Dagens PS > Ekonomi

Monday, 09 December, 11:59

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 07:28

Kina kräver tillbakadragande av tullarKina vill att USA drar tillbaka befintliga tullar som en del av ett fas 1-avtal. Det skrev kinesiska Global Times på söndagen. Enligt uppgifter till tidningen ska USA ha avvisat det kravet då tullarna är ett viktigt vapen i handelskriget. Förutom redan införda tullar väntas USA den 15 december införa nya tullar om 15 procent på kinesiska varor värda 156 miljarder dollar. Det förväntas dock att dessa uteblir om de båda länderna lyckas komma överens om ett avtal innan dess.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
USA, Global Times, Kina, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, kräver, tillbakadragandeav , tullar
Dagens PS - 25 okt 19 kl. 08:23

Kina kräver lägre tullar i utbyte mot jordbruksinköp

Kina är redo att köpa mer jordbruksprodukter från USA men i gengäld kräver Peking att USA tar bort vissa befintliga och planerade tullar. Det uppger insatta källor till Reuters. Under fredagen ska representanter för de båda ekonomiska stormakterna talas vid över telefon.

DI - 19 nov 19 kl. 18:25

Donald Trump hotar Kina med högre tullar om inget avtal nås

Donald Trump hotar Kina med högre tullar om landet inte går med på ett handelsavtal, rapporterar CNBC..

Dagens PS - 22 okt 19 kl. 11:13

Kina tar över härskartronen bland rika

Det är numera fler rika i Kina än USA. Samtidigt verkar Brexit ha påverkat antalet rika i Storbritannien. The Guardian rapporterar om sammanställningen som gjorts av Credit Suisse.

Sydsvenskan - 30 nov 16 kl. 06:12

Kina oroas över oroligheter i Burma

Kina vill samarbeta med Burma för att stabilisera situationen i gränsområdet mellan länderna. En rad attacker från etniska minoriteter mot burmesiska säkerhetsstyrkor har fått tusentals att fly till Kina. Kina oroas över att våldsamheterna ska spilla ö.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 16 kl. 06:12

Kina oroas över oroligheter i Burma

Kina vill samarbeta med Burma för att stabilisera situationen i gränsområdet mellan länderna. En rad attacker från etniska minoriteter mot burmesiska säkerhetsstyrkor har fått tusentals att fly till Kina. Kina oroas över att våldsamheterna ska spilla ö.

Kristianstadsbladet - 24 mar 13 kl. 13:38

Toppolitiker i Kina kräver reformer

Kinas vice premiärminister Zhang Gaoli har varnat för att det krävs omfattande ekonomiska reformer för att få ordning på tillväxten i landet.
Under ett näringslivsforum talade Zhang om behovet av att frigöra Kinas räntemarknad för att tillåta fler privata investeringar och uppmuntra konsumtion. - Några av våra utländska vänner är väldigt oroade över vårt investeringsklimat.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 23:30

Kina kräver förklaring av USA


Kina kräver en tydlig förklaring från USA efter helgens avslöjande i New York Times om att den amerikanska säkerhetstjänsten NSA har infiltrerat servrar i den kinesiska telekomjätten Huaweis huvudkontor.Kinas utrikesministers talesperson Hong Lei sade i samband med toppmötet i Haag att landet var "extremt oroat" över uppgifterna - och att Kina har lämnat in flera klagomål till USA med anledning av landets avlyssning.Men Vita husets säkerhetsrådgivare Ben Rhodes försäkrade under mötet att regeringen inte delar med sig av informationen till amerikanska företag..

BT - 24 mar 14 kl. 23:30

Kina kräver förklaring av USA

Kina kräver en tydlig förklaring från USA efter helgens avslöjande i New York Times om att den amerikanska säkerhetstjänsten NSA har infiltrerat servrar i den kinesiska telekomjätten Huaweis huvudkontor. Kinas utrikesministers talesperson Hong Lei sade i samband med toppmötet i Haag att landet var "extremt oroat" över uppgifterna - och att Kina har lämnat in flera klagomål till USA med anledning av landets avlyssning.Men Vita husets säkerhetsrådgivare Ben Rhodes försäkrade under mötet att regeringen inte delar med sig av informationen till amerikanska företag..

Skånskan - 22 sep 18 kl. 20:36

Kina kräver ursäkt av SVT

I början av september anklagade Kina svensk polis för att ha ”brutalt misshandlat” en kinesisk familj som var på besök i Stockholm. Detta efter att en film kring händelsen blivit viral. Läs mer: Kina kräver att svenska poliser ”straffas” Under lördagen gjorde kinesiska ambassaden ytterligare ett uttalande.

Kristianstadsbladet - 07 maj 14 kl. 12:36

Kina kräver att fiskebåt släpps


Kina kräver att Filippinerna överlämnar en kinesisk fiskebåt med en besättning på elva man som beslagtagits i den pågående konflikten kring öar i Sydkinesiska sjön. Båten stoppades i tisdags morse och ska enligt filippinsk polis ha haft omkring 350 sköldpaddor ombord, av vilka de flesta var döda.Kina har också varnat Vietnam att inte störa kinesiska bolag som har aktivitet nära öarna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Ny rapport: Stor okunskap om refinansiering

Många väljer att ta privata blancolån i stället för att utnyttja bostaden. Helt i onödan, visar en ny rapport. Det är Bluestep som i sin senaste rapport för 2019 undersökt hur många som känner till refinansiering, alltså begreppet för att ta ett nytt lån för att betala av på gamla lån.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Före detta Kina-ambassadör åtalas

Sveriges före detta ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, åtalas för brott mot rikets säkerhet. Detta meddelar en åklagare på måndagen. Misstanken gäller möten på Sheraton Hotel med kinesiska affärsmän.

Dagens PS - 1 timme sedan

Aktie kollapsar – största raset sedan noteringen

Moberg Pharma föll i öppningen med över 50 procent sedan bolaget publicerat studieresultat för MOB-15 för nagelsvamp. Bolaget nådde primära och sekundära effektmål, men var sämre på en viktig punkt, skriver Börsplus i en kommentar. Moberg Pharma har tidigare angett fotsvampsmedlet Jublia som den tydligaste konkurrenten till ett framtida läkemedel MOB-015.

Dagens PS - 1 timme sedan

Hälften av toppcheferna ser ingen AI-nytta

Många vd:ar och chefer är skeptiska till den nya tekniken, visar rapport. Hela 47 procent av vd:arna och andra chefer uppger i en Novus-undersökning, som beställts av finansgruppen Svea, att de inte ser någon nytta med artificiell intelligens, AI, skriver Kvalitetsmagasinet. Nästan sju av tio, 69 procent, har inga planer på att introducera tekniken på sina företag.

Dagens PS - 1 timme sedan

Inrikesflyget fortsätter att tappa stort

Trafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige sjönk med 7 procent under november jämfört med samma månad förra året. Inrikes minskade mest. Antalet inrikesresenärer minskade med 11 procent till 1,079 miljoner passagerare.

Dagens PS - 1 timme sedan

Expert: Så blir du mer effektiv på kontoret

Här är vanligaste felet folk gör, enligt experten på området som DN intervjuat. ”Ett vanligt misstag är att vi tittar på andra människor och tänker att vi vill ha deras arbetsrutiner. I själva verket behöver du titta på dig själv och ta reda på vad du lägger mycket tid och energi på”, säger Nina Modig, civilingenjör med doktorsexamen från Chalmers tekniska högskola, till tidningen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Klimatomställning ger högt branschvärde

Tuffare tag mot företags föroreningar skapar ekonomiska vinnare och förlorare. Nu kommer siffror på hur branscher med både stora och små föroreningar påverkas. Det är den FN-backade organisationen Principles for Responsible Investment (PRI) som har tagit fram siffrorna, skriver BBC.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Jeff Bezos om techjättar: ”Vi är ’the good guys'”

Nokia lanserar en smart-tv, lanseringsdatumet för Apples superdator Mac Pro samt Jeff Bezos uttalanden om techjättarna – allt det och mer i veckans första techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Elon Musk friad från misstanke om förtal Efter en kontroversiell tweet i september 2018 stämdes superentreprenören Elon Musk för förtal.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Storbank betalar dyrt för att slippa utredning

Deutsche Bank betalar 15 miljoner euro, motsvarande 158 miljoner kronor, för att avsluta en utredning kring penningtvätt och skatteflykt åt tyska kunder. Det skriver Wall Street Journal. I ett uttalande sade banken och åklagarmyndigheten i Frankfurt att uppgörelsen återspeglar tillkortakommanden i bankens regelefterlevnad och rapporterad misstänksam aktivitet som involverar tyska kunder och offshore-konton mellan 2015 till 2018.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Swedbank stuvar om – Baltikumchef lämnar

Swedbank skapar en helt ny organisation och syftet är att förtydliga styrningen. Beslutet innebär att bankledningen bantas med tre personer till 14. Nuvarande koncernriskchefen Helo Meigas och nuvarande chefen för Baltisk bankrörelse Charlotte Elsnitz, lämnar banken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.