Sydöstran > Nyheter

Monday, 09 December, 20:44

Sydöstran - 02 dec 19 kl. 07:00

Lucka 2: ”Det händer att jag saknar Kallinge”I Sydöstrans julkalender möter vi blekingar som fötts i december. I dag träffar du hudterapeuten och tvillingmamman Maria Rask som lämnat länet för Småland. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Kallinge, Sydöstrans, Maria Rask, Småland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lucka2 Det , händeratt jag , saknar, Kallinge
Politologerna - 7 timmar sedan

Lucka #9: Debatten om opinionsmätningarna

Debatten om opinionsmätningarna tycks ständigt pågå. Samtidigt har på senare år flera svenska opinionsinstitut ändrat sina metoder, så ämnet förtjänar diskussion. Tyvärr är dock diskussionen inte alltid klargörande.

Politologerna - 04 dec 16 kl. 07:53

Lucka #4: Leder långvariga maktinnehav alltid till mer korruption?

”Makt korrumperar, och absolut makt korrumperar absolut.”
Lord Acton *** Inom forskning, såväl som i offentlig debatt, hävdas inte sällan att det är en dålig sak om ett och samma parti innehar makten under en lång tid. En risk är att brist på växling vid makten påverkar demokratin negativt, t.

Politologerna - 22 dec 16 kl. 08:00

Lucka #22: Our kids

Det här är ett gästinlägg författat av Erik Amnå, Mats Ekström och Håkan Stattin, betitlat ”Our kids” efter Robert Putnams senaste bok [i] Vad vågar vi knyta för förhoppningar till det barn som nu strax ska födas? Varför beter sig inte barnen och ungdomarna såsom vi gjorde, eller rättare: minns att vi gjorde, eller kanske som vi borde ha gjort…? De vänder ju ryggen (såväl som andra kroppsdelar) mot de traditioner vi byggde upp och som skulle visa sig bilda en av världens starkaste demokratier.

Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 07:49

SMB:s hållbara julkalender – Lucka 1

Lucka 1 - Vit jul Ännu en månad har börjat sin bana, och vad som oss väntar det vet vi av vana
Men nytt för i år under kylig december, är SMB:s hållbara julekalender
Så mitt under julstress och bockiga bränder, vill vi nu giva (om ingen invänder)
Tjugo och fyra tips och förslag, på hur man bäst fram till juledag
Bakar och fejar och griljerar sin skinka, utan att svenska miljömålen sinka COP, klimat och brunkol till salu, plastfyllda hav och ett hotat Tuvalu
Solskatt, vind-watt och andrahands-kläder, och ständiga inslag om varmare väder
Var dag vi skildrar grönande trender, i Sverige i Danmark, i övriga länder
Men från och med nu tar vi en dag i sänder, och skickar ett budskap till SMB:s fränder
Att följa vår lista t

Supermiljöbloggen - 01 dec 18 kl. 08:43

Lucka 1 – Vit jul

Klockorna slår in årets decembermånad. Ni vet vad det innebär. Lucka 1 i SMB:s julkalender!

Politologerna - 15 dec 17 kl. 08:16

Lucka #15: Stärk det pedagogiska uppdragets status

Inlägget är samförfattat av Gissur Ó Erlingsson, Douglas Brommesson, Jörgen Ödalen och Johan Karlsson Schaffer. De har nyligen medverkat med kapitlet ”Högskolepedagogiska meriter: En valuta med svag kurs” i antologin Universitet AB: Om kommodifiering, marknad och akademi. *** Våren 2016 publicerades vår rapport Att möta den högre utbildningens utmaningar.

Politologerna - 10 dec 16 kl. 08:00

Lucka #10: Basanslag för forskning och utbildning på forskarnivå – villkorad frihet

År 1979 beslöt riksdagen att regeringen vart tredje år skulle presentera en proposition för långsiktig planering och samordning av samhällets insatser för forskning. Den första forskningspropositionen lades fram 1982, och sedan 1992 kommer dessa propositioner vart fjärde år. I november i år presenterades således den tionde i ordningen, och vid en presskonferens den 28 november presenterade Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, forskningspropositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft.

Politologerna - 20 dec 15 kl. 08:00

Lucka #20: Svenska emigranter i ett globalt perspektiv

Det här inlägget baseras på text som ingår i inledningskapitlet i den kommande boken ”Svenska utlandsröster” (Solevid (red), 2016). Tidigare inlägg om SOM-undersökningen till utlandssvenskar finns här, här och här. Antalet migranter i världen ökar ständigt.

Politologerna - 05 dec 16 kl. 09:30

Lucka #5: Hur påverkar korruption valdeltagande?

Det här inlägget är samförfattat av Stefan Dahlberg, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, och Maria Solevid, universitetslektor i Statsvetenskap vid samma lärosäte. En grundläggande princip i den representativa demokratin är att väljare aktivt väljer sina politiska representanter och att de valda politiska representanterna agerar i enlighet med väljarnas intressen. Om den valda regeringen inte uppfyller väljarnas intressen utkräver väljarna ansvar genom att rösta bort regeringen i samband med kommande val.

Kristianstadsbladet - 17 jan 18 kl. 02:12

Månsson: ”Finns en lucka i deras spel”

Efter överkörningen i Höör tyckte H65-tränaren Ola Månsson att det handlade om en ”långsam avrättning”. Och Månsson är inställd på att springa sönder Kristianstad HK ytterligare en gång. – De har en lucka i sitt spel, säger han..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 1 timme sedan

Cyklist påkörd – allvarligt skadad

Sydöstran - 45 minuter sedan

Kritik mot att låta provfuskare behålla poäng

Studenter som fuskat sig in på högskolan ska få behålla sina poäng, föreslår regeringens utredare. Men poängen borde ryka, anser Sveriges förenade studentkårer (SFS)..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Två till sjukhus efter krock i Skellefteå

Sydöstran - 30 minuter sedan

Enighet om "nya Nafta" uppges nära

Sydöstran - 30 minuter sedan

Får inte ha avrättningsmetod som förnamn

Sydöstran - 1 timme sedan

Första fallen av e-cigarettskador i Sverige

Giftinformationscentralen varnar för allvarliga lungskador efter e-cigaretter, uppger Läkartidningen. Detta efter två fall i Sverige där användarna misstänks ha andats in THC-haltiga vätskor och drabbats av skador..

Sydöstran - 1 timme sedan

Bloomberg åker till klimatmötet i Madrid

Sydöstran - 1 timme sedan

Tv-toppen: "På spåret" populärast

Säsongspremiären av "På spåret" lockade över två miljoner tittare. Samtidigt fortsätter årets julkalender i SVT, "Panik i tomteverkstan", att ha en stor publik..

Sydöstran - 1 timme sedan

Vi sänder J20-finalen mellan OIK och Krif på webben

På tisdagskvällen ska det avgöras vilket lag som kommer att vinna J20 division 1. Blir det att ledaren Krif håller undan eller kommer Olofström ta en trepoängare och gå förbi? – Vi måste ha minst en eller två poäng om vi ska ha chansen att ta oss vidare, säger ledaren Roger Jönsson i OIK..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.