Världen Idag > Nyheter

Monday, 09 December, 09:24

Världen Idag - 01 dec 19 kl. 07:00

Vill förmedla Guds kärlek på söndagEn adventsgudstjänst med inslag på samiska och finska hålls på söndag i Luleå domkyrka. Liksom i många andra kyrkor väntas ovanligt många komma på gudstjänsten. – Människor som kanske söker och ännu inte har formulerat sin tro upplever det lättare att komma till kyrkan, säger biskopen Åsa Nyström till Världen idag..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Guds, Luleå, Åsa Nyström, Världen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill förmedla, Guds, kärlek, söndag
YLE - 25 jan 16 kl. 10:25

Frivilliga är livsviktiga för församlingen

Anna Edgren är tvåbarnsmamma i en regnbågsfamilj och jobbar till vardags som kulturkoordinator för fritidssektorn i Åbo. Fritiden ger hon åt Åbo svenska församling. Anna Edgrens engagemang i församlingen började med att hon valdes in i församlingsrådet för snart tio år sedan.

Alingsås tidning - 16 nov 18 kl. 07:20

”AMTS har sedan länge haft en speciell plats i mitt hjärta”

Under tre helger, med premiär fredag 23 november, ger Alingsås Musikteatersällskap musikalen Rent på Palladium. Sju av alla dem som är engagerade i produktionen bloggar den här veckan om uppsättningen. Söndag 18 november Jajamän, då har denna veckan tagit slut.

SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 07:08

Musiken drabbade Ale Möller

Han började med att spela jazz och har sedan fortsatt med bland annat grekisk musik, svensk folkmusik och blues. Ale Möller kallar sig själv ”en musikantisk resenär”. På måndag kommer han till Växjö teater för en blueskonsert tillsammans med Eric Bibb och Knut Reiersrud.

YLE - 03 okt 15 kl. 19:55

Jacob Sundström från Karleby årets vinnare i MGP

Årets vinnare i MGP-finalen blev 14-årige Jacob Sundström från Karleby med låten Min dröm. Jacob hade startnummer sex bland de tio finalisterna och imponerade både på juryn och publiken. Rocklåten Min dröm handlar, precis som titeln avslöjar, om honom själv och hans dröm.

Skånskan - 28 nov 16 kl. 09:36

Han ska bevara freden

En förkärlek för utmaningar och en längtan efter äventyr förde Alexander Belin till ett liv inom försvarsmakten. I dagarna beger han sig till Mali, för att delta i den svenska FN-insatsen där.PROFILEN
Namn: Alexander Belin
Ålder: 31
Gör: Plutonchef vid 71:a bataljonen på P7
Bor: Malmö
Intressen: ”Resa, resa och resa!

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Isbrytarna är redo för vintern

Den riktiga vintern nalkas, också för landets isbrytare. Sjöfartsverket har utfärdat isklassningsrestriktioner som gäller från och med idag, lördag, för fartyg som ska trafikera hamnar mellan Karlsborg utanför Kalix och Skelleftehamn utanför Skellefteå. Som den första av de fem statsisbrytarna kommer Ale att vara beredd att hjälpa till.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Polisen efter morden i Malmö: Vi ska inte vara naiva

Två dödsskjutningar på tre dygn i Malmö – trots att polisen arbetar utifrån en särskild nationell händelse, Operation rimfrost. Att få bukt med skjutningarna på kort tid är, enligt polisen, svårt. – Vi ska inte vara naiva, säger Stefan Sintéus, kommenderingschef för insatsen..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Jönköpingsförsamling släppte lovsångsalbum

Att lyssna in Guds Andes puls. Med den inställningen har Jönköpingsförsamlingen International Church gjort ett nytt album, Heartbeat of the river, som haft release i dagarna..

Världen Idag - Igår: 09:00

För Nathalie har det viktigaste blivit att följa Jesus

Efter en av alla festnätter slog ångesten till hos Nathalie Bencic. Då vände hon sig till Gud, och där påbörjade hon vägen bort från alkohol, festande och lösa relationer. I flera år har hon stött och blött frågan om sex före äktenskapet och landat i en ny syn på relationer..

Världen Idag - Igår: 19:00

Kyrkoledare vill se bön för konvertiter

En nationell bönedag för konvertiter i asylprocessen är utlyst torsdagen den 16 januari. Initiativtagare är styrelsen för Sveriges kristna råd (SKR), som valt samma datum som ljusmanifestationer hölls i flera svenska städer förra vintern..

Världen Idag - Igår: 12:00

Citykyrkans julkonsert i Örebro är slutsåld – igen

Imorgon kväll, söndag, kommer Konserthuset i Örebro att fyllas av musik, dans och julevangelium. Det är Citykyrkan i Örebro som för andra året håller sin konsert där. Konserten var slutsåld en vecka före föreställningen..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Den kristna antisemitismen under lupp

Antisemitismen innehåller många olika element, inte bara främlingsfientlighet eller rasteorier. Det säger fil dr Susanna Kokkonen, som varit chef för Förintelsemuseet Yad Vashems kristna vänner i Jerusalem och som studerat den kristna antisemitismen..

Världen Idag - I förrgår: 00:10

Både fängelser och evangelium behövs

Hur ska man se på brott och straff? Är långa fängelsestraff den bästa metoden att minska brottsligheten i ett land, eller är det mer effektivt – och mer humant – med lägre straffskalor och mer fokus på rehabilitering? Är brottsligt beteende en sjukdomsliknande aktivitet eller en medveten ond handling som verkligen bör straffas hårt i relation till brottets art?

Världen Idag - I förrgår: 23:50

Frankrike: Antisionism är antisemitism

En resolution som gör gällande att antisionism är antisemitism har blivit antagen av den franska nationalförsamlingen. Dagens antisemitism avancerar med antisionismen som täckmantel, uppges flera ledamöter ha påpekat..

Världen Idag - I förrgår: 11:41

Justin Bieber uppmanar sina fans att be till Gud

Justin Bieber har under senare år berättat om hur han återfunnit den kristna tro han lämnade under sin tonårstid. Nu uppmanar världsstjärnan sina många fans att prata med Gud..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.