Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 06 December, 10:07

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 19 kl. 08:40

Dystert inom industrinInköpschefsindex uppgick i november till 45,4, jämfört med 46,0 månaden före..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dystertinom , industrin
YLE - 27 dec 13 kl. 11:23

Industrin ser rätt dystert på ekonomin

Den finländska industrisektorn ser relativt dystert på konjunkturläget, visar Näringslivet EK:s förtroendebarometer för december. Den så kallade förtroendeindikatorn, som beskriver konjunkturläget, var i december klart under långtidsmedeltalet. Förtroendeindikatorn för december är oförändrad jämfört med november.

YLE - 17 jul 14 kl. 07:56

Inte så dystert i Jakobstad trots allt

Den traditionella industrin håller på att dö bort, inte minst i Jakobstad där till exempel Rettig och Componenta säger upp folk. Men framtiden är inte så dyster som man kunde tro, enligt Mats Löfberg på Österbottens TE-central. Löfberg säger till Yle Keski-Pohjanmaa att nya arbetsplatser skapas hela tiden, trots de stora uppsägningarna inom industrin.

YLE - 07 aug 13 kl. 09:54

Dystert i alla branscher

Efter lite optimism under våren har företagens förväntingar gällande ekonomin igen vänt mot det sämre, visar Näringslivet EK:s färska barometer. Utsikterna för årets andra halvår ser dystrare ut. Det allmänna konjunkturläget väntas försvagas i någon mån inom det närmaste halvåret inom byggbranschen, industrin och bland serviceföretag.

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 08:40

Dystert inom industrin

Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i november till 45,4, jämfört med 46,0 månaden före. "Aktiviteten i industrin fortsatte att minska för tredje månaden i rad till nivåer vi inte sett sedan 2012 och ännu finns det inga en.

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 12 kl. 19:03

Dystert i år - men bättre 2013

Dystert så det förslår, men 2013 blir det något bättre i Sverige och Värmland. Det beskedet kommer från Svenskt Näringsliv, som under tisdagen presenterade sin konjunkturrapport. ?

YLE - 08 mar 13 kl. 08:55

Dystert för industrin i januari

Industriproduktionen föll med nästan fem procent i januari jämfört med samma månad i fjol, uppger Statistikcentralen. Produktionen minskade mest inom el- och elektronikindustrin, med nästan 15 procent, medan den inom metallindustrin minskade med ungefär 12 procent. Preliminära siffror visar att industriproduktionen för hela fjolåret minskade med 2,2 procent jämfört med 2011.

DI - 01 nov 19 kl. 08:32

Oväntat dystert i den svenska industrin i oktober

Inköpschefsindex för den svenska industrin sjönk till 46 i oktober från 46,1 i september..

DI - 16 apr 12 kl. 14:33

Dystert för New Yorks industrier

Affärsförhållandena för industrin i delstaten New York försämrades i april jämfört med månaden före..

HBL - 18 jan 13 kl. 05:30

Inte fullt så dystert

I slutet av februari samlas regeringen till sin halvtidsgranskning. Utgångspunkten är regeringsprogrammets skrivning om att statens finanser ska balanseras under mandatperioden.Skuldsättningen ska minska och underskottet i statsfinanserna pressas under en procent av BNP.

HBL - 29 jul 13 kl. 09:17

Konsumenterna ser dystert på ekonomin

Konsumenternas och industrins förtroende för ekonomin har försvagats.Enligt Statistikcentralen är konsumenternas förväntningar på ekonomin och speciellt sysselsättningen nu dystrare än i juni.

Förtroendeindikatorn låg i juli på 5,0 medan den i juni var 8,1.

Trelleborgs Allehanda - 02 jan 14 kl. 07:09

Industrin går i sidled

Foto: Fredrik Sandberg / TT

De senaste månaderna vittnar om en jobbig vardag i svensk industri. Våra industriföretag talar om att de går i sidled - ett nytt begrepp och det sker på en nivå väsentligt lägre än den som gällde 2006 -2008, då allt pekade uppåt. Trots all medial information om en fortsatt svag industrikonjunktur i Sverige och i Europa har vi i Trelleborg ett gäng politiker och tyckare som förblindat upprepar sitt mantra om snabb tillväxt, inte normal tillväxt utan till exempel vidlyftiga 50 procent tillväxt i lastbilstrafiken bara en ny ringled byggs runt Trelleborg.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Revansch för potatisodlare

Efter förra årets torka ser årets potatisskörd ut att bli betydligt bättre. Hektarskörden av matpotatis beräknas till 33 050 kilo per hektar. Det är 18 procent mer än 2018, uppger Statistiska centralbyrån (SCB).

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

HIF-mittfältaren: "Jag behöver hitta speltid"

Mattias Almeida om tuffa tiden, framtiden och positionsfrågan..

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Statliga pengar till ny smartdata-satsning i Helsingborg

Miljoner till nytt datalaboratorium..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Beatrice Ask blir landshövding

Regeringen har utsett Beatrice Ask (M) till landshövding i Södermanlands län. Förordnandet som landshövding och chef för länsstyrelsen i Södemanland gäller från och med den 1 januari 2020 till och med den 31 mars 2023, enligt ett pressmeddelande från re.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Handke-debatten ”avslöjar vår världsbild”

För fem år sedan orsakade Peter Handkes Ibsenpris en uppslitande debatt i Norge. Reaktionerna efter att han fick Nobelpriset har följt samma mönster i Sverige. De polariserade ställningstagandena avslöjar vår egen världsbild, enligt en litteraturvetare..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

NCC bygger ”supersjukhus” i Danmark

Byggbolaget NCC har tecknat kontrakt med Region Hovedstaden för bygget av första fasen av det nya "supersjukhuset" på Nordsjälland. Enligt ett pressmeddelande från företaget utgör kontrakten för första fasen i projektet cirka 1,7 miljarder kronor av det.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Minskad orderingång till industrin

Industrins orderingång minskade med 1,9 procent i oktober jämfört med september. Jämfört med motsvarande månad i fjol minskade orderingången med 5,4 procent, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Orderingången från hemmamarknad.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Högre produktion i näringslivet

Produktionsvärdet för det totala näringslivet ökade med 0,2 procent i oktober jämfört med september, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med motsvarande månad i fjol steg produktionen med 0,4 procent. Industrins produ.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nu avgörs årets ”Idol” i Globen

Årets "Idol" går in på upploppet. Finalisterna Tusse Chiza och Freddie Liljegren har lämnat motståndarna bakom sig och nu ställs de mot varandra en sista gång. Tolv deltagare har blivit två.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Nytt anhållande i mordutredning

En man som misstänks för skyddande av brottsling i utredningen om en 17-årig flickas död i Uddevalla blev i går anhållen på nytt, uppger P4 Väst. – Han togs in för förhör, säger Tommy Nilsson, som är mannens advokat, till Sveriges Radio Ekot. Enligt Nil.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.