PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 08 December, 09:48

PrivataAffärer - 02 dec 19 kl. 07:17

Kontantbud på OpusOgrai är ett nybildat bolag som indirekt ägs av SCP III EPC UK som förvaltas och rådges av Searchlight Capital Partners. Lothar Geilen, vd och aktieägare i Opus, deltar i erbjudandet tillsammans med Searchlight. Det framgår av ett pressmeddelande. Genom Lothar Geilens aktieägande samt oåterkalleliga åtaganden från Opus medgrundare Magnus Greko och Jörgen Hentschel har Ograi BidCo säkerställt ett ägande om cirka 21,2 procent av aktierna i Opus i erbjudandet. Utöver det har en aktieägare representerande cirka 3,8 procent av aktierna i Opus uttryckt sitt stöd för erbjudandet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Opus, SCP III EPC UK, Searchlight Capital Partners, Geilen, Searchlight, Lothar Geilens, Magnus Greko, Jörgen Hentschel, Ograi BidCo, Ograi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kontantbud, Opus
Affärsvärlden - 02 dec 19 kl. 07:29

Vd och Ograi lägger bud på Opus

Opus har mottagit ett kontantbud om 7:75 kronor per aktie från Ograi, ett nybildat bolag som indirekt ägs av SCP III EPC UK som förvaltas och rådges av Searchlight Capital Partners..

SmålandsPosten - 03 jan 15 kl. 09:03

Opus inkallad efter dödsbrand

Brandhunden Opus reagerar på lukten från brandfarliga vätskor och har använts för att gå igenom villan i Lessebo efter dödsbranden natten mot onsdagen. Hundföraren B-G Carlsson och den 6-årige schäferhannen Opus från Blekinge deltog under fredagsförmiddagen i den tekniska undersökningen av branden i villan på Uppvidingegatan i centrala Lessebo.
– Han markerar genom att frysa, att stå helt stilla och peka med nosen, säger B-G Carlsson.

Affärsvärlden - 02 dec 16 kl. 10:54

Opus vd: Missouri har brutit mot sitt eget regelverk

Myndigheterna i den amerikanska delstaten Missouri, som tilldelat Opus konkurrent Worldwide Environmental ett bilprovningskontrakt som Opus driver i dag, har för andra gången brutit mot sina egna regler för offentlig upphandling. Det menar Magnus Greko, vd för Opus, enligt vad han säger till Nyhetsbyrån Direkt. Opus ska nu överklaga beslutet..

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 07:53

Riskkapitalbolag och vd:n lägger bud på Opus

Searchlight Capital Partners lägger bud på bilbesiktningsbolaget Opus. Erbjudandet är på 7,75 kronor per aktie i kontanter vilket värderar Opus till 2,25 miljarder kronor. Premien i erbjudandet är cirka 30 procent jämfört med fredagens stängningskurs och cirka 41 procent jämfört med den volymviktade snittkursen de senaste tre månaderna.

Dagen - 14 apr 11 kl. 03:00

Madonna lämnar kaballah och närmar sig Opus Dei

Efter femton år som kabbalah-anhängare verkar Madonna vara på väg att göra slut med den judiska läran för att i stället börja odla gemenskap med den katolska gruppen Opus Dei.

Enligt brittiska Daily Mirror spenderade popstjärnan fredagen tillsammans med präster i Opus Deis Londonhögkvarter. Ett pengabråk inom Madonnas insamlingsstiftelse för Malawi verkar ha bidragit till att hon börjar tröttna.

Sydsvenskan - 23 sep 11 kl. 00:42

Två Opus Dei-medlemmar i rätten

Foto: AP
Två ansvariga i den mäktiga katolska rörelsen Opus Dei ställdes på torsdagen inför rätta i Paris anklagade för att i åratal ha låtit en ung kvinna arbeta under usla förhållanden.
PARIS. Två ansvariga i den mäktiga katolska rörelsen Opus Dei ställdes på torsdagen inför rätta i Paris anklagade för att i åratal ha låtit en ung kvinna arbeta under usla förhållanden.

SvD - 12 dec 14 kl. 18:24

Opus: vd fÖr opus bilprovning har kÖpt 100.000 aktier

Per Rosén, vd för Opus Bilprovning, köpte 100.000 aktier i Opus den 10 december..

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 09:17

Engångsposter tyngde Opus

Ebitda-marginalen blev 21,9 procent. Här väntades 20,1 procent. Resultat efter skatt uppgick -15,7 miljoner kr.

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 11 kl. 10:22

Opus Dei i fokus för brottmål

I åratal arbetade en ung kvinna under usla förhållanden för en fransk hotellskola, där den katolska rörelsen Opus Dei står för religionsundervisning och etik. Opus Dei anklagas nu för hjärntvätt och skolan, efter en lång rättsutredning, för att ha åsidosatt lagar som reglerar anställdas rättigheter. I höst ställs två ansvariga inför rätta..

YLE - 03 okt 13 kl. 14:10

Österbottnisk musik med Opus Symbiosis

Opus Symbiosis firar 10-årsjubileum med ep:n Monster. Victor Sågfors var 16 år när han bildade bandet med några kompisar.
Från början var det intresset för att experimentera som förde dem framåt.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 14:35

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - Igår: 12:31

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

PrivataAffärer - Igår: 11:08

Vapentillverkare höjer vinstprognos

Sent på torsdagskvällen rapporterade American Outdoor en försäljning och en justerad vinst för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som överträffade analytikernas snittförväntningar, skriver tidningen. Samtidigt höjde bolaget sin försäljningsprognos för helåret till 680-700 miljoner dollar, från 630-650 miljoner dollar. Det var högre än analytikernas snittförväntningar, som låg på 639 miljoner dollar, enligt FT.

PrivataAffärer - Igår: 11:13

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotential

Erik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?

PrivataAffärer - Igår: 10:35

Spararnas amerikanska favoritaktier

Beyond Meat hade en fantastisk kursresa efter introduktionen i maj och var som mest upp 839 procent (234,9 dollar) jämfört med introduktionskursen på 25 USD.  Sedan gick luften ur aktien. I slutet av oktober föll kursen ytterligare i samband med att inlåsningsperioden gick ut för tidiga investerare och insiders som passade på att ta hem vinsterna.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:47

Här är fredagens färska aktierekar

SEB Equities inleder bevakningen av Oncopeptides med rekommendationen köp. Riktkursen är 149 kr. Aktien stängde på 131,60 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:38

Auktionsfirman sänker helårsprognosen

Lauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor.

PrivataAffärer - I förrgår: 06:00

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.