Sydsvenskan > Sport

Wednesday, 11 December, 02:21

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 08:40

Dystert inom industrinInköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i november till 45,4, jämfört med 46,0 månaden före. "Aktiviteten i industrin fortsatte att minska för tredje månaden i rad till nivåer vi inte sett sedan 2012 och ännu finns det inga en.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dystertinom , industrin
YLE - 27 dec 13 kl. 11:23

Industrin ser rätt dystert på ekonomin

Den finländska industrisektorn ser relativt dystert på konjunkturläget, visar Näringslivet EK:s förtroendebarometer för december. Den så kallade förtroendeindikatorn, som beskriver konjunkturläget, var i december klart under långtidsmedeltalet. Förtroendeindikatorn för december är oförändrad jämfört med november.

YLE - 17 jul 14 kl. 07:56

Inte så dystert i Jakobstad trots allt

Den traditionella industrin håller på att dö bort, inte minst i Jakobstad där till exempel Rettig och Componenta säger upp folk. Men framtiden är inte så dyster som man kunde tro, enligt Mats Löfberg på Österbottens TE-central. Löfberg säger till Yle Keski-Pohjanmaa att nya arbetsplatser skapas hela tiden, trots de stora uppsägningarna inom industrin.

YLE - 07 aug 13 kl. 09:54

Dystert i alla branscher

Efter lite optimism under våren har företagens förväntingar gällande ekonomin igen vänt mot det sämre, visar Näringslivet EK:s färska barometer. Utsikterna för årets andra halvår ser dystrare ut. Det allmänna konjunkturläget väntas försvagas i någon mån inom det närmaste halvåret inom byggbranschen, industrin och bland serviceföretag.

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 12 kl. 19:03

Dystert i år - men bättre 2013

Dystert så det förslår, men 2013 blir det något bättre i Sverige och Värmland. Det beskedet kommer från Svenskt Näringsliv, som under tisdagen presenterade sin konjunkturrapport. ?

YLE - 08 mar 13 kl. 08:55

Dystert för industrin i januari

Industriproduktionen föll med nästan fem procent i januari jämfört med samma månad i fjol, uppger Statistikcentralen. Produktionen minskade mest inom el- och elektronikindustrin, med nästan 15 procent, medan den inom metallindustrin minskade med ungefär 12 procent. Preliminära siffror visar att industriproduktionen för hela fjolåret minskade med 2,2 procent jämfört med 2011.

DI - 01 nov 19 kl. 08:32

Oväntat dystert i den svenska industrin i oktober

Inköpschefsindex för den svenska industrin sjönk till 46 i oktober från 46,1 i september..

DI - 16 apr 12 kl. 14:33

Dystert för New Yorks industrier

Affärsförhållandena för industrin i delstaten New York försämrades i april jämfört med månaden före..

HBL - 18 jan 13 kl. 05:30

Inte fullt så dystert

I slutet av februari samlas regeringen till sin halvtidsgranskning. Utgångspunkten är regeringsprogrammets skrivning om att statens finanser ska balanseras under mandatperioden.Skuldsättningen ska minska och underskottet i statsfinanserna pressas under en procent av BNP.

HBL - 29 jul 13 kl. 09:17

Konsumenterna ser dystert på ekonomin

Konsumenternas och industrins förtroende för ekonomin har försvagats.Enligt Statistikcentralen är konsumenternas förväntningar på ekonomin och speciellt sysselsättningen nu dystrare än i juni.

Förtroendeindikatorn låg i juli på 5,0 medan den i juni var 8,1.

Trelleborgs Allehanda - 02 jan 14 kl. 07:09

Industrin går i sidled

Foto: Fredrik Sandberg / TT

De senaste månaderna vittnar om en jobbig vardag i svensk industri. Våra industriföretag talar om att de går i sidled - ett nytt begrepp och det sker på en nivå väsentligt lägre än den som gällde 2006 -2008, då allt pekade uppåt. Trots all medial information om en fortsatt svag industrikonjunktur i Sverige och i Europa har vi i Trelleborg ett gäng politiker och tyckare som förblindat upprepar sitt mantra om snabb tillväxt, inte normal tillväxt utan till exempel vidlyftiga 50 procent tillväxt i lastbilstrafiken bara en ny ringled byggs runt Trelleborg.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Allvarlig olycka söder om Avesta

En allvarlig trafikolycka har inträffat på riksväg 70 vid Brovallen, söder om Avesta, i Dalarna. En lastbil och en personbil hamnade i diket och båda förarna klämdes fast i sina fordon. Det är oklart om en kollision hade inträffat, enligt polisen.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Lettland blev ny munsbit för Sverige

Tre raka segrar och 49–4 i målskillnad. Sveriges innebandydamer gick igenom gruppspelet som en ångvält och mycket talar för att det fortsätter på samma sätt i kvartsfinalen. – Det kändes som att vi hade powerplay hela tiden, säger Isabell Krantz till Ka.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Areej Almansory dekonstruerar den svenska flaggan

Sveriges flagga i fokus på utställning i Staffanstorp..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Avgörande minut tog Liverpool vidare

Mästaren var illa ute. Men en effektiv minut var till slut det som behövdes för att Liverpool skulle knäcka Salzburg på bortaplan, 2–0 till slut, och gå vidare till slutspel i Champions League. När Napoli petade in det ena målet efter det andra hemma mo.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kidnappade från norskt fartyg frisläppta

Nio sjömän som kidnappades från ett norskägt fartyg utanför Benin för ungefär en månad sedan har släppts fria. "De nio besättningsmedlemmarna som kidnappades på MV Bonita har släppts och är i säkerhet", meddelar det norska sjöfartsverket. De nio persone.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Bildextra: Se bilder från Nobelfesten

Årets Nobelpristagare tog emot sina medaljer och därefter drog banketten igång.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Ännu en NHL-tränare får sparken

Dallas Stars sparkar tränaren Jim Montgomery. Han är den senaste i raden av NHL-ledare som tvingas bort på grund av sin ledarstil. Jim Montgomery får sparken från Dallas Stars, där bland annat svenskarna John Klingberg och Mattias Janmark spelar.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Pensionärernas jullunch slopas av kommunen

”Stort administrativt arbete” och risk för lagbrott bakom slopad tradition..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Yngsta ledaren –i kvinnodominerat styre

Finlands riksdag har röstat fram världens yngsta regeringschef. 34-åriga Sanna Marins tillträde uppmärksammas världen över, särskilt som alla fem regeringspartier i Helsingfors nu leds av kvinnor. Marin godkändes som väntat av riksdagen vid omröstningen.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Försvarsmissar får S att förlora på hemmaplan.

Även vanligtvis trogna supportrar börjar nu tröttna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.