Dagens PS > Ekonomi

Monday, 09 December, 20:45

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 07:35

Di bjuder placerare på ”guldkorn”Omsorgsbolaget Ambea får en köprekommendation av Dagens industri. Enligt Di talar en hel del för företaget närmaste året. Detta inkluderar alltifrån förvärvet av Aleris omsorgsverksamhet, vilket gör Ambea till största privata omsorgsbolaget i Skandinavien, till demografiska trender och dålig ekonomi i kommunerna. Di sätter riktkursen till 91 kronor på ett års sikt.
The post Di bjuder placerare på ”guldkorn” appeared first on Dagens PS..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ambea, Dagens, Di, Aleris, Skandinavien, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di bjuder, placerare, guldkorn
Dagens PS - 25 nov 19 kl. 07:41

Börsveckan bjuder på kvintett av guldkorn

Börsveckan bjuder denna vecka på sin årliga genomgång av it-bolag på Stockholmsbörsen. Det resulterar i köpråd för Ework, Prevas, Softronic, Tieto och Proact. Tidningen ger rådet avvakta för Addnode, Knowit, Hiq, Precio Fishbone och B3 Consulting.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 07:11

AFV bjuder på två guldkorn och ett säljcase

Affärsvärlden rekommenderar köp av Wallenstam och Evolution Gaming i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bong och säljråd för AstraZeneca. När bostadsrättsprojektörer står och vacklar är läget långt ifrån krisartat hos Wallenstam.

Dagens PS - 03 jun 19 kl. 08:05

Börsveckan bjuder på två ”guldkorn”

Börsveckan lämnar köpråd för Hoist och Inission i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Catella, Better Collective och Nordic Waterproofing. Kredithanteringsbolaget Hoist har kapitulerat på börsen det senaste året, mycket till följd av hårdare regleringar och sänkta avkastningsmål.

Sydsvenskan - 28 aug 15 kl. 04:00

Joe Hill är största fyndet bland framvaskade guldkorn

Det borde vara en självklarhet. Att det kulturarv som Bo Widerberg efterlämnade finns tillgängligt digitalt, för alla att ta del av. Ändå har det gått trögt.

Helsingborgs Dagblad - 28 aug 15 kl. 04:00

Joe Hill är största fyndet bland framvaskade guldkorn

Det borde vara en självklarhet. Att det kulturarv som Bo Widerberg efterlämnade finns tillgängligt digitalt, för alla att ta del av. Ändå har det gått trögt.

Dagens PS - 03 jun 19 kl. 15:32

Svartjobb, röd börs och guldkorn

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Svartjobbsfabrik avslöjad i Stockholm
Tunga kriminella tros ligga bakom nätverk av svarta företag i byggbranschen, som uppges omsätta 100 miljoner kronor per år. Svartjobbsfabriken ligger i en förort till Stockholm.

SVT - 03 mar 19 kl. 16:14

Ojala: ”Det finns guldkorn”

Det svenska VM:et på herrsidan blev ett misslyckande. De tog inte en enda medalj, den bästa placeringen blev en femteplats i den långa stafetten. Men framtiden bjuder i alla fall på hopp, menar SVT Sports expert Johanna Ojala.

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 10:55

Svenska placerare misstror robotrådgivning

Undersökningen var global och omfattade 16 810 investerare i 17 länder, varav 1 000 personer var svenska placerare. Bland dem var mång tveksamma till att ersätta personliga tjänster i finansbranschen med artificiell intelligens. Trots det kan varannan svensk tänka sig att sköta alla sina investeringar i en mobilapp, enligt undersökningen.

Barometern - 10 timmar sedan

Kulturskolan bjuder in till öppet hus

Kulturskolan i Mörbylånga kommun bjuder in till öppet hus och terminsavslutning på Zokker på onsdag 11 december. .

ÖstersundsPosten - 10 timmar sedan

Nya hiphop-fenomenet huvudnummer när Tingshuset bjuder på stor gratiskonsert

Det blir hiphop, hårdrock, pop och dj:s om vartannat när Tingshuset i Östersund bjuder på en....

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 4 timmar sedan

I morgon kan TV4 försvinna för en av tre svenskar

Com Hem uppger på sin Facebook-sida att företaget ”antagligen” kommer att släcka ner TV4-kanalerna i dagarna. Anledningen är en konflikt där bolaget menar att TV4 inte vill delta i förhandlingar.  Tele2:s vd Anders Nilsson varnade redan i slutet av november för att Com Hem och Boxer skulle kunna vara tvungna att stänga ner TV-kanalerna på grund av brister i förhandlingarna mellan parterna, i en kommentar till Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 6 timmar sedan

En stark vision hämtar kraft inifrån

I förra veckans krönika refererade jag till boken ”Good to Great” och hur forskare identifierat ett nivå-fem-ledarskap, eller coachande ledare, på de ledande positionerna i de mest framgångsrika företagen. Detta förvånade forskningsteamet bakom ”Good to Great”, då de intuitivt hade förväntatsigatt finna transformerande ledare i toppen på de mest framgångsrika företagen. Ledare som med en inspirerande vision och en tydlig strategi lett dessa till stor framgång.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Jobs-signerad diskett såld för nära miljonen

En diskett med en signatur från Steve Jobs såldes i helgen för ungefär 800.000 svenska kronor. Disketten tillverkades runt 1988.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Butiksjätte drar tillbaka jultröja med ”tomteknark”

Walmart har hamnat i blåsväder på grund av en jultröja där tomten till synes gör sig redo att snorta kokain. Nu ber företaget om ursäkt. Det rör sig om en tröja där jultomten sitter bakom ett bord med tre vita linjer som ser ut som kokain, skriver CNN.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ny rapport: Stor okunskap om refinansiering

Många väljer att ta privata blancolån i stället för att utnyttja bostaden. Helt i onödan, visar en ny rapport. Det är Bluestep som i sin senaste rapport för 2019 undersökt hur många som känner till refinansiering, alltså begreppet för att ta ett nytt lån för att betala av på gamla lån.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Före detta Kina-ambassadör åtalas

Sveriges före detta ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, åtalas för brott mot rikets säkerhet. Detta meddelar en åklagare på måndagen. Misstanken gäller möten på Sheraton Hotel med kinesiska affärsmän.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Aktie kollapsar – största raset sedan noteringen

Moberg Pharma föll i öppningen med över 50 procent sedan bolaget publicerat studieresultat för MOB-15 för nagelsvamp. Bolaget nådde primära och sekundära effektmål, men var sämre på en viktig punkt, skriver Börsplus i en kommentar. Moberg Pharma har tidigare angett fotsvampsmedlet Jublia som den tydligaste konkurrenten till ett framtida läkemedel MOB-015.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Hälften av toppcheferna ser ingen AI-nytta

Många vd:ar och chefer är skeptiska till den nya tekniken, visar rapport. Hela 47 procent av vd:arna och andra chefer uppger i en Novus-undersökning, som beställts av finansgruppen Svea, att de inte ser någon nytta med artificiell intelligens, AI, skriver Kvalitetsmagasinet. Nästan sju av tio, 69 procent, har inga planer på att introducera tekniken på sina företag.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Inrikesflyget fortsätter att tappa stort

Trafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige sjönk med 7 procent under november jämfört med samma månad förra året. Inrikes minskade mest. Antalet inrikesresenärer minskade med 11 procent till 1,079 miljoner passagerare.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Expert: Så blir du mer effektiv på kontoret

Här är vanligaste felet folk gör, enligt experten på området som DN intervjuat. ”Ett vanligt misstag är att vi tittar på andra människor och tänker att vi vill ha deras arbetsrutiner. I själva verket behöver du titta på dig själv och ta reda på vad du lägger mycket tid och energi på”, säger Nina Modig, civilingenjör med doktorsexamen från Chalmers tekniska högskola, till tidningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.