Nyan > Svenskfinland

Sunday, 08 December, 23:04

Nyan - 02 dec 19 kl. 08:00

Katajamäki blir kommundirektörRaine Katajamäki valdes enhälligt till Eckerö kommuns nya direktör av kommunfullmäktige på onsdagskvällen. – Vi tyckte han hade de referenser som passade in hos oss, säger vice ordförande John Hilander som bland annat nämner hans tid som riksdagsassistent för Svenska rikssdagsgruppens ordförande Stefan Wallin. Han arbetar för tillfället som rättssakkunnig vid landskapsregeringens enhet för rättsliga och internationella frågor. – Han ger ett jättebra första intryck och det brukar säga ganska mycket om en person, säger Hilander. Tanken är att han ska tillträda efter årsskiftet och att avgående kommundirektör Arsim Zekaj jobbar tillsammans med honom i en övergångsperiod.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Katajamäki, Eckerö, John Hilander, Svenska, Stefan Wallin, Hilander, Arsim Zekaj, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Katajamäkiblir , kommundirektör

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Sanna Marin blir Finlands nästa statsminister

Socialdemokraternas partifullmäktige valde på söndagen partiets första vice ordförande Sanna Marin som kandidat tilMarin fick 32 av de 61 avgivna rösterna. l posten som statsminister.
Sanna Marin är andra mandatperiodens riksdagsledamot och var kommunikationsminister i Antti Rinnes regering.

Nyan - 4 timmar sedan

Mopedbilsförare fick 161 euro i böter

På söndagen påträffade en civil polisbil en mopedbilsförare som använde sin mobiltelefon under färden vilket påverkade dennes uppmärksamhet. Föraren saknade också bälte, bromslamporna fungerade inte och två av däcken saknade godkända dubbdäck. Personen delgavs 161 euro i böter och misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och flera fall av trafikförseelse.

Nyan - 4 timmar sedan

Förare blåste 2,3 promille på Svibybron

Polisen kontrollerade nykterheten på Svibybron på söndagen och en förare visade sig ha cirka 2,3 promille alkohol i blodet. ”Misstänkt grovt rattfylleri registrerades och körkortet togs omhand av polis”, skriver polisen i ett utskick. (fb)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 5 timmar sedan

Tre viktiga poäng för MLK

TENNIS. Mariehamn lawn-tennisklubb (MLK) tog tre poäng i hemmamötet mot tabelltrean ETS och lämnar därmed nedflyttningsplatsen i division 1.
– Ärligt talat känns det riktigt bra.

Nyan - 12 timmar sedan

75-årig åländsk man försvunnen i Stockholm

Sent på lördagseftermiddagen anmäldes en åländsk 75-årig man vid namn Börje försvunnen i Stockholm. – Hans fru tappade bort honom på Skansen. Vi har inget specifikt sökområde och är tacksamma om vi kan få allmänhetens hjälp, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Nyan - 13 timmar sedan

Singelolycka i Jomala

Strax före klockan två natten till söndag kom larmet om en trafikolycka i Jomala. – Det var en singelolycka, en bil som kört av vägen vid Godbyvägen. Inga personskador, säger befäl Ted Andersson.

Nyan - Igår: 20:42

Paketbilsförare misstänks för grovt rattfylleri

Under lördagen utförde polisen trafikkontroller i Jomala och Finström. En paketbilsförare visade sig ha drygt 1,65 promille alkohol i blodet och misstänks för grovt rattfylleri. Polisen fick också in en anmälan om en kraftigt berusad person som greps på basen av polislagen.

Nyan - Igår: 12:36

Här är ålänningarna som gick på bal

Som traditionen bjuder samlades ålänningar till gemensam fotografering på självständighetsbalen. Från vänster: Nayab Ikram, Noora Löfström, Mats Löfström, Peter Lindbäck, Marlene Lindbäck, Roger Nordlund, Gunilla Nordlund, Kati Kalliomäki och Carl-Gustav Lindén. Totalt var 1700 personer inbjudna till Presidentens slott i Helsingfors för att fira Finlands 102 år.

Nyan - I förrgår: 13:40

Högtidlig uppvaktning vid minnesstenen

Ett 50-tal personer personer samlades vid Ålands krigsveteraners minnessten i Mariehamn för att hedra dem som stupade i kriget och beskåda den traditionsenliga kransnedläggningen på självständighetsdagen. Marcus Gustafsson spelade på trumpet, psalmen ”Vår Gud är oss en väldig borg” sjöngs och Mariehamns församlings kyrkoherde Mari Puska höll tal. – Krigsveteranera på Åland hedrar dem som kämpade för Finlands självständighet, sa Krigsveteranerna på Ålands ordförande Ann-Gerd Steinby vid kransnedläggningen.

Nyan - I förrgår: 11:16

Nyan-klänningen visas på museet

Iklädd en klänning till största tillverkad av Nya Åland-tidningar fick Nyans chefredaktör Anna Björkroos stor uppmärksamhet under förra årets självständighetsbal på Presidentens slott i Helsingfors. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.