Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 07 December, 05:47

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 09:23

Svaga tillväxtutsikter för svensk industri”Alla delindex ligger kvar på oroväckande låga nivåer”, skriver Nordeas seniorekonom. Nordeas seniorekonom Susanne Spector konstaterar att industri-PMI:n kommer in lägre än väntat (45,4), rapporterar Di.se. ”Alla delindex ligger kvar på oroväckande låga nivåer. Index för orderingång minskade med den största nedgången för exportmarknaden”, skriver Susanne Spector, enligt Di.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Nordeas, Susanne Spector, PMI, Di, Riksbanken, Svaga, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svaga, tillväxtutsikterför svensk , industri
DI - 30 jan 19 kl. 10:25

Nordea-analys: Dystra tillväxtutsikter i KI:s barometer

Konjunkturinstitutets barometer för januari visar på dystra tillväxtutsikter för den svenska ekonomin och att BNP-tillväxten kommer att dämpas påtagligt..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

IMF skriver ner tillväxtutsikter

Världsekonomin ser ut att utvecklas än sämre. Orsaken är främst utvecklingen i euroländerna enligt Internationella valutafondens (IMF) nya prognos. BNP i världen beräknas öka med 3,5 procent i år, vilket är 0,1 procentenheter lägre än förra prognosen som kom i april.

SvD - 08 dec 14 kl. 20:45

Sverige: sunda tillvÄxtutsikter stÖdjer kreditprofil - moody's

En rik, motståndskraftig och diversifierad ekonomi, tillsammans med sunda tillväxtutsikter stöttade av en stark privatkonsumtion och investeringar, underbygger Sveriges kreditprofil och kreditbetyget Aaa med stabila utsikter..

DI - 08 okt 15 kl. 12:11

Ledande indikatorer visar dämpade tillväxtutsikter

OECD:s index för ledande indikatorer för augusti 2015 pekar på ett dämpade tillväxtutsikter i de flesta större ekonomierna..

PrivataAffärer - 30 mar 17 kl. 13:58

Analytiker bekymrade över H&M:s tillväxtutsikter

En oro kring Hennes & Mauritz tillväxtutsikter, den högre lagernivån men också kring bolagets kassa bidrar till att pressa kursen rejält på torsdagen....

DI - 26 okt 18 kl. 17:02

Goda tillväxtutsikter gör Intrum köpvärd

Intrum levererade ett kvartalsresultat i linje med bolaget strategi. Storaffären i italien stängs som planerat i november. Goda tillväxtutsikter gör aktien fortsatt köpvärd.

DI - 15 jan 19 kl. 12:32

Société Générale ser svagare tillväxtutsikter för verkstadssektorn

Société Générale har antagit en försiktigare syn på verkstadssektorn under 2019 och hänvisar till avsevärt svagare tillväxtutsikter. Det skriver investmentbanken i en sektoranalys..

Affärsvärlden - 29 aug 19 kl. 14:09

Börsplus: Goda tillväxtutsikter för mjukvarubolaget - köp

Enea framstår som ett välmående mjukvarubolag med ganska goda tillväxtutsikter enligt Börsplus analys på torsdagen där aktien får en köpstämpel..

VA - 14 aug 19 kl. 11:47

Tyskland: Tillväxtutsikter fortsatt dämpade

Handelskonflikter, brexit och geopolitisk oro slår hårt mot den globala handeln och därför tysk industri. .

DI - 21 jan 19 kl. 18:03

Dystra tillväxtutsikter tyngde Europabörserna

Europabörserna tappade mark på måndagen samtidigt som Internationella Valutafonden, IMF, sänkte prognoserna för tillväxten i Europa. För Tyskland sänks tillväxtprognosen för i år till 1,3 procent - ned 0,6 procentenheter sedan i oktober. Regionala Stoxx 600 backade 0,2 procent..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Apotea är årets nätbutik – för sjätte året i rad

Nätapoteket Apotea utses av sajten Prisjakt till årets nätbutik. Företaget har dominerat listan sex år i rad. ”De har lika många vinster i Årets nätbutik som Messi tagit guldbollar”, säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Kinneviks portföljstjärna anklagas: ”Stasi-metoder”

Anställda på Zalando anklagar företaget för att använda ”Stasi-liknande” metoder. Men e-handelsjätten, där Kinnevik är största ägare, anklagar studien för partiskhet. Det är forskare vid Humboldtuniversitetet i Berlin, som för en studie lyckats gräva fram vittnesmålen från anställda på e-handelsbolagets huvudkontor i Berlln, skriver Sveriges Radio.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Produktionen kan stoppas för Boeings olycksplan

Boeing kan temporärt behöva stoppa produktionen av 737 Max om det kommer in fler regulatoriska krav eller förseningar kring kommersiellt återupptagande. Det uppges i inskickade dokument från den 18 oktober till amerikanska finansinspektionen, rapporterar Reuters. Samtidigt oroas inte Boeing över att inställda orders för flygplanet kan slå mot intäkterna och resultatet.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Efter vinstvarning: Sportamore-aktie dyker

Sportamore faller som en sten på fredagen sedan bolaget i går kväll lämnat en vinstvarning då man inte längre tror på högre vinst i år jämfört med i fjol. Aktien noterar sin största nedgång någonsin. Sportamores försäljningen under oktober var svagare än väntat och trots bättre utveckling under november kompenserar det inte för kvartalets inledning, uppgav bolaget.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Så mycket tjänar Zlatan på Instagram

Tappa inte hakan men summan är hisnande som fotbollsstjärnan drar in som reklampelare på det sociala mediet. Fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic, som nyligen meddelade att han blir stor delägare i Söders stolthet Hammarby, vilket gjorde Malmöborna rasande, har tveklöst en framgångsrik influencerkarriär. Bara på Instagram tjänade Malmösonen mer pengar under det senaste året än han gjorde under hela sitt första år som fotbollsproffs i LA Galaxy, konstaterar Café.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kina: Samarbete med Sverige ska ”begränsas”

Kinas ambassadör Gui Congyou säger att landets handel med Sverige kommer att bli begränsad. Detta ska ske som en reaktion mot Gui Minhai-fallet. För cirka tre veckor sedan delade kulturminister Amanda Lind (Mp) ut Svenska Pens Tucholskypris till den fängslade kinesisk-svenske förläggaren Gui Minhai.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Ubers säkerhetsrapport: 3.000 sexbrott och 9 mord

Äntligen fredag. I veckans sista techbrief kan du läsa om Bloombergs sluga kampanjknep, ett rykte om Samsungs nästa flaggskepp samt Ubers svarta säkerhetsrapport. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - 19 timmar sedan

SAS kapar julbonus till anställda: ”Smakar illa”

Efter SAS ”icke tillfredsställande” årsrapport skär företaget ner på bonusen till sina anställda. Totalt kapas den med två tredjedelar och anledningen sägs vara pilotstrejken i våras. Årets bonus till de anställda på SAS skulle totalt landa på sammanlagt 100 miljoner kronor, utlovade vd:n Rickard Gustafson förra året.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Han fyller mobilspelens landskap med reklamtavlor

Utomhusreklamjättar som JC Decaux hör till inspirationskällorna när Nordic MTF-listade Adverty siktar på att bli de digitala spelmiljöernas motsvarighet. När varumärken annonserar på reklamtavlorna inne i spelen delar Adverty och spelutgivaren på intäkten. I vilken värld kommer du att se flest reklamtavlor i framtiden?

Dagens PS - 21 timmar sedan

Tänker du investera i världens största notering?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Teckningskursen för oljejätten Saudi Aramco blir 32 riyal, motsvarar 81 kronor, och det är 1,5 procent av oljebjässen som listas på den inhemska börsen Tadawul.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.