kadmium också påträffats i ris i Kina. Livsmedelsverket Evira ger ändå ett lugnande besked: det är tryggt att äta ris i Finland så länge det är en del av en mångsidig och varierad kost. Överinspektör Marika Jestoi på Evira kan inte komma på något fall då man skulle ha hittat kadmium i ris som säljs i Finland.

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 18 kl. 02:16

Elever serverades rå kyckling

Personal på en skola i Ystad stoppade serveringen av kyckling till lunch, sedan elever konstaterat att den inte var ordentligt tillagad. En del elever hade hunnit äta av den delvis råa kycklingen. Enligt skolans biträdande rektor Johan Larsson finns ris.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 11 kl. 14:01

Strövelstorp får ris och ros i dyslexirapport

Skolsituationen för elever med läs- och skrivsvårigheter har både styrkor och svagheter. Skolinspektionen ger Strövelstorps skola godkänt på flera punkter men kräver också förbättringar.I en större granskning av skolsituationen i grundskolan för elever med läs- och skrivsvårigheter är Strövelstorps skola en av dem som ingår i undersökningen..

Vimmerby Tidning - 15 feb 13 kl. 08:17

Elever fick gå utan mat

Det mesta av maten var slut till så gott som sista slicken. De elever som kom sist till matsalen på Vimarskolan i tisdags fick nöja sig med ris och sås – allt annat var slut..

Dalarnas tidningar - 26 jun 13 kl. 21:41

Ris och ros vid utvärdering

Sedan i höstas har Smedjebackens kommun satsat på att få in mer teknik och datoranvändning i den ordinarie undervisningen. Projektet kallas för Skola 2015 och innebär att alla elever i årskurserna 6-9 har fått en bärbar dator. Nu har ett läsår med förändringen gått och överlag är elever och lärare nöjda berättar Ronny Kihlander, förvaltningschef på familje- och utbildningsförvaltningen..

Alingsås tidning - 21 aug 18 kl. 05:30

Årets Risöingar utsedda

En egen republik med president, risöre och egen nationalsång. På den årliga storstämman utsåg Republiken Risön Årets Risöingar och stipendiater.
På grund av det luriga vädret hölls stämman vid scoutstugan Östbovik, istället för på Risön, där republiken egentligen hör hemma.

Kristianstadsbladet - 24 maj 13 kl. 08:00

Förbjudet ris såldes av Åhusföretag

Foto: Peter Åklundh
Risimportören Scandinavian Rice Mill & Food AB i Åhus var nyligen i blåsväder för att ha sålt ris som innehöll det cancerogena mögelgiftet aflatoxin som foder. Giftet hamnade sedan i Arlas mjölk. Nu står det klart att ris­importören även sålt det inom EU förbjudna genmodifierade riset BT63.

YLE - 12 feb 13 kl. 13:56

Risö viktigt affärsområde för Vasa

Risö ska bli Vasa stads nya stora affärsområde. Just nu behandlas detaljplanen för Risö. Området ligger åtta kilometer söder om centrum invid motorvägen och Laihelavägen.

YLE - 10 feb 15 kl. 04:55

Ikeaplan hänger på två företag i Risö

Det finns två detaljplaneförslag för Risöområdet i Vasa dit Ikea planerar komma. Men för att kunna landa planen krävs ett ja eller ett nej av de två företag som redan finns på området. Förhandlingar pågår för fullt.

Supermiljöbloggen - 28 jul 15 kl. 11:16

Nytt GMO-ris kan minska metan-utsläppen

Tre års försöksodlingar i Kina visar att ett nytt GMO-ris kan minska utsläppen av växthusgasen metan betydligt och samtidigt ge ökade skördar, enligt forskningsrapporten i Nature. Men liknande ris kan även tas fram utan GMO-tekniken. Genförändringen har skett genom att forskarna tagit in en gen från sädesslaget korn i riset, men det skulle även kunna gå att skapa ett liknande ris utan genmodifiering.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.