YLE > Finland

Tuesday, 10 December, 04:36

YLE - 02 dec 19 kl. 08:03

IS: Utrikesminister Haavisto försökte i smyg få hem de finländska IS-barnenUtrikesminister Pekka Haavisto försökte tvinga tjänstemän vid utrikesministeriet att få hem de finländska IS-barnen vid lägret al-Hol i Syrien, enligt källor från utrikesministeriet till tidningen Ilta-Sanomat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Haavisto, IS, Pekka Haavisto, Hol, Syrien, Ilta-Sanomat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IS Utrikesminister, Haavisto, försöktei , smyg, , hemde , finländska IS-barnen
YLE - 02 dec 19 kl. 08:03

IS: Utrikesminister Haavisto försökte få hem de finländska IS-barnen – men ville inte ta ansvar för beslutet

Utrikesminister Pekka Haavisto försökte få en tjänsteman vid utrikesministeriet att fatta beslutet att hemförlova de finländska IS-barnen vid lägret al-Hol i Syrien, enligt källor från utrikesministeriet till tidningen Ilta-Sanomat..

YLE - 02 dec 19 kl. 13:42

Utrikesutskottet kräver förklaring av Haavisto gällande hans påstådda försök att pressa tjänsteman

På måndagsmorgonen rapporterade tidningen Ilta-sanomat att utrikesminister Pekka Haavisto (Gröna) enligt källor försökte få en tjänsteman vid Utrikesministeriet att fatta beslutet att ta hem de finländska IS-barnen vid lägret al-Hol i Syrien. Utrikesutskottet vill ha en förklaring..

Nyan - 16 jan 18 kl. 06:00

Dj Haavisto bjöd på favoriter på Bastun

Pekka Haavisto (Gröna) besökte Åland på måndagen. Bland freds- och miljösamtal bjöd även presidentkandidaten på sitt nya grepp – som dj. – Det är en kampanjgrej.

YLE - 09 feb 15 kl. 16:56

Tuomioja firar sin långa tid som i utrikesminister på flyget

Utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP) har precis i dag innehaft utrikesministerposten den längsta tiden i Finlands historia. Han firar dagen i arbetets tecken, säger han själv. Tuomioja har varit utrikesminister i sammanlagt 3 940 dagar.

Sydsvenskan - 11 apr 16 kl. 05:48

Kerry besökte monument i Hiroshima

John Kerry och några andra av G7-ländernas utrikesministrar har besökt minnesplatsen för världens första kärnvapenattack i Hiroshima.Ministrarna hedrade i Hiroshima Peace Memorial Park minnet av offren för USA:s bombningar av den japanska staden de sista dagarna av andra världskriget, den 6 augusti 1945.Det är första gången som en amerikansk utrikesminister besöker platsen.

HBL - 31 mar 13 kl. 14:56

Utrikesminister Tuomioja besökte Jemen

Utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP) har besökt Jemen. Tuomioja diskuterade i dag de kidnappade finländarna med ledarna i Jemen.Det finska paret rövades tillsammans med österrikisk man bort i december.

NSD - 23 nov 12 kl. 13:03

Tunisiens utrikesminister i Sverige

Tunisiens utrikesminister Rafik Abdussalem har på fredagen träffat den svenska regeringen. Abdussalem, som besökte Gazaremsan innan vapenvila mellan Israel och palestinska grupper meddelades, betonar att banden mellan Tunisien och Europa är mycket starka. Samtidigt ser han möjlighet att utöka samarbetet i takt med att Tunisien bygger om sitt politiska system, en process han beskriver som "uppmuntrande"..

YLE - 15 apr 13 kl. 19:09

CKP:s lista förbjudet ämne då Tuomioja besökte Moskva

Utrikesminister Erkki Tuomioja har i dag träffat sin ryske kollega Sergej Lavrov i Moskva. Utrikesministrarna tog upp många heta frågor under sitt möte på måndagen. Men frågan om hur president Vladimir Putin hamnade på den finländska Centralkriminalpolisens lista var ett förbjudet ämne på presskonferensen efteråt.

EU-Bloggen - 06 nov 14 kl. 22:43

Lettlands utrikesminister kommer ut

I proudly announce I’am gay… Good luck all of you… — Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics) November 6, 2014 Nu ikväll tillkännagav Edgars Rinkēvičs att han är homosexuell och kommer ut i offentligheten. 41-årige Edgars Rinkēvičs från Jürmala är Lettlands utrikesminister sedan 2011 och han är en aktiv politiker i Lettlands twittersfär. När jag besökte Riga i […].

Regeringen - 08 feb 16 kl. 15:11

Statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström besökte London för att delta i givarkonferens för Syrienkrisen

Den 4 februari deltog statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström i givarkonferensen, ”Supporting Syria and the Region”, i London. Människor ska inte tvingas fly för sina liv och att kunna hjälpa fler på plats eller i konfliktens närområde är en viktig del i regeringens och EU:s arbete för att hantera den rådande flyktingkrisen..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Rehabiliteringspatienter i Borgå gläds över donerade tv-apparater: ”Det här borde fler tänka på”

I november reagerade Borgåbon Tony Eklund på en artikel där tidningen Itäväylä uppmärksammade bristen på tv:ar i Näse rehabiliteringscenter. Han tog saken i egna händer – och två veckor senare har centret 29 nya tv:ar..

YLE - 45 minuter sedan

Finland får ny regering – Här är dagens tidtabell

Idag klockan 14.15 samlas riksdagen för att godkänna Sanna Marins tillträde som statsminister. Samtidigt sker flera ministerbyten.

YLE - 9 timmar sedan

Utrikesministern och utrikesministeriet utreds av justitiekanslern med anledning av finländarna i flyktinglägret al-Hol

Justitiekansler ska starta en utredning gällande frågan om finländare som sitter kvar i flyktinglägret al-Hol i Syrien..

YLE - 12 timmar sedan

De Gröna går med i nya regeringen – byter inte ut ministrarna

De Gröna vill fortsättningsvis vara med i regeringen. Partiet byter inte ut sina nuvarande ministrar i regeringen ledd av SDP:s Sanna Marin.

YLE - 11 timmar sedan

Maria Ekman-Koli: Pappa borde ha fått vård på svenska på Lojo sjukhus

De flesta svenskspråkiga patienter får vård på svenska på Lojo sjukhus. Men ibland går det fel. Helt fel..

YLE - 11 timmar sedan

Pekka Haavisto har diskuterat konflikterna på Utrikesministeriet i dag - alla tjänstemän anser inte att det är en hemsk arbetsplats

Utrikesminister Pekka Haavisto (De gröna) har diskuterat den inflammerade arbetsmiljön på ministeriet med en del av personalen i dag. Samtidigt uppger andra tjänstemän för Svenska Yle att de inte alls upplever att Utrikesministeriet skulle vara en hemsk arbetsplats..

YLE - 12 timmar sedan

De Gröna fortsätter med samma ministrar

De gröna vill fortsättningsvis vara med i regeringen. Partiet byter inte ut sina nuvarande ministrar i regeringen ledd av SDP:s Sanna Marin.

YLE - 12 timmar sedan

Live: Ohisalo: De Gröna fortsätter med samma ministrar - har förtroende för Haavisto

De gröna byter förmodligen inte ut sina nuvarande ministrar i regeringen ledd av SDP:s Sanna Marin..

YLE - 12 timmar sedan

Föräldrarna tillät inte sin 15-åriga dotter könskorrigerande behandling - barnet omhändertogs och testosteronbehandlingen inleddes

Finländska föräldrar förlorade vårdnaden om sin minderåriga dotter då de inte lät henne påbörja hormonbehandlingar för att korrigera sitt kön. Enligt Seta är det barnskyddets skyldighet att hjälpa om barnets bästa åsidosätts..

YLE - 12 timmar sedan

Vänsterförbundet fortsätter i regeringen som förr - ordförande Li Andersson hoppas käbblet inom regeringen är över

Vänsterförbundet sköter omstarten för regeringen utan några förändringar. Partiets ministrar fortsätter som förr, har partiet beslutat på måndagen. Ordförande Li Andersson säger sig hoppas på mindre gnabb mellan regeringspartierna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.