Nyteknik > Teknik

Sunday, 15 December, 20:12

Nyteknik - 02 dec 19 kl. 07:00

Svenskarna har skapat effektivt ljus utan problematisk metallDagens mest effektiva ljusemitterande elektrokemiska celler innehåller ofta sällsynta jordartsmetaller, som är dyra och negativa för miljön. Men nu har Umeå universitet visat att det går att slopa de problematiska materialen utan att tumma på effektiviteten hos LEC:er..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Umeå, LEC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnahar , skapat, effektivt, ljusutan , problematisk, metall
Kristianstadsbladet - 07 jan 13 kl. 09:00

Ljus framtid för allt mer effektivt bolag

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Hässleholm Teknik är bolaget som lyckats genomföra delvis häpnadsväckande effektiviseringar. Under 2011 genomfördes en effektivisering på 8 procent och effektiviseringen 2012 beräknas landa på 4?5 procent.

Dagensanalys.se - 05 okt 16 kl. 08:54

Svenskarna älskar mejl, men inte från marknadsförare

Svenskarna är beroende av e-post. Nära varannan (48 procent) svensk lägger ned upp till tre timmar per dag på att kolla sin jobbmejl. En av tre kollar sin privata mejl upp till tre timmar per dag.

Expressen - 06 jun 19 kl. 06:14

Svenskarna: Färre flyg inrikes bra för klimatet

En majoritet av svenskarna tycker att färre inrikesflygresor är ett effektivt sätt att minska klimatförändringarna.Det visar en färsk undersökning från Novus.Samtidigt tror fyra av tio att även minskad biltrafik är effektivt..

Skånskan - 06 apr 16 kl. 10:38

Det stör svenskarna mest på semestern

Nyheter Hotellgäster som paxar solstolar tidigt på morgonen och skrikande barn stör svenskarna mest på utlandshotell, visar undersökningsföretaget Novus undersökning som gjorts på uppdrag av Ticket.Det stör mest på utlandshotell:   Svenskarna om andra gäster – topp 5  1.       Hotellgäster som paxar solstolar tidigt på morgonen, 23 procent 2.

Dagensanalys.se - 29 maj 18 kl. 19:13

Svenskarna negativa till retuscherade bilder men redigerar gärna själva

Varje dag delas en enorm mängd bilder i sociala medier och att lägga på ett filter eller justera detaljer som ljus och kontrast har blivit allt vanligare. En stor del av svenskarna redigerar sina bilder innan de delar dem på sociala medier. Vanligast är det bland boende i Västmanland.

YLE - 17 mar 14 kl. 06:54

Svenskarna får säga sitt om Pyhäjoki

Många svenskar oroas av riskerna för olyckor och utsläpp från det kommande kärnkraftverket i Pyhäjoki. Kärnkraftsbolaget informerar på måndagen allmänheten i Luleå, som ligger bara 15 mil från det planerade verket. Alla grannländer har rätt att uttala sig om det finländska storprojekt om de enligt Esbokonventionen kommer tillräckligt nära.

Expressen - 09 apr 14 kl. 15:10

Hälften av svenskarna tänder när det är mörkt

Har du lampan eller levande ljus tända när du har sex? En undersökning från Durex visar att hälften av svenskarna vill ha rummet upplyst under sina intima stunder. – Vad det beror på kan vi bara spekulera i men kanske är det så enkelt att svenskarna faktiskt njuter mer när de ser vad de gör under sexakten, säger Line Holmelund, nordisk brand manager för Duplex..

Kristianstadsbladet - 11 okt 14 kl. 17:55

Ljus och filtar till strömlösa


Personal från Eon stod på lördagskvällen beredd mitt i Svedala för att dela ut ficklampor, batterier, ljus och filtar till åtminstone några av de tusentals elabonnenter som saknat ström hela dagen. Först ett dygn senare väntades strömmen vara tillbaka.Hos över 6 000 elkunder i Svedala och orterna runtomkring drabbades då en explosion i ett ställverk effektivt släckte ned hela området vid sextiden på morgonen.

BT - 11 okt 14 kl. 17:55

Ljus och filtar till strömlösa

Personal från Eon stod på lördagskvällen beredd mitt i Svedala för att dela ut ficklampor, batterier, ljus och filtar till åtminstone några av de tusentals elabonnenter som saknat ström hela dagen. Först ett dygn senare väntades strömmen vara tillbaka. Hos över 6 000 elkunder i Svedala och orterna runtomkring drabbades då en explosion i ett ställverk effektivt släckte ned hela området vid sextiden på morgonen.

BT - 11 okt 14 kl. 20:41

Ljus och filtar till strömlösa

Över 6 000 elkunder i Svedala drabbades av ett omfattande strömavbrott under lördagen. Personal från Eon stod på lördagskvällen beredd mitt i Svedala för att dela ut ficklampor, batterier, ljus och filtar till åtminstone några av de tusentals elabonnenter som saknat ström hela dagen. Först ett dygn senare väntades strömmen vara tillbaka.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Tipsen som kan minska ångest före, under och efter en jobbintervju

Chansen att få ett nytt jobb ökar pressen att prestera bra under en intervju. Men den upplevda stressen kan ha dålig inverkan på just prestationen − och även påverka dig efteråt..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Kampen om p-platserna – nu kommer ”elbilens hämnd”

Förare som är fientligt inställda till elbilar blockerar laddstationer med fossilbilar. Nu har elbilister i Kroatien genomfört en protest mot beteendet genom att blockera pumparna på en mack..

Nyteknik - Igår: 07:00

Smarta hörlurar känner igen ljudet av överhängande fara

Med hörlurar på kan det vara svårt att höra när en fara närmar sig. Nu testar en forskargrupp i USA teknik som analyserar ljud runt och varnar hörlursbäraren..

Nyteknik - I förrgår: 10:35

Volvo Cars vill spåra fler batteriråvaror digitalt

Volvo Cars inför hårdare krav på underleverantörer som ska leverera elbilsbatterier och delar till elmotorer. Fler råvaror än kobolt ska spåras digitalt..

Nyteknik - I förrgår: 16:00

Fiskers el-suv Ocean är den första av tre budgetmodeller

Ett batteripack på 80 kWh ska ge Ocean en räckvidd på upp till 482 km. Fisker lovar dessutom att deras el-suv ska kunna snabbladda motsvarande 32 mil på en halvtimme..

Nyteknik - I förrgår: 15:30

Northvolts plan för att återvinna batterier – metoden tar vara på litiumet

Nu lanserar Northvolt sitt program för återvinning av litiumjonbatterier, kallat Revolt. Lönsamheten dröjer dock ett tag till..

Nyteknik - I förrgår: 15:09

EU-regel hindrar industrins klimatomställning

Svensk industri har goda möjligheter att minska sina utsläpp kraftigt till 2045. Men då måste EU:s generösa utdelning av gratis utsläppsrätter tas bort, skriver Naturvårdsverket i en ny rapport..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

”Svensk industri ligger bra till – men Danmark ligger före”

Sverige borde ligga mycket längre fram i automations-utvecklingen. Vi bör utse också utse en industriminister. Det menar branschprofilen Tomas Berg på Schunk Intec..

Nyteknik - I förrgår: 11:10

Telenor i Norge väljer Ericssons 5g-nät

Norska teleoperatören Telenor väljer Ericsson som leverantör för 5g-nätverket i Norge..

Nyteknik - I förrgår: 10:35

Volvo Cars inför hårdare krav på batterier

Volvo Cars inför hårdare krav på underleverantörer som ska leverera elbilsbatterier och delar till elmotorer, enligt Sveriges Radio..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.