PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 07 December, 18:42

PrivataAffärer - 02 dec 19 kl. 07:02

Di ser 25-procentig kurspotential i Ambea”Rekommendationen blir köp med sikte på 91 kronor inom ett år. Det ger en kurspotential på runt 25 procent räknat från fredagens stängningskurs”, skriver tidningen om Ambea vars aktie stängde på 73 kronor i fredags. Tidningen lyfter bland annat fram Ambeas förvärv av Aleris omsorgsverksamhet, något som nästan dubblade bolagets omsättning och som ger skaleffekter. ”Att vara stor är en fördel. Inte minst när det gäller förhandlingar med kommuner och vid start av nya boenden”, skriver DI i analysen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ambea, Ambeas, Aleris, DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di ser, 25-procentig, kurspotentiali , Ambea
PrivataAffärer - 27 mar 18 kl. 10:55

Analytiker ser 20-procentig uppsida

Bank of America Merrill Lynch (Bofa/ML) anser att Tele2-aktien är attraktivt värderad och ser en kurspotential på 20 procent....

PrivataAffärer - 04 aug 17 kl. 08:37

Citi: Pandoras kurspotential 36 procent

Citi tar upp bevakning av den danska smyckeskedjan Pandora och ansluter sig till skaran som ser aktien som köpvärd. Riktkursen sätts till 980 danska kronor, vilket innebär att Citi ser en kurspotential på 36 procent....

Affärsvärlden - 27 mar 18 kl. 11:07

20 procent kurspotential i teleoperatören

Bank of America Merrill Lynch (Bofa/ML) anser att Tele2-aktien är attraktivt värderad och ser en kurspotential på 20 procent..

PrivataAffärer - 18 okt 19 kl. 05:53

Carnegie: Köp återförsäljaren med stor kurspotential

Ferronordic säljer bland annat Volvos bygg- och anläggningsmaskiner i Ryssland och Kazakstan men är även på väg att expandera i Tyskland. Förutom Volvo säljs även andra märken som till exempel Renault Trucks och Terex Trucks med mera. Carnegie skriver att den ryska marknaden för anläggningsmaskiner börjar återhämta sig från det stora raset för fyra-fem år sedan.

Affärsvärlden - 24 okt 18 kl. 14:26

SEB ser 45 procent potential i gamblingbolaget

SEB har publicerat en analys inför spelbolagets kvartalsrapport den 6 november. Banken ser en kurspotential motsvarande 45 procent i aktien..

Affärsvärlden - 03 dec 18 kl. 08:32

DI ser uppsida på 46 procent i veckans aktie

Dagens Industris analytiker ser stor kurspotential i Momentum och rekommenderar därför köp av aktien i måndagens tidning..

DI - 14 aug 19 kl. 11:46

Experterna ser kursrally på 190 procent – 11 aktier som bara har köpråd

Börsen har skakat rejält den senaste tiden. Men det finns aktier där proffsen ser gigantisk kurspotential och där alla säger köp.  Värstingen i klassen är ett mid cap-bolag, som ska upp nästan 190 procent – om analytikerna får rätt.

DI - 06 nov 14 kl. 20:25

Lundin Petroleum: SHB ser stor kurspotential

Oljebolaget Lundin Petroleum var den starkaste aktien bland de mest handlade på torsdagen och avslutade dagen 5,7 procent upp i spåren av delårsrapporten i går..

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 13:07

Alfredsson: Ambea bra val i defensiv portfölj

Läs också: Ambea ökar vinsten Sedan introduktionen 2017 har kursutvecklingen för Ambea varit minst sagt volatil för att vara ett stabilt välfärdsföretag. Vid bokslutet i vintras skrev privata Affärer om att tunga stockpickers som Didner & Gerge samt Öresund tagit större positioner i bolaget. Och det visade sig vara bra tajmade köp eftersom aktien har ökat med mer än 30 procent sedan dess och dess

PrivataAffärer - 15 okt 19 kl. 09:52

Pareto ser 200-procentig uppsida i Pledpharma

Pledpharma läkemedelskandidat Pledox har enligt Pareto Securities en marknadsmöjlighet på över 1 miljarder dollar. Pledox, som för närvarande befinner sig i fas 3-studier, utvecklas för behandling av cellgiftsinducerad neuropati hos patienter med tjock- och ändtarmscancer. Det framgår av en analys med en köprekommendation daterad den 15 oktober.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 14:35

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - Igår: 12:31

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

PrivataAffärer - Igår: 11:08

Vapentillverkare höjer vinstprognos

Sent på torsdagskvällen rapporterade American Outdoor en försäljning och en justerad vinst för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som överträffade analytikernas snittförväntningar, skriver tidningen. Samtidigt höjde bolaget sin försäljningsprognos för helåret till 680-700 miljoner dollar, från 630-650 miljoner dollar. Det var högre än analytikernas snittförväntningar, som låg på 639 miljoner dollar, enligt FT.

PrivataAffärer - Igår: 11:13

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotential

Erik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?

PrivataAffärer - Igår: 10:35

Spararnas amerikanska favoritaktier

Beyond Meat hade en fantastisk kursresa efter introduktionen i maj och var som mest upp 839 procent (234,9 dollar) jämfört med introduktionskursen på 25 USD.  Sedan gick luften ur aktien. I slutet av oktober föll kursen ytterligare i samband med att inlåsningsperioden gick ut för tidiga investerare och insiders som passade på att ta hem vinsterna.

PrivataAffärer - Igår: 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - Igår: 08:47

Här är fredagens färska aktierekar

SEB Equities inleder bevakningen av Oncopeptides med rekommendationen köp. Riktkursen är 149 kr. Aktien stängde på 131,60 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - Igår: 07:38

Auktionsfirman sänker helårsprognosen

Lauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor.

PrivataAffärer - Igår: 06:00

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.