Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 12 December, 13:07

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 08:06

Skanskas vägbygge i Florida – en dödsfällaFloridamotorvägen I-4 Ultimate som Skanska bygger är en dödsfälla. Totalt har fem arbetare dött sedan 2016 men inte på grund av trafikanter, skriver Dagens industri. Istället har arbetarna dött av att betongbalkar fallit på dem eller att stål slungats från en grävskopa mot huvudet. Enligt källor beror det höga dödstalet på att förbättrad lönsamhet prioriteras framför säkerheten. Efter det senaste dödsfallet har Floridas trafikmyndighet krävt att en handlingsplan upprättas för att förebygga fler tragedier.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Florida, Ultimate, Skanska, Dagens, Floridas, Anders Danielsson, Skanskas, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skanskas, vägbyggei , Floridaen , dödsfälla
DI - 01 dec 19 kl. 15:07

Dödens väg – Skanskas prestigebygge skördar människoliv

I Skanskas jakt på bättre lönsamhet vid det stora motorvägsbygget I4 Ultimate i Florida har bygget blivit en dödsfälla….

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Här är börsproffsens 10 aktiefavoriter

Ett av börspappren på topplistan bedöms kunna rusa 77 procent, framgår det. Di.se berättar med hänvisning till Bloomberg om de tio aktierna som får köprekommendationer av samtliga analytiker som bevakar bolagen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Volvos ex-miljöchef sågar suv-hajpen

”Djupt olyckligt”, säger han om den populära men klimatfarliga biltypen. På 1990-talet var Axel Wenblad miljöchef på Volvo. I dag är han ordförande för Världsnaturfonden WWF och han får ihop det när Volvo Cars å ena sidan säger sig värna miljön, å den andra säljer stora, tunga suvar som aldrig tidigare.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Digital vård redo att ta nästa kliv

Digitala vårdbesök kan i större utsträckning kombineras med fysiska insatser. En vårdjätte vill att sjukvårdssystemet förändras i grunden. Det är Towa Jexmark, innovationschef på vårdjätten Ramsay Santé, som uttalar sig för DI Digital.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Var du smart och satsade på rätt kort?

Missa inte dagens techbrief med gott och blandat om bästa investeringen under 2010-talet och senaste nytt om efterlängtat spel.  Det är 2010-talets bästa investering Kan du gissa vad du borde satsat på, om du inte redan gjort det?
Jo men visst är svaret bitcoin.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Efter konfliktfyllda hösten – AIK:s vd avgår

AIK fotbolls vd Jens T Andersson avgår, meddelar klubben via ett pressmeddelande. Andersson och övrig klubbledning har haft en spänd relation till lagets supportergrupper. I ett pressmeddelande under torsdagen skriver Andersson: ”Det arbete som jag såg framför mig när jag tillträdde som klubbdirektör har startats och på flera områden också avslutats.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Skistar får ny vd från Ikea

Skidanläggningsbolaget Skistar har utsett Stefan Sjöstrand till ny vd. Han kommer att tillträda senast den 11 juni nästa år. Sjöstrand kommer närmast från Ikea där han arbetat i 13 år på olika positioner och nu närmast som Commercial & Digital Manager på Ingka Centres.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bezos utnämnd till årtiondets affärsman

Världens finanschefer utser Jeff Bezos till årtiondets affärsman. Han klår därmed flera namnkunniga konkurrenter. Amazons grundare Jeff Bezos anses vara den mest imponerande affärsmannen enligt de flesta av de tillfrågade finanscheferna, enligt en undersökning från CNBC.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nordea upprepar: Dumpa inte H&M-aktien

Klädjätten H&M väntas fortsätta att återta marknadsandelar. Det skriver Nordea i en kommentar. Nordea upprepar sin behåll-rekommendation för klädaktien.

Dagens PS - 4 timmar sedan

AFV levererar två skållheta köptips

Affärsvärlden rekommenderar köp av Rottneros och Studsvik i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta tör Gränges och Skistar. Aluminiumbolaget Gränges nya förvärv i Polen är strategiskt rätt, men på kort sikt tätnar orosmolnen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Fungerar Sveriges välfärdssystem bra?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Miljarderna har runnit väg ut ur det svenska välfärdssystemet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.