BT > Nyheter

Sunday, 08 December, 07:20

BT - 02 dec 19 kl. 09:03

Tänk efter före - skydda dig mot brott och brandBollebygds seniorer fick lära sig hur man skyddar sig mot brott och brand i sitt hem vid en träff med polisen och räddningstjänsten..
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tänkefter , före, skyddadig mot , brottoch , brand
Dagen - 26 feb 11 kl. 09:12

Svenska kyrkan: Sverige måste skydda Libyens befolkning

Svenska kyrkan menar att Sverige har en skyldighet att bidra till att Libyens civilbefolkning skyddas. Kyrkan hänvisar till den norm som antogs av FN:s generalförsamling 2005 om skyldigheten att skydda befolkningar från folkmord, krigsbrott, brott mot mänskligheten och etnisk rensning.

Situationen i Libyen är tveklöst mycket allvarlig, och de händelser som rapporterats utgör, om de är riktiga, grund för att misstänka brott mot mänskligheten - en av de fyra kategorier av grava brott som omnämns i FN:s norm om skyldigheten att skydda, menar Svenska kyrkan.

YLE - 30 dec 13 kl. 04:48

Polisen ger 18 råd om Hit-and-run-brott

Polisen i Karleby och Jakobstad har publicerat 18 råd om hur husägare ska skydda sig mot inbrott. Råden gäller en sorts brott som blir allt vanligare och som utförs av professionella ligor. Polisen kallar den här typen av brottslighet för "Hit-and-run"-brott.

BT - 01 dec 11 kl. 09:50

Mordåtalet: kvinnor misshandlades när de skulle skydda sin mamma

I dag åtalades en boråsare för mord på sin före detta svärmor som kan ha dödats med en kraftig spark mot bröstet. Han åtalas också för grovt bedrägeri, grov kvinnofridskränkning, grov utpressning, misshandel och olaga hot. 38-åringen, som suttit häktad sedan början av oktober, förnekar brott.

Skånskan - 27 jun 18 kl. 14:00

”Behöver kniv för att skydda mig som tjej”

eslöv/hörby/sjöbo
En 29-årig kvinna döms för brott mot knivlagen – men själv menar hon att hon behöver kniven för att som tjej kunna skydda sig.
29-åringen hade ett så kallat multiverktyg med kniv och hammare på sig när polisen kontrollerade henne i Hörby i april i år.
Kvinnan medger att hon hade verktyget på sig, men tycker inte att det kan klassas som brottsligt.

BT - 06 apr 11 kl. 11:05

Nato lovar skydda Misrata

Natot gör allt för att skydda staden Misrata, säger en talesman efter kritik om passivitet.
De libyska rebellerna anklagar Nato för passivitet och för att låta människor dö i Misrata.
Enligt ledaren för rebellarmén, Abdel Fattah Younes, agerar Nato för långsamt.

Skånskan - 19 apr 18 kl. 04:00

Många brott mot folk­rätten

Ef­ter det miss­tänkta gift­gas­an­greppet i Douma i Sy­ri­en med ef­ter­föl­jan­de bomb­ningar av USA, Frank­ri­ke och Stor­bri­tan­ni­en har dis­kus­sionen om brott mot folk­rätten förts. Båda de nämnda an­fallen är de­fi­ni­tions­mäs­sigt brott mot folk­rätts­liga re­gler.
Men så­dana har fö­re­kommit flera gånger de senaste de­cen­ni­erna, även om man bara räknar de till­fäl­len då stor­makterna varit in­blan­dade.

Kristianstadsbladet - 10 dec 13 kl. 16:21

Kommunen polisanmäler företag för miljöbrott

Olja, glykol och diesel hälldes rakt ut på marken. Förorenade platser hölls undan för kommunens miljöinspektörer. En av de tidigare anställda på Nordströms bildemontering berättar i Sydnytt om allvarliga miljöbrott som begåtts.

Dagensanalys.se - 16 nov 18 kl. 10:30

4 steg för att börja skydda ditt företag mot korruption och oegentligheter

Vi läser i tidningarna om korruptionsskandaler med mutor och fiffel och tänker att ”det där händer aldrig hos oss”. Men är du så säker på det? I två artiklar kommer vi hjälpa dig bygga upp ett skydd mot denna typ av skandaler.

Expressen - 15 minuter sedan

Misstänkte mördaren fick terapi för att inte begå brott

Kort innan Emilia Lundberg, 20, försvann fick den unge man som nu misstänks ha dödat henne en dom efter att ha åtalats för tredje gången.Men tingsrätten lät honom slippa fängelse. Istället dömdes han att gå i samtalsterapi för att sluta begå brott.

BT - 18 jul 11 kl. 08:27

Skydda bostaden under semestertider

Såhär i semestertider är det många som passar på att göra efterlängtade resor utomlands. Därför är det viktigt att skydda sitt hem mot inbrottstjuvar.
?

YLE - 20 jul 17 kl. 04:22

Professor: Finland kan inte skydda kvinnor mot våld

Finland klarar inte av att skydda kvinnor mot våld eller hot om våld tillräckligt bra, säger Kevät Nousiainen, professor emeritus i komparativ rätt och allmän rättslära vid Åbo universitet. Nousiainen säger att det främst är offret själv som tvingas ta ansvar för att söka skydd medan myndigheterna främst fokuserar på förövaren. Synen på kvinnor och polisresurser problem Myndigheterna skulle kunna ansöka om besöksförbud i de fall där det behövs, men i huvudsak är det offret som tvingas göra det på egen hand.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Listor och disciplin räddar julekonomin

Daglig kontroll av bankkontot, listor och ett ganska stort mått av disciplin. Det är grundtips för att inte förköpa sig i julhandeln. Och sist men inte minst – barnens önskelistor är inte inköpslistor..

BT - 45 minuter sedan

Myndigheten kände till Boråsföretagets Hells Angels-koppling – fortsätter pumpa in pengar

Redan i somras fick Arbetsförmedlingen signaler om Hells Angels koppling till Kvalitetsflytt. Trots det har myndigheten inte satt stopp för bidragsanställningar på företaget. Ex-anställda anser att företaget utnyttjar bidragssystemet grovt..

BT - 45 minuter sedan

Ägarna slår tillbaka: ”Ett litet idiotår”

Kvalitetsflytt hävdar att företaget varken tjänat pengar eller haft någon ambition att ta emot anställda med lönebidrag. – Vi har aldrig frågat efter någon lönebidragare, säger delägaren Hans Karlsson..

BT - 45 minuter sedan

Har aldrig sett en högre siffra än Kvalitetsflytts: ”Funnits skräckexempel”

Transport är djupt kritiskt till hur Arbetsförmedlingen hanterar lönebidragsanställningar på Kvalitetsflytt. – Jag är den förste att skriva under på att det finns en naivitet på Arbetsförmedlingen, säger Sven Sawatzki, ombudsman på Transport..

BT - 45 minuter sedan

Essä: Augustinus sökte Gud – Benedikt hade sin barnatro

Gör mig kysk och avhållsam, men inte genast, bad kyrkofader Augustinus. Augustinus har haft ett enormt inflytande på kristendomen, till exempel tog Luther stort intryck av honom. Kulturskribenten Ingrid Viktoria Kampås låter Augustinus tankar brytas mot Benedikt, som är huvudperson i isländske Gunnar Gunnarsson kortroman ”Advent”..

BT - 1 timme sedan

MEDAN DU SOV: Här är nattens händelser

Två anhållna för tågklottrande. Man gripen för slag mot polis..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.