YLE > Finland

Thursday, 12 December, 10:27

YLE - 02 dec 19 kl. 07:34

Hangö museum drömmer om lokal där alla besökare får plats - vill involvera Hangöborna i planeringenI flera årtionden har man vid Hangö museum drömt om att flytta till en ny lokal. Nu har kulturnämnden slagit fast att det finns behov för en lämpligare byggnad. Museichef Laura Lotta Andersson hoppas planerna kan vara klara till 2024 då staden fyller 150 år..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangöborna, Hangö, Laura Lotta Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hangö, museum, drömmerom , lokaldär alla , besökarefår , plats vill involvera Hangöborna i planeringen
YLE - 05 sep 19 kl. 04:32

Hangö museum vill ha ny och bättre lokal: "Stadens 150-åriga historia förtjänar det"

Nu ska en arbetsgrupp planera kommande verksamhet och lämpliga lokaler för Hangö museum..

YLE - 24 apr 17 kl. 17:22

I sommar kan allmänheten besöka nymanska stiftelsernas gård i Hangö

Gode man Antti Hannula har sedan mars ansvarat för de nymanska stiftelserna som kan ha vanskötts i årtionden. Den gamla styrelsen har nu inte längre rätt att vistas på Kofverhag gård och de privata grejerna är bortplockade. Istället planerar Hannula öppna gården för allmänheten och ställa ut stiftelsernas konst.

Cornucopia - 30 jul 17 kl. 08:30

Ryska flottans parad i S:t Petersburg - live

Sista söndagen i juli firar man flottans dag i det allt mer militariserade Ryssland. Bloggen rapporterar här live från S:t Petersburg (Piter). Firandet är valt på grund av ryska flottans första seger någonsin, vilket var över Sverige i sjöslaget vid Hangö Udd, där ryssarna upptäckte att det man inte har i kompetens, utbildning, utrustning, bra personal och bra ledning, fick man kompensera med en tsunami av kött.

YLE - 24 apr 17 kl. 17:22

Nu ska det bli ordning på de vanskötta nymanska stiftelserna

Gode man Antti Hannula har sedan mars ansvarat för de nymanska stiftelserna som kan ha vanskötts i årtionden. Den gamla styrelsen har nu inte längre rätt att vistas på Kofverhag gård och de privata grejerna är bortplockade. Istället planerar Hannula öppna gården för allmänheten och ställa ut stiftelsernas konst.

HBL - 24 maj 13 kl. 15:45

Eftertraktad museistatus glöms bort

Att bli av med ställningen som landskapsmuseum skulle vara en stor förlust för museet i Raseborg. Det gäller både prestige och ekonomi.? Inom stadens ledning och bland tjänstemän och förtroendevalda har man haft svårt att förstå vad det innebär att vi är ett landskapsmuseum.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Skottlossningen i Karis: Polisen tror det var den skottskadade mannen själv som bar på vapnet

Mannen som skadades i skottlossningen i Karis på söndagskvällen bar sannolikt själv på vapnet som avfyrades. Det uppger polisen nu..

YLE - 1 timme sedan

Mikko Koskinen blir statsminister Sanna Marins statssekreterare

Mikko Koskinen har valts till statsminister Sanna Marins statssekreterare. Det här bestämde SDP:s partistyrelse på torsdagen, rapporterar STT..

YLE - 1 timme sedan

Sandra Neuman fick diagnosen ADHD i vuxen ålder: “Äntligen fick jag ett svar på varför jag alltid glömmer ta mitt insulin”

Efter en tre år lång väntan fick Sandra Neuman diagnosen ADHD. Den gav svar på många frågor - till exempel varför hon som barn hade svårt med kompisar och varför hon så ofta glömmer ta sitt insulin..

YLE - 2 timmar sedan

Tågstationen i Sjundeå behöver förbättras - målet är att fjärrtågen ska kunna stanna där

Sjundeå kommun och trafikledsverket Väylä börjar samarbeta för att utveckla järnvägsstationens område vid Sjundeå station..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Britterna går till val, Sanna Marin deltar i sitt första EU-toppmöte som statsminister, merparten av strejkerna inom exportindustrin är över

Det brittiska parlamentsvalet väntas bli avgörande för hur det kommer att gå för brittiska EU-utträdet. Valet sätter också tonen för EU-toppmötet i Bryssel som pågår i dag och i morgon. Vädret är mest mulet..

YLE - 5 timmar sedan

SIF-damernas knappa trupp föll mot Kyrkslätt IF i handboll

Sjundeå IF med endast tio utespelare och två målvakter förlorade hemmatchen mot Kyrkslätt IF på onsdag kväll. Matchen ingår damernas FM-serie i handboll..

YLE - 6 timmar sedan

Nu töms Strömborgska skolan i Borgå på böcker och bråte - elever och lärare ser fram emot ny start i Näse

Vid årsskiftet flyttar Strömborgska skolan från Lundagatan till den nya skolbyggnaden i Näse. Lärare och elever har blandade känslor inför flytten, men är ense om att skolbyggnaden nu har levt sitt liv..

YLE - 6 timmar sedan

Nytt avradikaliseringsprogram möjligt - "Kan köra igång direkt efter grönt ljus från regeringen"

Om regeringen ger grönt ljus får Finland ett nationellt program för avradikalisering. Förberedelserna är redan gjorda och nu väntar Inrikesministeriet på besked om finansiering..

YLE - 12 timmar sedan

Centerledaren Kulmuni vill hjälpa barnen i al-Hol-lägret, men inte mammorna - vill på juridiska grunder separera barnen från mammorna

Mammorna som har åkt till regionen för att delta i terroristisk verksamhet borde enligt Katri Kulmuni (C) inte hjälpas..

YLE - 23 timmar sedan

Stormen orsakade elavbrott runt om i regionen – just nu är över 500 hushåll ute i skärgården utan el

Det varnas för hård vind både på land och ute till havs när en storm drar in över Österbotten och Kvarken under onsdagen. Många hushåll fick klara sig utan el under dagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.