SR > Kultur

Sunday, 15 December, 20:12

SR - 02 dec 19 kl. 07:00

Lucka 2: Norsk public servicepärla botar julstressenElina Perdahl öppnar lucka 2 i Kulturnytts julkalender, och bakom den finns ett norskt botemedel mot hög puls och julstress..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Perdahl, Kulturnytts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lucka2 , Norsk, public, servicepärla, botar, julstressen
Barometern - 02 dec 13 kl. 06:00

Adventskalendern - lucka 2

Rob Thomas - A New York Christmas Det finns en uppsjö av jullåtar som har New York som hemvist.
Där Stockholm är given som svensk jullåtshuvudstad, så är Det stora äpplet världens jullåtshuvudstad.
Marahs larmiga, charmiga New York is a christmas kind of town borde vara given på en sådan här lista, men hamnar utanför.

NSD - 04 nov 18 kl. 16:15

Bästa utsikten: "Luleås dolda pärla"

Solen hittar en lucka bakom tunna moln och Björkskatafjärden ligger som en spegel..

YLE - 04 feb 15 kl. 04:00

Företagare hoppas på mindre byråkrati

Företagaren Carl-Gustav From i Fiskars har några decenniers erfarenhet av hotell- och restaurangbranschen. Det han hoppas på av politikerna är mindre byråkrati och färre regler. Han ser optimistiskt på hotell- och konferensverksamheten i Fiskars.

Dagens PS - 14 apr 17 kl. 08:04

Krönika: Finns det påskmusik?

Så här mitt i påskveckan vill man ju skriva om påsk. Det må vara väntat och inte så utmanande, men jag ser en musikalisk lucka. Till skillnad från julen så finns det inte någon direkt påskmusik.

Skånskan - 15 jul 18 kl. 10:00

Biarritz mellan berg och hav

Resor (TT) Atlantkustens pärla Biarritz bjuder på underbara stränder, mat i världsklass, perfekt klimat och en fantastisk landsbygd. Vi tjusas av kontrasterna i staden som länge har varit en glamorös tillflyktsort för kungligheter, filmstjärnor och på senare år även surfare.När författaren Victor Hugo (1802_1885) besökte Biarritz sommaren år 1843 var det bara en enkel valfångarby på franska Atlantkusten, långt från Paris societet.

Skånskan - 26 feb 19 kl. 05:55

Författarnas bästa fyndtips

Vad spanar författarna själva in under årets bokrea? Eller finns det kanske några favoriter de tycker att alla ska läsa? Vi har samlat några av Skånes främsta författares tips.

Skånskan - 18 jul 19 kl. 19:17

Legendar i det stora startfältet

ORIENTERING Över 1 000 starter tre kvällar i rad och totalt 3 614.
– Imponerande, tycker pressansvarige Jan Bergström i arrangerande Andrarums IF om rekordsiffrorna i 2019 års upplaga av Österlen-3-kvällars.Det var 15:e året i rad som AIF höll i trådarna för sin tredagarstävling i orientering, den som fram till i år gick under namnet Sommar-3-kvällars, men nu Österlen-3-kvällars.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Skådespelaren Anna Karina död

På 1960-talet blev hon symbol för den franska nya vågen. Nu har den danskfödda skådespelaren, regissören och artisten Anna Karina avlidit. Hon blev 79 år..

SR - I förrgår: 18:19

Oscarsnominerad för "Do the right thing" - Danny Aiello är död

Amerikanske skådespelaren Danny Aiello, känd från filmer som "Gudfadern II" och "Mångalen", har avlidit, skriver Deadline..

SR - I förrgår: 16:38

Stormzy brottas med demoner i ett polariserat Storbritannien

Stormzy har tagit ställning politiskt och rört upp känslor under 2019. Joakim Silverdal gillar hans självreflekterande sida på "Heavy is the Head"..

SR - I förrgår: 13:35

TV 3 och Kanal 5 avvaktar men förbereder sig för brexit

Ägarna Nordic Entertainment Group och Discovery, som i nuläget sänder via Storbritannien, inväntar besked om exakt hur brexit kommer att påverka..

SR - I förrgår: 08:45

Svenska Unescorådets Mats Djurberg slutar efter nio år

Mats Djurberg slutar efter nio år som generalsekreterare på Svenska Unescorådet. I mars nästa år blir hans istället ny chef på Sjöhistoriska museet..

SR - I förrgår: 08:28

Feministiskt gatuperformance i Chile har nått hela världen

De senaste veckorna har den feministiska sången ”Un violador en tu camino” – en våldtäktsman korsar din väg har spridits över världen. Upphovskvinnorna är fyra chilenskor som tillsammans bildar feministkollektivet Las Tesis..

SR - I förrgår: 06:30

Lucka 13: Ingen tärna att klä i år

"I dag var det det första gången på många år som jag inte skumögd och lätt illamående stod och strök lucialinnen till mig själv eller något barn.".

SR - I förrgår: 05:30

Hat och hot i fokus när PEN håller världskongress i Sverige

När en av världens största yttrandefrihetsorganisationer PEN International, nästa år samlas till sin årliga kongress, kommer den äga rum i Sverige. Senaste det hände var 1978..

SR - I förrgår: 06:00

Allt fler luciatåg ställs in - svårt att hitta kandidater

På flera håll minskar intresset för att delta i de traditionella luciatågen, och runt om i landet ställs firandet in för att man inte får ihop nog många kandidater..

SR - I förrgår: 06:00

Céline Sciamma har gjort årets vackraste film

”Porträtt av en kvinna i brand” är ett passionsdrama mellan två unga kvinnor i 1700-talsmiljö i regi av Tomboy-regissören Céline Sciamma..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.