Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 16 December, 04:18

Affärsvärlden - 02 dec 19 kl. 09:40

Carnegie befarar ny vinstvarning från PandoraCarnegie befarar att det danska smyckesbolaget Pandora kan komma med ytterligare en vinstvarning under början av 2020..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Pandora

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carnegie, befararny , vinstvarningfrån , Pandora
DI - 02 dec 19 kl. 09:38

Carnegie befarar ny vinstvarning efter it-kris i smyckesbolaget

Carnegie befarar att det danska smyckesbolaget Pandora kan komma med ytterligare en vinstvarning under början av 2020. .

DI - 20 jul 17 kl. 13:40

Carnegie tror på Pandora

Carnegie höjer rekommendationen för danska smyckestillverkaren Pandora till köp, från tidigare behåll. Riktkursen sätts till 820 danska kronor..

Affärsvärlden - 24 maj 18 kl. 08:56

Carnegie sänker Pandora

Carnegie har nedgraderat det danska smyckesbolaget Pandora till sälj, från tidigare behåll..

PrivataAffärer - 12 jun 17 kl. 11:31

Carnegie befarar ytterligare besvikelser

Carnegie bedömer att analytikernas snittförväntningar för Fingerprint Cards fortfarande ligger för högt och befarar att bolaget kommer att komma med ytterligare besvikelser framöver....

PrivataAffärer - 30 maj 17 kl. 11:35

H&M: Carnegie befarar försäljnings- och vinsttapp

Carnegie ser inte att en förbättring av H&M:s försäljning eller vinst, som skulle antyda en påtaglig återhämtning för klädbolaget, är nära förestående. Dessutom ökar oron för det kraftiga försäljningstappet per butik....

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 10:15

Pandora backar efter negativa analytikerkommentarer

Carnegie har, enligt kommentaren som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av, träffat ett antal ägare till Pandoras franchisebutiker i USA och tar med sig ”blandade slutsatser”, bland annat att försäljningen i USA har ”bättre momentum” än förra året, men banken tror ändå att det tredje kvartalet möjligtvis inte kommer att bli lika bra som det andra kvartalet i USA. Carnegie befarar även att försäljningen i det andra kvartalet varit kampanjdriven, vilket skulle kunna sätta press på lönsamheten. Apropå USA verkar det, enligt Carnegie, att det nya it-systemet fortfarande orsakar problem i försörjningskedjan.

PrivataAffärer - 02 dec 19 kl. 09:56

Pandora: Carnegie spår ny vinstvarning

Farhågorna om en ny vinstvarning kommer efter uppgifter till investmentbanken om att Pandoras nya it-system i USA havererade i fredags, det vill säga under Black Friday, och många kunder fick därmed lämna butikerna tomhänta. Dessutom har Pandora nyligen haft problem med försörjningskedjan i Storbritannien. Aktien i Pandora handlas ned med cirka 1,9 procent till 268 kronor i Köpenhamn på måndagen.

PrivataAffärer - 26 jul 18 kl. 10:05

Pandora faller stort i Köpenhamn efter analys

Enkäten har enligt Carnegie fått mer negativa svar än någon gång sedan enkäterna började göras 2011. Fler än 50 procent av handlarna som intervjuats indikerar att försäljningen sjunkit under andra kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal i fjol. USA är enligt Carnegie ett positivt undantag, men försvagning har samtidigt skett i Storbritannien, Kanada och Australien.

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 11:13

Carnegie sänker H&M ytterligare

”Vi tror att sannolikheten för en stark återhämtning är låg och befarar att nedsidan ifall misslyckandena fortsätter är klart större än uppsidan vid händelse av en återhämtning”, skrev Carnegies analytiker i analysen på måndagen. Carnegie, som sänkt estimaten för det tredje kvartalet med ytterligare 14 procent, menar att försäljningstrenden under början av hösten i mångt och mycket kommer avgöra aktiens öde i ett medellångt perspektiv. Om nya kollektioner och successivt krympta lagernivåer skulle göra att bolaget hittar tillbaka till en positiv, jämförbar försäljning i de fysiska butikerna skulle Carnegie vara tvunget att höja sina estimat, resonerar banken.

DI - 20 apr 15 kl. 11:48

Pandora: Carnegie höjer riktkursen

Carnegie höjer riktkursen på den danska smyckestillverkaren Pandora från 725 till 850 danska kronor..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 16:12

Börslyft efter framsteg i handelsavtal

Kina och USA har gjort stora framsteg med ett "fas ett"-avtal och kommer att slutföra detta inom kort. De ska arbeta på texten och därefter försöka hitta ett datum för undertecknande..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:19

Grus i handelsavtalen bromsar upp USA-terminerna

Terminerna för New York-börserna tappade en del av sin uppåtriktade kraft på fredagseftermiddagen. Tydligt bidragande till det var Kina, som enligt tv-kanalen CNBC är fortsatt skeptiskt till att införa ett så kallat "hårt mål" vad gäller omfattningen av köp av jordbruksprodukter från USA..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:49

Fastigheter toppar noteringarna 2019

Det är många fastighetsbolag i topp när årets bästa nykomlingar på Stockholmsbörsen listas, visar Affärsvärldens sammanställning..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:34

Delivery Hero rusar efter Woowa-köp

Svenskbekanta Delivery Hero, som har svensken Niklas Östberg som en av grundarna, köper den sydkoreanska foodtechappen Woowa i en affär som värderar Woowa till 4 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. Aktien steg med 15 procent i Frankfurt efter nyheten..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:20

Analytikerna: Nu kommer nollräntan

Riksbankens kommer sannolikt att höja reporäntan med 25 punkter, till noll procent, vid det penningpolitiska mötet den 18 december (räntebesked lämnas den 19 december)..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:39

Deutsche Bank kan sänka bonusar med 20 procent

Deutsche Bank överväger att sänka bonusar för 2020 med upp till 20 procent, att jämföra med en 5-procentig minskning 2019, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:36

Brittiska valet och tullhopp lyfter börsen

Stockholm steg rakt upp på fredagen, sedan USA:s president Donald Trump godkänt ett så kallat "fas ett"-avtal med Kina vilket gör att en ny omgång tullar som skulle träda i kraft på söndag kan undvikas. Dessutom vann det konservativa partiet i Storbritannien en tydlig majoritet i parlamentet, vilket banar väg för ett ordnat brittiskt EU-utträde..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:26

Inga exportkrediter till fossila verksamheter

Sverige ska sluta med exportkrediter som går till fossila verksamheter. Senast 2022 ska det vara stopp enligt den nya handelsstrategi som regeringen i dag presenterar..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:01

Storseger för Boris Johnson

När 649 av de 650 valkretsarna har räknats har de konservativa Tories vunnit 364 mandat (+47 från valet 2017) mot 203 för oppositionspartiet Labour (-59) i torsdagens brittiska parlamentsval..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:06

Därför säljer och köper Moberg Pharmas finanschef

Moberg Pharmas finanschef Mark Beveridge har på fredagen den 13 köpt 16.500 aktier i bolaget till kurs 15:68 kronor, motsvarande ett totalt värde på affären om 258.720 kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.