SR > Nyheter

Thursday, 12 December, 10:13

SR - 02 dec 19 kl. 06:40

Göteborg går mot strömmen – växerTrots att ekonomin håller på att mattas av fortsätter Skandinaviens största exportstad, Göteborg, att växa. Antalet anställda i utländska företag i Göteborgsregionen blir också stadigt allt fler, visar en sammanställning från det kommunägda utvecklings- och investeringsbolaget, Business Region Göteborg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Skandinaviens, Göteborgsregionen, Region Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborg, gårmot , strömmen, växer
Barometern - 09 jul 14 kl. 06:20

Kalmar är en av få som visar plus

Flyttlassen väller fortfarande snabbt in mot storstadsområdena.
Men Kalmarområdet står upp mot strömmen. Ytterst få områden i Sverige har en positiv inflyttning – Kalmartrakten är ett av dem.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Skånskan - 16 mar 16 kl. 10:00

Utvandrarna blir science fiction

Skånska debutanter Vilhelm Mobergs Utvandrarepos som science fiction. Så kan man beskriva Johan Jergner-Ekervik och Frida Ulvegrens serietrilogi Jannah. I dag är det release i Göteborg och på lördag 19 mars i Malmö för del ett, Sista året på jorden.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Vallokalerna har öppnat i Storbritannien

Nu klockan åtta på morgonen öppnar vallokalerna i Storbritannien. Vår Londonkorrespondent Daniel Alling står utanför en vallokal i stadsdelen Uxbridge i premiärminister Boris Johnsons egen valkrets..

SR - 2 timmar sedan

Svenska arbetsvillkor ska gälla för lastbilschaufförer

Frågan har debatterats i flera år men nu står det klart att svenska löner och arbetsvillkor ska gälla för utländska lastbilschaufförer som kör transporter i Sverige..

SR - 3 timmar sedan

Arbetslösheten stiger

Fler personer varslas om uppsägningar och arbetslösheten ökar, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen..

SR - 3 timmar sedan

Delar inte ut Förintelsestipendium

Moderatledaren Ulf Kristersson hoppar av uppdraget att dela ut ett stipendium till minnet av Förintelsen..

SR - 3 timmar sedan

Kroppar ska hämtas efter vulkanutbrottet

Från Nya Zeeland rapporteras att man inom kort kommer försöka hämta kropparna efter de offer som fortfarande finns kvar på vulkanön White Island..

SR - 3 timmar sedan

Journalister kan dömas för terrorbrott

Journalister som i sitt arbete bevakar grupper som IS riskerar att dömas enligt den nya lag som ska kriminalisera samröre med terroristorganisationer..

SR - 4 timmar sedan

Apoteket vill ändra receptkrav för maskmedicin

Apoteket AB vill göra det enklare att få tag i medicin mot springmask genom att låta apotekens farmaceuter lämna ut det. Detta efter Ekots granskning som visade på stora samhällskostnader kopplat till bristen på receptfritt läkemedel mot springmask..

SR - 4 timmar sedan

Uppskjutet presidentval ifrågasätts

I dag är det presidentval i Algeriet, ett val som redan skjutits upp två gånger sen landets president sedan 20 år tillbaka, Abdelaziz Bouteflika avsattes i april. Men valet ifrågasätts starkt av den folkliga rörelse som har demonstrerat på gatorna varje vecka sen februari och som uppmanar till bojkott av valet..

SR - 4 timmar sedan

Palm listas som världskulturarv

FN-organet Unesco har satt upp dadelpalmen på listan över världens kulturarv..

SR - 6 timmar sedan

Regeringen får kritik: Utsätter barn för fara

Regeringen får skarp kritik för att den nu inte vill ändra reglerna om vilken information som socialtjänsten får ut från polisens misstankeregister..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.