Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 14 December, 07:21

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 07:53

Riskkapitalbolag och vd:n lägger bud på OpusSearchlight Capital Partners lägger bud på bilbesiktningsbolaget Opus. Erbjudandet är på 7,75 kronor per aktie i kontanter vilket värderar Opus till 2,25 miljarder kronor. Premien i erbjudandet är cirka 30 procent jämfört med fredagens stängningskurs och cirka 41 procent jämfört med den volymviktade snittkursen de senaste tre månaderna. Formellt läggs budet av Ograi Bidco som är ett nybildat företag som indirekt ägs av Searchlight Capital Partners. Opus vd Lothar Geilen deltar tillsammans med Searchlight i budet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Opus, Capital Partners, Ograi Bidco, Searchlight Capital Partners, Lothar Geilen, Searchlight, Magnus Greko, Jörgen Hentschel, Riskkapitalbolag, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskkapitalbolagoch , vd:nlägger , bud, Opus
Realtid - 02 dec 19 kl. 08:02

Riskkapitalbolag lägger bud på Opus – styrelsen utvärderar budet

Riskkapitalbolag lägger bud på Opus, Hemfosa förvärvar fastigheter i Finland och Asienbörserna stiger på bred front. Det och mer finns att läsa i morgonens morgonsvep..

VA - 24 mar 11 kl. 12:56

Många intressanta Astra Tech-bud

24 mars Astrazeneca befinner sig för närvarande i en granskningsprocess av de bud som inkommit på den svensk-brittiska läkemedelskoncernens dentalbolag Astra Tech. Det bekräftar Astrazenecas svenska presschef Ann-Leena Mikiver för Nyhetsbyrån Direkt. "Vi har fått in bud av lite olika karaktär som vi tittar på nu och vi arbetar med det så fort vi kan", säger Ann-Leena Mikiver.

DN - 18 apr 17 kl. 15:17

SCA ratar bud på hygien och skog

Förra veckan avslöjade DN att ett par internationella riskkapitalbolag lagt ett bud på SCA:s hygiendel på dryg 200 miljarder kronor. Nu kan DN presentera fler detaljer. Bolaget har avvisat bud på hygiendelen och på skogsdelen, uppger flera källor.

DI - 12 apr 17 kl. 20:30

Uppgifter: Bud på SCA:s hygiendel värt 200 miljarder

Budgivningen om SCA:s två delar är i full gång. Enligt Dagens Nyheter har riskkapitalbolag lagt ett bud på drygt 200 miljarder på SCA:s hygiendel..

Affärsvärlden - 22 feb 13 kl. 15:10

Riskkapitalbolag lägger bud på Atlas Copco-konkurrent

Riskkapitalbolaget KKR ska ha bjudit cirka 3,68 miljarder dollar, en nivå 11 procent högre än torsdagens stängningskurs, för det amerikanska kompressor- och pumpbolaget Gardner-Denver..

SvD - 13 apr 17 kl. 07:59

Riskkapitalbolag bjöd 200 miljarder för SCA:s hygiendel

För några veckor sedan lade ett par internationella riskkapitalbolag ett bud värt drygt 200 miljarder kronor på SCA:s hygiendel. Det skriver Dagens Nyheter på onsdagskvällen, med hänvisning till ej namngivna källor..

PrivataAffärer - 01 nov 18 kl. 08:20

Di: Flera aktörer förbereder bud på Billerud Korsnäs

Det skriver Dagens industri i torsdagens tidning med hänvisning till källor. ”Ett stort amerikanskt riskkapitalbolag, och sedan en kinesisk grupp inom packaging”, säger en industrikälla till tidningen om vilka som just nu är de hetaste intressenterna. Billerud Korsnäs har backat från nivåer kring 140 kr i våras till att nu noteras en bit över 100-kronorsstrecket, bland annat på grund av problem för den nya stora investeringen i Gruvön.

IDG - 17 okt 12 kl. 14:03

Bud på gång i Atea

Ett riskkapitalbolag för samtal med styrelsen och enskilda aktieägare i Atea om ett möjligt bud på bolaget..

Affärsvärlden - 02 jul 14 kl. 09:25

DI: Stor chans för ett bud på bilsäkerhetsföretaget

Chansen för ett bud på Autoliv är hög, och det kan komma både från industriella konkurrenter och från riskkapitalbolag. Det skriver Dagens Industri i sitt senaste nummer..

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 16 kl. 09:07

EQT lägger bud på Apollos ägare

Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT har lagt ett kontantbud värt omkring 1,35 miljarder schweiziska franc (drygt 11 miljarder kronor) på den schweiziska resekoncernen Kuoni. I Kuoni ingår bland annat reseföretaget Apollo.Kuonis styrelse har enligt ett pressmeddelande enhälligt accepterat budet, som med 370 schweiziska franc per aktie innebär en premie på 34 procent jämfört med snittpriset på Kuoni-aktien i handeln på Zürichbörsen de gångna 60 dagarna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

En dag innan tullarna: USA och Kina tecknar avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Kina och USA överens om FAS ett-avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Vad är egentligen ”digital vård”?

Många har säkert hört begreppet ”digital vård” förut. Men vad betyder det? Hur ser vården ut i framtiden?

Dagens PS - 18 timmar sedan

Volvo lastbilars vd kritisk: ”Jobba bort hindren”

Volvo lanserar nu sin första ellastbil för längre sträckor. Modellen är i konceptstadiet och företagets ansvariga går ut med några åtgärder som bör tas för att projektet ska ros i hamn.  Volvo Trucks har tidigare i år börjat sälja ellastbilar för stadsbruk och har nu alltså på allvar satt igång sin satsning på motsvarande lastbilar för längre sträckor.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Per Bolund i blåsväder – anmäls till KU

Per Bolund (MP) anmäls till Konstitutionsutskottet för uttalanden han gjorde i november angående Swedbanks misstänkta penningtvätt. Det är moderaten Mattias Karlsson (M) som gör anmälan då han anser att Bolund som finansmarknadsminister kan ha haft speciell insyn i Swedbank. I en intervju med Dagens Industri 8 november sade finansmarknadsminister Per Bolund följande gällande den amerikanska statens utredning av Swedbank efter misstänkt penningtvätt: ”Vi har en dialog med myndigheter i många länder, däribland USA, och vi tycker inte att man ska varna för mycket eller ha för stor oro för att man skulle gå hela vägen till den typen av sanktioner.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Gård för 100 miljoner överst på tronen

Leder ligan över dyraste försäljningarna. ”Det finns vissa attribut som är mer populära än andra”. Det säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, apropå på bostadssajtens topplista över dyraste objekten i år.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Hon utses till världens mäktigaste kvinna

Tre politiska tungviktare tar pallplatserna när Forbes utser årets mäktigaste kvinnor i världen. Tar sig Greta också in på topp 100-listan? Etta på Forbes lista hamnar Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som varit med i den absoluta toppen på listan flera gånger.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Bloomberg spår ökad H&M-försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningssiffror för det fjärde kvartalet. Väntad försäljning enligt Bloomberg konsensus med 14 analytikers estimat ligger på 62.040 miljoner kronor.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Klippläge? Fem rykande aktietips inför nästa år

Även om börsen rusar i dag på positiva nyheter blir det stiltje på aktiemarknaden nästa år, tror proffset. DNB:s aktiechef Thomas Breivik lyfter fram fem nordiska aktier inför 2020, då han för övrigt alltså räknar med att börsen inte är på lika gott humör som i dag, fredag, efter brittiska valet och nyheten om att USA och Kina är överens om fas 1 i handelsavtalet. De fem aktier som åtnjuter aktieexpertens förtroende är säkerhetsbolaget Securitas, kontanthanteraren Loomis, köksinredaren Nobi (alla tre aktierna återfinns på Stockholmsbörsen), lågpriskedjan Europris på Oslobörsen samt läkemedelsbolaget Novo Nordisk på Köpenhamnsbörsen, framgår det på Di.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Ericsson landar 5G-order av Telenor

Telekomjätten Ericsson har fått i uppdrag av Telenor att modernisera och bygga Telenors 5G radio access nätverk. Det rapporterar Bloomberg. Telenor kommer också att använda utrustning från nuvarande RAN-leverantören Huawei för att upprätthålla 4G nätverk och uppgradera till 5G inom olika delar av Norge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.